رئیس دادگستری آذربایجان‌غربی دستور بررسی علت حادثه معدن باریت مهاباد را صادر کرد.

به گزارش ایلنا، ناصر عتباتی پس از اخذ گزارش اولیه بیان کرد: ساعت ۹:۳۰ صبح روز یکشنبه در پی حادثه ناگوار ریزش معدن سنگ باریت شماره ۴ عبدالله‌آباد مهاباد یک نفر از کارگران به لحاظ ریزش سینه کار معدن، جان باخته و کارگر دیگر که راننده بیل مکانیکی بوده زخمی و به مراکز درمانی منتقل شده است.

وی افزود: پس از وصول گزارش حادثه، رئیس دادگستری مهاباد و بازرس اداره کار از محل بازدید و حسب اعلام مامورین و اهالی محلی، پیکر بی‌جان کارگر متوفی، پس از حدود ۲ ساعت از زیر آوار خارج و برابر دستورات صادره، جهت معاینه جسد و صدور جواز دفن به پزشکی قانونی اعزام شد. علت حادثه حسب نظر بازرس اداره کار، نفوذ آب باران به سطوح فوقانی دیواره معدن و ریزش آن روی کارگر متوفی بوده در حالی‌که برابر مقررات ایمنی معادن، فاصله بین نزول باران و فعالیت معدنی باید ۲۴ ساعت باشد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی افزود: با وجود نزولات جوی شدید، به لحاظ بی‌احتیاطی سرپرست و کارفرمای معدن، کارگران از اول صبح در محل مشغول به کار شده و ساعت ۹:۳۰ حادثه ریزش یکی از دیواره‌ها به وقوع پیوسته است.

وی ادامه داد: همچنین اینکه ارتفاع دیواره هم بدون اینکه پله‌ای شود از حد استاندارد بیشتر بوده و یکی از دلایل وقوع حادثه هم این امر بوده است.

عتباتی اظهار کرد: تا زمان ایمن شدن محیط معدن، دستور توقف هرگونه فعالیت معدنی در معدن مزبور صادر و مقرر شد ضمن بازدید از دیگر معادن فعال توسط بازرس اداره کار، توسط مراجع انتظامی تا ۴۸ ساعت آینده از فعالیت معدنی معادن در جهت حفظ جان کارگران و عوامل انسانی شاغل در آنها جلوگیری شود.

این مقام ارشد قضایی استان در پایان تاکید کرد: پرونده قضایی در این زمینه مفتوح شده و وفق مقررات دقیقا به موضوع رسیدگی و با مسببین برخورد لازم معمول خواهد شد.

وزارت کار: پیگیری می‌کنیم 

در پی وقوع این حادثه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توضیحاتی ارائه کرد.

در این متن آمده است: این معدن در ۱۹ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مهاباد و در ۲ کیلومتری جنوب شرقی روستای عبدالله‌آباد قرار دارد و در زمره معادن درجه ۴ کشور با استخراج بسیار محدود است. بیل مکانیکی مستقر در ترانشه معدن همراه با کارگر مجاور آن به دلیل ناپایداری سنگ‌ها در بالادست در معرض ریزش سنگ قرار می‌گیرند که متأسفانه یکی از کارگران در اثر آسیب وارده فوت می‌کند.

در آیین‌نامه ایمنی معادن در مواد 219، 220 و ۲۳۵ در خصوص ضرورت اطمینان از ایمنی دیواره‌های پرشیب و ریزشی در حفاری‌ها و معادن سطحی پیش‌بینی موارد ایمنی تصریح شده است. در این رابطه بررسی اولیه نشان می‌دهد، معدن مذکور دارای مسئول فنی دارای پروانه فعالیت از سوی سازمان نظام مهندسی معدن استان بوده است. بنابر گزارش اولیه، به لحاظ فنی وجود بارندگی و ورود آب به درزه و شکاف سنگ‌های دیواره‌های معادن می‌تواند ازجمله عوامل افزایش ناپایداری تلقی شود با این حال تعیین این موضوع که علت اصلی ریزش سنگ در معدن مذکور، آن عامل بوده یا عوامل دیگری در این حادثه دخیل بوده، نیازمند بررسی شواهد میدانی است. پیگیری و بررسی‌ها در این زمینه نیز از سوی وزارت کار در حال انجام است.