روز پنجشنبه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تعدادی از فعالان تشکل‌های دانشجویی تهران درباره مسائل حوزه کار و تامین اجتماعی و رفاه در سالن همایش سازمان بهزیستی دیدار کرد.

در این نشست، احمد میدری اظهار کرد: ما چند گروه اقتصاددان داریم‌ که گروهی فکر می‌کنند که اگر افراد آزادانه عمل کنند، مسائل حل می‌شود و مشکل کشور، موانع آزادی است اما گروهی دیگر هم هستند که به دنبال آن هستند که چطور منافع فرد و جمع را همسو کنند.

وی با اشاره به ضرورت عدالت شغلی و اداری گفت: می‌خواهیم «بهزیستی محله‌محور» داشته باشیم و در محلات شبکه‌های مردمی را تقویت می‌کنیم. امروزه اگر بهزیستی و نهادهای مشابه کار نکنند، سرمایه اجتماعی در کشور از بین می‌رود.

وزیر کار افزود: عدالت از نظر ما برابری به همراه کارایی است. ما توزیعی که به رکود تولید بیانجامد را قبول نداریم و بالعکس توسعه تولیدی که نابرابری را تشدید کند، قبول نداریم. به همین خاطر به سراغ ایده وفاق ملی به عنوان راهبرد اجتماعی رفته‌ایم.

میدری تاکید کرد: ما برای اصلاح نظام اداری باید راه را برای نیروهای تحول‌خواه باز کنیم و صرف انتخابات نمی‌توانیم امید به تغییر داشته باشیم.

وزیر کار گفت: مساله حادثه طبس که بحرانی عجیب برای کشور ایجاد کرد، حاصل هزاران خلا و مشکل انباشته است. بدترین شکل کار برای معدنچیان است. یک درصد از معادن زغال‌سنگ ما مدرن است و مابقی سنتی هستند. اغلب معادن به خاطر شیوه بهره‌برداری و تقسیم معادن کوچک مقیاس، سنتی کار می‌کنند. ما هفت معدن که وضع بدتری داشتند را بسته‌ایم زیرا کار در آنها خیلی خطرناک‌تر است.

وی ادامه داد: ما در اقتصاد ایران جراح نمی‌خواهیم که یک دفعه مشکل را حل کند. در اقتصاد ایران فیزیوتراپ می‌خواهیم که به مرور با کمک خود بیمار مشکل را حل کند. مسئولان مقصر هستند اما باید دید آیا همه ازجمله همین دانشجویان پای کار می‌ایستند تا وضعیت معدن‌ها اصلاح شود؟ امروز خود کارگران به خاطر تعطیل کردن معادن به ما معترض هستند درحالی‌که برای افزایش حقوق کارگران معدن تلاش‌های جدی در دستور کار داریم.

میدری تصریح کرد: ما می‌توانیم حقوق کارگران را ۷۰درصد افزایش دهیم اما این یک اقدام عوام‌فریبانه است و بیکاری و بحران پس از آن گریبان خود کارگران و کشور را می‌گیرد.

وزیر کار تاکید کرد: مبارزه با فساد حل‌کننده همه مشکلات کشور نیست. این یک مجموعه اوهام است که تصور شود اگر تمام موارد فساد هم جمع شود، با آن بتوان جاده‌های کشور را بهسازی و به‌روزسازی کرد تا سالانه این حجم از کشته و معلول در کشور ندهیم.

وی خاطرنشان کرد: وفاق ملی یعنی اینکه مثلا در آمریکا می‌بینیم که بین نامزدها اختلافات اساسی در مدیریت سیاست خارجی، امنیتی و اقتصادی نیست و اختلافات در جزئیات راهبردهای فرهنگی و اجتماعی است. در ایران اما اختلاف دقیقا از مسائل کلان راهبرد اقتصادی و سیاست خارجی شروع می‌شود. این مسائل سیاسی باید حل شود و وفاق ایجاد شود. جریان عدالتخواه ما هم باید هم به برابری و کمک به مظلوم و هم به کارآمدی و کارایی فکر کند.