عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خبر داد:
تشکیل کمیسیون مشترک در رابطه با پدیده کودکان کار
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کمیسیونی به نام کمیسیون مشترک متشکل از کمیسیون بهداشت و درمان، کمیسیون اجتماعی و کمیسیون حقوقی در خصوص کودکان کار تشکیل شد.
حیدرعلی عابدی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت گفت: در رابطه با مساله کودکان کار که به عنوان یک مشکل اصلی در جامعه وجود دارد و تمام دلسوزان نظام از این پدیده ناراحت هستند، مسئولان مختلف و اندیشمندان طرحی را تهیه کردند که در آن تمام آسیبدیدگان اجتماعی به ویژه کودکان کار دیده خواهند شد و برای صیانت از این آسیبدیدگان قوانینی را وضع خواهیم کرد که با تصویب مجلس به اجرا درخواهد آمد.
نماینده اصفهان در مجلس افزود: این کمیسیون به نام کمیسیون مشترک از کمیسیون بهداشت و درمان، کمیسیون اجتماعی و کمیسیون حقوقی تشکیل شده و به زودی جلساتی را در رابطه با تکمیل یک طرح قانونی برگزار خواهد کرد که پس از اینکه طرح آماده شود، در صحن مجلس مطرح و تصویب خواهد شد.
وی در ارزیابی موضوع ساماندهی کودکان کار از سوی شهرداری و سازمان بهزیستی، تصریح کرد: مشکلات بسیاری وجود دارد. هم سازمان بهزیستی مشکلات مالی بسیاری دارد و هم شهرداریها مشکلاتی دارند اما این یک پدیده اجتماعی است که باید از ابعاد مختلف دیده شود. دقیقا مثل بهمنی است که میخواهیم جلوی آن را بگیریم درحالیکه قبل از وقوع بهمن باید راهکارهای لازم را برای مسیرهای قبل از بهمن در نظر گرفت. عابدی اظهار داشت: چنانچه به کودکان کار پناه داده و کار و امکانات بدهیم به این معنا نیست که دیگر گروه جدیدی از کودکان کار تشکیل نمیشود بلکه باید راهکارها را ببینیم و این معضل یک پدیده است که باید از جنبههای مختلف وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه وزارت کشور، نیروی انتظامی و سیستم قضایی کشور برای این پدیده باید وارد عمل شوند، افزود: سیستمهای فعلی مثل بهزیستی و شهرداریها نیز باید وارد عمل شوند. اسکان این گروه کار به معنای خاتمه پدیده کودکان کار نیست چراکه دوباره گروه جدیدی تشکیل میشود. مافیاهایی هستند که به صورت شبکه عمل میکنند گرچه نیروی انتظامی تعدادی از اینها را دستگیر کرده اما برنامهسازان اصلی در پشت شبکه پنهان هستند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برنامهریزی دقیقی نیاز است و همین تفکر باعث شد تا مجلس تصمیم بگیرد تا کمیسیون مشترک تشکیل دهد تا این پدیده را چندبعدی ببیند و قوانینی را تدوین کند تا همه عوامل موثر را در این بحث درگیر کند.
براساس اطلاعات مرکز آمار و دادههای راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال ۹۶ در ایران، از کل حدود ۹ میلیون کودک بین ۱۰ تا ۱۷ ساله کشور، حدود ۴۹۹هزار کودک مشغول به کار بودهاند. در همین سال (۱۳۹۶) کار توانمندسازی بیش از پنج هزار کودک توسط سازمان بهزیستی انجام شده است.
دیدگاه تان را بنویسید