نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی:
آلومینیوم المهدی و هرمزال به دست نااهلان افتاده است
یک نماینده سابق مجلس گفت: پوری حسینی صلاحیتی برای ماندن در سمت ریاست سازمان خصوصیسازی ندارد و باید در برابر خیانتهایی که به منابع ملی شده، پاسخگو باشد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، احمد توکلی گفت: از زمان نخستین خصوصیسازی و پیش از اجرای برنامه سوم توسعه، عدم شفافیت در خصوصیسازی پدیدار شد.
رئیس سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت گفت: در زمان دولت آقای احمدینژاد ۱۱۹هزار میلیارد تومان بنگاه فروخته و این مبلغ را به بودجه تبدیل کردند. در زمان دولت روحانی هم از طریق فروش بنگاهها به دنبال کسب منبع جدیدی بودند تا کسری بودجه را جبران کنند، لذا هر دو وظیفه ایجاد کارایی و عدالت روی زمین مانده که این خطایی بزرگ بوده و نتیجه این میشود که بنگاههای زیادی فروخته و با واریز به خزانه تبدیل به بودجه شدهاند.
وی با اشاره به اعتراضها نسبت به نحوه قیمتگذاری و انعقاد قرارداد واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال، اظهار داشت: از زمان واگذاری آلومینیوم المهدی به سازمان خصوصیسازی شکایت شد اما پس گرفتن آن به نتیجه نرسیده و نتیجه این شد که مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال به دست فردی نااهل افتاد.
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه فعالیت خریدار آلومینیوم المهدی و هرمزال این بوده کارخانههای دولتی را به ثمن بخس خریداری کرده، سپس زمین و محصول را به فروش رسانده و از طریق این منابع پشت سرهم بنگاهها را یکی پس از دیگری میخرید، ادامه داد: با توجه به وجود فساد در خصوصیسازی، نه تنها عدالت و کارایی محقق نشده، بلکه منابع ملی اتلاف و بیتالمال به هدر رفته است.
رئیس سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت با تاکید بر اینکه هپکو اراک، دشت مغان و سایر خصوصیسازیها نیز وضعیت مشابهی با آلومینیوم المهدی دارند، افزود: متاسفانه برای فروش بنگاهها ابتدا بنگاهها را زیانده کرده و سپس عنوان میکنند اگر این بنگاه رایگان ارائه شود ضرر آنها از نگهداریشان کمتر است. این نگاه غیرعاقلانه و خیانتکارانه بوده و سبب شده بنگاهها به ثمن بخس به فروش برسد.
وی با بیان اینکه نتوانستیم مانع واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال شویم، ادامه داد: خریدار آلومینیوم المهدی، شمشها و اموال کارخانه را فروخته است، لذا بر این اساس علیه رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام جرم شد، چرا که برخلاف مصالح سازمانی و به نفع متصرفان عمل کرده؛ در این اعلام جرم مشخص شد قرارداد اجرا نشده و باید آلومینیوم المهدی را از خریدار پس گرفته و قرارداد را فسخ کنند. توکلی با تاکید بر اینکه به شکل مشکوک و تعجبآوری آلومینیوم المهدی را در بازه زمانی بسیار کوتاهی واگذار کردند، ادامه داد: ماشینسازی تبریز و هپکو نیز وضعیت مشابهی دارند، چرا که ماشینسازی تبریز در مدت کوتاهی به حراج گذاشته شده و ۷۰۰ میلیارد تومان قیمتگذاری شد، در حالی که تنها زمینهای این کارخانه حداقل ۱۸۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد و ماشینآلات برند ماشینسازی و زمین هر کدام باید جداگانه قیمتگذاری میشد.
رئیس سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت با بیان اینکه از وزیر امور اقتصادی و دارایی درخواست شده که در حال حاضر خصوصیسازیها را متوقف کند، تصریح کرد: باید به اعتراضها رسیدگی و تکلیف پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی مشخص شود، چرا که وی صلاحیتی برای ماندن در سمت ریاست سازمان خصوصیسازی ندارد و باید در برابر خیانتهایی که به منابع ملی شده، پاسخگو باشد.
دیدگاه تان را بنویسید