جلسه شورای بررسی افزایش اضافه‌کار پرستاران و تغییر منابع پرداخت که قرار بود دوشنبه ۲۶ آذرماه به میزبانی سازمان اداری و استخدامی برگزار شود به دلیل تعطیلات هفته گذشته لغو شد و زمان برگزاری آن در روزهای آینده نیز مشخص نیست.

پرستاران این روزها وضعیت چندان مطلوبی ندارند و فارغ از مطالباتی چون اضافه‌کار و حق‌الزحمه که همچنان وضعیت مبهمی دارد، جزئیات نرخ تعرفه‌های پرستاری در سال آینده نیز همچنان نامشخص است؛ موضوعی که البته معاون پرستاری وزارت بهداشت تکلیف آن را روشن کرد.

عباس عبادی درباره وضعیت نرخ تعرفه‌های پرستاری در سال آینده به ایسنا گفت: شورای عالی بیمه درباره تعرفه‌های پرستاری پیشنهاد داده که تعرفه‌های پرستاری برمبنای نرخ تورم افزایش یابد. پیشنهاد شورای عالی بیمه در مسیر سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت قرار می‌گیرد. منظور این است که پیشنهاد و مصوبه شورای عالی بیمه به سازمان برنامه و بودجه ارسال می‌شود و در هیات‌ دولت به تصویب می‌رسد.

اما نکته مهمی که در اظهارات عبادی همچنان قابل توجه است، وضعیت نامشخص نرخ تعرفه پرستاری است که او نیز بر آن تاکید داشت و گفت: در حال حاضر، اظهارنظر درباره نرخ تعرفه‌های پرستاری قطعی نیست. معادل رشدی که به طور کلی تعرفه‌ها دارند، تعرفه‌های پرستاری در ضریب ریالی به همان میزان افزایش می‌یابد. ارزش نسبی خدمات نیز در کانون توجه قرار گرفته و در حال افزایش تعداد بسته‌های خدمتی هستیم تا دامنه شمولیت افزایش یابد.

گناه عدم اجرای تعرفه‌گذاری بر گردن بیمه‌ها

تعرفه‌های پرستاری البته مشکل امروز و دیروز نیست و سال‌هاست که این جامعه با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند؛ موضوع مهمی که چندی پیش هم «احمد نجاتیان»‌ رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در گفت‌و‌گو با تسنیم به آن اشاره کرده و گفته بود: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری 15 سال بود که به دلیل مسائل منابع مالی اجرا نمی‌شد. پس از دستور رهبری و تأکید بر اجرای این قانون، برای اینکه بیمه‌ها زیر بار اجرای قانون بروند تصمیم جامعه پرستاری این بود که ما با یک عددی شروع بکنیم و بعد سالانه بیاییم این عدد را رشد بدهیم.

به گفته نجاتیان، طبق قانون بیمه‌ها باید پس از دریافت اسناد بیمارستانی 60درصد مبلغ را پس از دو تا سه هفته پرداخت کنند و باقیمانده را حداکثر پس از دو ماه تسویه کنند اما در حال حاضر بیمه تأمین اجتماعی حدود 7 ماه و بیمه سلامت حدود 5 ماه تأخیر در پرداخت تعرفه‌ها دارند. این تأخیرها باعث ایجاد مشکلاتی برای بیمارستان‌ها و به تبع آن، پرستاران می‌شود. بنابراین معوقات پرداختی به پرستاران در بیمارستان‌ها، بیشتر به دلیل مشکلات پرداخت بیمه‌هاست.

نجاتیان دیروز هم در اظهارنظری جدید درباره آخرین وضعیت بررسی اضافه‌کار پرستاران و تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار این گروه شغلی به ایسنا گفت: تصمیم بر این بود جلسه شورای بررسی افزایش اضافه‌کار پرستاران و تغییر منابع پرداخت این گروه شغلی، دوشنبه ۲۶ آذرماه به میزبانی سازمان اداری و استخدامی برگزار شود. این جلسه به دلیل تعطیلات هفته گذشته لغو شد و طی روزهای آینده برگزار می‌شود اما زمان دقیق برگزاری این جلسه مشخص نیست.

وی با بیان اینکه متوسط پرداخت اضافه‌کار پرستاران بابت هر ساعت حدود ۶۷هزار تومان است، گفت: متوسط میانگین سنوات خدمتی پرستارانی که تن به اضافه‌کاری می‌دهند حدود ۱۰ سال است. به طور قطع، پرستارانی که سابقه شغلی زیادی دارند تمایلی برای اضافه‌کار ندارند. پیشنهاد سازمان نظام پرستاری برای هر ساعت اضافه‌کاری پرستاران مبلغ ۱۰۰هزار تومان است و با توجه به میانگین اضافه‌کار پرستاران، خواهان افزایش ۳۳هزارتومانی مبلغ اضافه‌کار هستیم.

نجاتیان درباره مسائل و مشکلات پرستاران گفت: مسائلی مانند فوق‌العاده خاص پرستاران، استخدام نیروی پرستاری و بازنشستگی در قالب مشاغل سخت و زیان‌آور از مسائل و مشکلات پرستاران به حساب می‌آید. موضوع پرداخت فوق‌العاده خاص پرستاران در دولت در حال بررسی است و امیدواریم که مسائل دیگر پرستاران در کانون توجه قرار گیرد. همچنین موضوع پرداخت اضافه‌کار پرستاران برای این گروه شغلی مهم قلمداد می‌شود.