رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری با هشدار نسبت به وضعیت اقتصادی کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: با تحولاتی که در منطقه و جهان شاهد هستیم مسئولان باید درباره تصمیماتی که می‌گیرند، دقیق‌تر عمل کنند.

به گزارش ایلنا، حسن صادقی با اشاره به برنامه حذف یارانه بنزین اظهار داشت: اجرای این برنامه در وضعیت کنونی که دایره فقر روزبه‌روز در سطح کشور گسترده می‌شود، به صلاح نبوده و با افزایش تورمی که ایجاد می‌کند، آحاد جامعه را با مشکل مواجه  خواهد کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری با اشاره به اینکه سطح فقر در جامعه به شدت افزایش یافته، به میزان دستمزد کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: جامعه کارگری و بازنشستگی با میزان دستمزد فعلی تنها قادرند ۱۰ روز از معیشت حداقلی خود را تامین کنند. شاغلین و بازنشستگان با این حقوق تنها نزدیک به ۳۰درصد هزینه‌های خود را پوشش می‌دهند.

وی با انتقاد شدید از ارکان مختلف اجرایی و قانون‌گذاری کشور در این زمینه گفت: در حالی‌که اکنون باید تامین معیشت مردم دغدعه مجلس و شورای نگهبان باشد، می‌بینیم خود را با لایحه حجاب سرگرم کرده‌اند و دولت هم بحث افزایش بنزین را مطرح می‌کند.

صادقی با اشاره به آمار رشد تورم در کشور و مقایسه آن با افزایش دستمزد گفت: بررسی منبع آماری نشان می‌دهد در طول ۱۳ سال گذشته تورم بالای ۳۹۷درصد رشد داشته در حالی‌که در مقابل افزایش حقوق ۲۰۷درصد بوده به عبارتی در طول این ۱۳ سال، به طور متوسط سالانه تورم ۳۱درصد و افزایش حقوق ۱۶درصد را نشان می‌دهد یعنی در واقع در حال حاضر ۱۹۰درصد قدرت خرید مردم پایمال شده است.

وی با بیان اینکه این قشر دچار بحران معیشت است و با تأکید بر اینکه باید این موضوعات اقتصادی در اولویت و دغدغه کاری اول دولت قرار گیرد، اظهار داشت: ما را با یارانه مشغول کرده‌اند. کارگران یارانه نمی‌خواهند. قدرت خرید و حقوق این قشر که ۱۹۰درصد از شرایط قبل عقب است را جبران کنند آن‌وقت حداقل حقوق بالغ بر  ۳۶ میلیون تومان خواهد شد. البته برای سال بعد این مبلغ باید ۴۰ میلیون تومان  محاسبه شود.

او افزود: حال که برای بنزین، نرخ را آزاد و با بهای کشورهای همسایه حساب می‌کنند، اشکالی ندارد. حقوق ما را هم آزاد و با در نظر گرفتن کاهش قدرت خرید این سال‌ها محاسبه کنند. ما مشکلی نخواهیم داشت چراکه در حال حاضر کارگران ما در ماه به اندازه حقوق یک روز کارگر آمریکایی که ۱۸۰ دلار است، دریافت نمی‌کنند.

صادقی اظهار کرد: کارگران یارانه و سوبسید نمی‌خواهند. آنها خواستار ترمیم قدرت خریدشان هستند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری با تأکید بر اینکه تلاش برای تصویب افزایش بهای بنزین در شرایط کنونی، کشور را زمین‌گیر می‌کند، تصریح کرد: تغییر بهای حامل‌های انرژی یک ناترازی اقتصادی فراهم کرده و بحران اجتماعی شدیدی بر کشور حاکم می‌کند. ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم و قطعا عقل حکم می‌کند زمان افزایش قیمت بنزین زمان کنونی نیست.

وی به موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: هر چند در اجرای این قانون به هدف غایی نرسیده‌ایم اما جراتی که مدیرعامل تامین اجتماعی از خود نشان داد، قابل دفاع است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه در قانون مصوب مجلس، چیزی به مستمری‌بگیر حداقلی تعلق نمی‌گرفت، گفت: در این شرایط، مدیرعامل تامین اجتماعی از اجرای قانون به علت ناعادلانه بودن سرباز زد. در نهایت از تبصره کمک معیشت استفاده کرد و متناسب‌سازی را برای حداقل‌بگیران اجرایی کرد. مدیرعامل تامین اجتماعی تصمیم گرفت در قالب کمک معیشت، 10درصد حداقل مستمری را به حداقل‌بگیران اضافه کند که مبلغ ریالی آن برای حداقل‌بگیران ۷۱۶هزار تومان می‌شود. در نهایت این فرمول اعمال می‌شود و برای حداقل‌بگیران یا زیر حداقل‌بگیران در لیست حقوقی عنوان می‌شود که برای شما کمک معیشت در نظر گرفته شده است.

وی در پایان به موضوع کسری بودجه سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: با وجود گذشت ۹ ماه از سال بخش عمده و اساسی بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت نشده و این سازمان با کسری بودجه روبه‌رو است که باید این موضوع به طور جدی  پیگیری شود.