عضو شورای مرکزی خانه پرستار گفت: همین امروز پرستارانی داریم که به دلیل اعتراض صنفی یا فعالیت در فضای مجازی از کار تعلیق شده‌اند! تعلیق در شرایطی که نیروی پرستار به اندازه کافی وجود ندارد، چه توجیهی دارد؟

محمود عمیدی در گفت‌وگو با ایلنا می‌گوید: مطالبات پرستاران برپایه قوانینی است که به درستی اجرا نشده‌اند. برای مثال، قانون ارتقای بهره‌وری اجرا نمی‌شود و قانون تعرفه‌گذاری با یک آیین‌نامه بد به حاشیه رانده شد. عدم اجرای این قوانین مشکلاتی را نه فقط برای پرستاران بلکه برای کل نظام سلامت به وجود می‌آورد. شدت این مشکلات به قدری زیاد است که بسیاری از پرستاران یا ترک کار می‌کنند یا مهاجرات و این مسأله به نظام سلامت آسیب می‌زند.

وی تأکید کرد: کمبود پرستار در ابتدا به بیماران آسیب می‌زند. تعداد بسیاری از مریضان به یک پرستار سپرده می‌شوند که سبب می‌شود اقداماتی که باید برای بیماران انجام شود، به درستی انجام نشود. یعنی دو طرف قضیه، هم پرستار و هم بیمار، قربانی یک ساختار غلط می‌شوند.

عمیدی ادامه داد: قانون ارتقای بهره‌وری، اجرا نمی‌شود و بسیاری از پرستاران در بیمارستان‌ها مجبور به انجام کار اضافی هستند. بسیاری از پرستاران تمایل به انجام این کار ندارند با اینکه وضعیت معیشتی پرستاران به شدت بد است و آنها مجبور به انجام این کار اضافه هستند. این فشار در واقع همه‌جانبه است؛ کار سخت و طاقت‌فرسا در ساعت‌های طولانی با حقوق بسیار پایین و مشکلات معیشتی بالا، توان پرستاران را گرفته و صدای اعتراض آنها را بلند کرده است.

عضو شورای مرکزی خانه پرستار گفت: وعده‌هایی که به پرستاران داده شد در سال‌های قبل اجرایی نشده اما باید به تیم جدید وزارت بهداشت فرصت بدهیم و ببینیم چه تغییر رویکردی انجام می‌شود. برای مثال موضوع افزایش رقم اضافه‌کار پرستاران از روز اول ورود تیم جدید در دستور کار قرار گرفت. پیش از این، مبلغ اضافه‌کاری متوسط ساعتی ۳۰هزار تومان بود که اکنون به طور میانگین به ۸۵هزار تومان افزایش یافته است یعنی از ۷۵ هزار تومان شروع می‌شود تا رقم ۱۱۰هزار تومان و اگرچه این مبلغ ایده‌آل نیست، اما می‌توان آن را نشان‌دهنده حسن نیت و اراده وزارت بهداشت برای حل مشکلات دانست.

عمیدی گفت: البته مسأله فقط پایین بودن مبلغ اضافه‌کار نیست. همین مبلغ کم را گاهی اوقات با تأخیر بالای ۷ تا ۸ ماه و حتی گاهی با تأخیر یک‌ساله می‌دهند. با توجه به تورم، این وضعیت غیرقابل قبول است بنابراین امیدواریم روی این موضوع هم نظارت شود که اضافه‌کار به موقع و سر ماه پرداخت شود.

عضو شورای مرکزی خانه پرستار در ادامه گفت: ما در حال حاضر حدود ۱۰۰هزار پرستار کم داریم. سالانه ۱۵هزار پرستار فارغ‌التحصیل می‌شود و بسیاری از آنها تمایلی به کار در نظام سلامت ندارند. با این حقوق، خیلی‌ها ترجیح می‌دهند بعد از فارغ‌التحصیلی در خانه بنشینند یا به کشوری دیگر مهاجرت کنند یا اصلا به سراغ شغلی دیگر بروند. بنابراین اصلا اینکه ۱۱هزار پرستار جذب شوند و بمانند، خود مسأله است. یعنی شاید پرستار جذب شود اما به مرور آنها از نظام سلامت خارج شوند. چه کسی حاضر می‌شود با ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان حقوق این کار سخت را انجام بدهد؟ ما چند برابر ظرفیت به یک پرستار کار می‌دهیم در حالیکه حقوق مناسبی به آنها پرداخت نمی‌کنیم. برای نگهداشت نیرو باید انگیزه ایجاد کرد و بخش مهمی از این انگیزه مادی است. باید مسأله حقوق و مزایا حل شود تا مشکلاتی مثل عدم تمایل به کار پرستاری هم 

حل شود.

وی در پایان با اشاره به برخورد امنیتی با پرستاران گفت: باید به اعتراضات پرستاران توجه شود. برخوردهای امنیتی با آنها قابل قبول نیست. بهبود شرایط کاری و گوش دادن به مشکلات آنها می‌تواند به کاهش نارضایتی و ترک خدمت کمک کند. همین امروز پرستارانی داریم که به دلیل اعتراض صنفی یا حتی فعالیت در فضای مجازی از کار تعلیق شده‌اند! تعلیق در شرایطی که نیروی پرستار به اندازه کافی وجود ندارد واقعا چه توجیهی دارد؟ خیلی از این افراد بعد از تعلیق می‌گویند دیگر سر کار نمی‌آییم. این تعلیق البته غیرقانونی‌ست و باید از طریق مراجع قانونی و هیأت‌های تخلفات باشد نه اینکه هر کس بخواهد دست به تعلیق بزند.