صبح دیروز نشست معرفی پژوهشگران برتر حوزه کار و تامین اجتماعی برگزار شد. در این مراسم از پژوهشگران برتر حوزه روابط کار تقدیر به عمل آمد.

به گزارش توسعه ایرانی، «حسن طائی» عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست اظهار کرد: مطالعات من در ابتدا با بحث فقر شروع شد و سپس تمام توان خود را روی مطالعات اشتغال متمرکز کردم. در طول حدود دو سال 30 طرح پژوهشی از دانشگاه آورده و در وزارت کار انتخاب و به چاپ رساندیم. سه کتاب نیز در وزارت کار درباره پژوهش‌ها منتشر شد.

معاون اسبق اشتغال وزیر کار با اشاره به توجه وزارت کار در سال‌های نخست دهه ۹۰ به پژوهش، اضافه کرد: برای حفظ نیروی کار موجود، اقداماتی باید صورت بگیرد. ما ۲۴ میلیون شاغل در کشور داریم. شرکای اجتماعی باید بدانند که شش نیرو هستند که شاغلین را حفظ می‌کنند‌. حقوق و دستمزد نیروی کار مهمترین آن است. حفظ محیط زیست، رشد علم و فناوری، رشد جهانی شدن، تغییرات طول عمر و جمعیت و مهاجرت و بازآرایی خانواده از این جمله نیروهاست.

این پژوهشگر حوزه کار تصریح کرد: ما در اقتصاد چهار قیمت داریم که در اقتصاد کلان بررسی می‌شوند و همه با هم وابسته هستند و مستقل از هم تحرک ندارند. نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره و نرخ دستمزد واقعی، چهار نرخ اصلی اقتصاد هستند که به هم وابسته‌اند و اگر سیاست‌گذاری باعث حرکت هماهنگ این چهار نرخ نشود، بحران ایجاد می‌شود. به این معنا حداقل دستمزد باید متاثر از این سه نرخ دیگر باشد. حداقل دستمزد یک وجه اخلاقی دارد، یک وجه اجتماعی و یک وجه اقتصادی که همه وجوه مادی و معنوی آن باید مورد دقت واقع شوند.

در ادامه نشست «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: وظیفه ما این است که عالمان حوزه خود را تکریم و کار آنان را توسعه دهیم. اگر اندیشمندان از مراکز تصمیم‌گیری فاصله بگیرند، بزرگی و قدرت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها غروب می‌کند زیرا علم مهمترین محرک است.

وی ادامه داد: بزرگترین مشکل پژوهش در ایران جدی نگرفتن پژوهشگران است. ما باید راهکارهایی برای نزدیک کردن فاصله بین علم، سیاست‌گذاری و اجرا پیدا کنیم و این شکاف مهمی در ایران است.

میدری تاکید کرد: سازمان جهانی کار ۲۰ دوره برگزار می‌کند که امیدواریم با همراهی موسسه کار و تامین اجتماعی از این دوره‌های آموزشی استفاده کنیم و موانع استفاده از دانش روز را هم رفع کنیم. ما در حوزه روابط کار هم مشکلات زیادی داریم که شامل ازدیاد پرونده‌های شکایات کارگر از کارفرما، اقتصاد غیررسمی، قراردادهای کار، ایمنی و بازرسی است که با علم و پژوهش باید بر این مشکلات در حوزه روابط کار فائق شویم.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط پژوهشگران با مدیران اجرایی بسیار مهم است و اگر مانعی برای آن وجود دارد، رفع شود. در این شرایط کار پژوهشی بسیار سخت است و قدردانی مادی کافی از آن نمی‌شود.