ریزش تونل در آزادراه تهران ـ شمال، جان ۳ کارگر را گرفت

انفجار، ریزش و آتش‌سوزی در بخشی از تونل بزرگ البرز در منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال موجب فوت ۳ کارگر و مصدومیت ۸ کارگر دیگر شد. این حادثه ساعت ۸:۵۸ دقیقه دیروز (سه‌شنبه) در حوالی سیاه‌بیشه، قبل از پل زنگوله در آزادراه تهران-شمال رخ داد.

به گزارش فارس، خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره این اتفاق گفت: در بخشی از تونل بزرگ البرز در منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال به علتی که هنوز مشخص نیست، آتش‌سوزی رخ داد. وی ادامه داد: هشت نفر از کارگران شرکت جنرال مکانیک که از زیرمجموعه‌های بنیاد مستضعفان است، در این قسمت تونل در حال فعالیت بودند که پس از بروز آن اتفاق‌، در تونل محبوس شدند.

خادمی بیان کرد: این اتفاق در بخش خروجی تونل به سمت مازندران رخ داد. در این اتفاق سه نفر از کارگران بیرون آورده شده‌اند که دچار سوختگی شدید هستند. همچنین پنج نفر از کارگران کماکان در تونل محبوس هستند. معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای دسترسی به کارگران محبوس از تونل‌های دسترسی استفاده کرده‌ایم، اضافه کرد: امدادرسانی از طریق همین تونل‌ها انجام می‌شود. وی بیان کرد: طبق آخرین اطلا‌عات ظاهرا انفجار یا آتش‌سوزی یا اتصال برق یا هر چیز دیگر در این بخش از تونل موجب بروز آتش‌سوزی شده است، در حالی که آن قسمت تونل تقریبا تکمیل بوده و نیازمند هیچ انفجاری نبوده است.

یکی از مسئولان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز در این باره گفت: تونل‌های این منطقه آزادراه به خصوص تونل بزرگ البرز گازدار است و در این تونل گاز متان جمع و متراکم می‌شود.

میرزایی ادامه داد: ظاهرا به علت تجمیع گاز متان و انفجار آن، آتش‌سوزی در تونل رخ داده که این آتش‌سوزی منجر به مجروح شدن هشت کارگر پیمانکار در داخل تونل شد.

وی افزود: از ۱۱ کارگری که در حادثه تونل البرز دچار سانحه شدند، متأسفانه ۳ تن جان باختند و هشت تن مصدوم شده‌اند.

میرزایی اضافه کرد: از این هشت تن کارگر مصدوم، ۳ تن به صورت سرپایی درمان شدند و پنج نفر هم با آمبولانس اورژانس به بیمارستان منتقل شده‌اند.

    

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

میانگین رضایت شغلی  17درصد است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از رواج قراردادهای موقت، ایجاد امنیت شغلی و رفع تبعیض را مهم‌ترین گام در بهبود زندگی کارگران دانست.

ناهید تاج‌الدین، نماینده اصفهان در مجلس در آستانه روز کارگر به ایلنا گفت: یک ضلع اساسی رونق تولید، کارگران هستند و برای رونق تولید، رضایت شغلی کارگران شرط است.

وی افزود: برای رونق تولید نیازمند ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در تولیدمان هستیم و بهره‌وری یعنی اثربخشی و کارایی. اثربخشی کار متخصصان و سیاستگذاران است اما کارایی به دست توانای کارگران محقق می‌شود، بنابراین یک پای بهره‌وری در کشور کارگران هستند.

به گفته این نماینده مجلس، کارگری که نه امنیت شغلی دارد و ذیل عنوان قرارداد موقت دائما در انتظار تعدیل کارگران بسر می‌برد یا کارگری که امنیت روانی ندارد و حداقل دستمزدش از خط فقر پایین‌تر است و تازه با تاخیر چندماهه این حداقل دستمزد را دریافت می‌کند، طبیعی‌ست که نمی‌تواند به رونق تولید کمک کند و در بهره‌وری نقش داشته باشد. الان 11 میلیون کارگر قرارداد موقت در کشور داریم.

وی افزود: کارگری هم که احساس تبعیض کند و فاصله چهار برابری حقوق و مزایای نیروهای رسمی با پرسنل قراردادی را ببیند، نمی‌تواند در رونق تولید اثر داشته باشد. اینکه میانگین ساعت مفید کاری در ایران 11 ساعت در هفته است ارتباط مستقیمی با رضایت شغلی دارد، رضایت شغلی که بهترین حالت 17درصد است.

تاج‌الدین در پایان گفت: در آستانه روز کارگر امیدوارم دو مسأله تبعیض و امنیت شغلی به عنوان عمده‌ترین مسائل کارگران با تصویب دو لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری و نیز اصلاح قانون کار مرتفع شود. تلاش‌مان در کمیسیون اجتماعی در همین راستاست.