یک کارگر کارخانه تراورس بتنی اندیمشک می‌گوید از کارگران این شرکت در ایامی که این واحد به دلیل نبود ادوات کار برای مدتی تعطیل بوده،‌ ۲۶ روز مرخصی ذخیره کسر شد و با ضمیمه به قرارداد جدید (مهر ماه) از کارگران درخواست امضا شده است.

به گزارش ایلنا، این کارگر در پایان قرارداد سالانه و هنگام محاسبه مانده مرخصی، این امکان برای کارگران فراهم است که بخشی از مرخصی‌های استحقاقی استفاده نشده خود را به سال بعد منتقل کرده یا معادل ریالی آن را به همراه عیدی دریافت کنند، گفت: در روزهای اخیر اصرار کارفرما برای انعقاد قرارداد افزایش یافته اما کارگران تصمیم گرفته‌اند تا برطرف نشدن موضوع مانده مرخصی‌هایشان، از امضای هر قرارداد جدید خودداری کنند.

به گفته وی، مطابق ماده ۶۹ قانون کار، تاریخ استفاده از مرخصی باید با توافق کارگر و کارفرما تعیین شود و همان‌طور که اگر کارگر بدون اخذ موافقت کارفرما از حضور در محل کار خودداری کند، غیبت محسوب می‌شود، متقابلا اگر کارفرما هم به صورت یکجانبه و به اجبار کارگران را به مرخصی اعزام کند، این کار از مصادیق تعلیق بوده و نباید آن را از مرخصی استحقاقی کارکنان کسر کرد.

این کارگر افزود: مرخصی باید از سوی کارگر درخواست شود و از سوی کارفرما به تایید برسد و بالعکس. اگر نظر کارفرما، تعطیلی کارگاه با پرداخت حقوق است، باید این کار مورد تایید کارگر باشد و کارفرما نمی‌تواند اجبارا کارگران را وادار به استفاده از مرخصی استحقاقی کند. به ادعای وی، خواسته کارگران عقد قرارداد قانونی اداره کار است و ضمیمه کردن هر خواسته غیرقانونی دیگری خلاف است و اگر کارفرما بخواهد امضای چنین قراردادی را اجباری کند، می‌توان از وی شکایت کرد.