جمعی از نیروهای اورژانس اجتماعی از تداوم مشکلات خود و بدتر شدن وضعیت کاری نیروهای پیمانکاری اورژانس اجتماعی خبر دادند.

این افراد در گفت‌وگو با ایلنا می‌گویند: دو دسته پرونده به ما محول می‌شود؛ اول پرونده‌های اورژانسی مثل رها شدن کودکان، سالمندان، گزارش خودکشی و... و دسته دیگر پرونده‌هایی که اورژانسی نیستند و باید ظرف چند روز آنها را پیگیری کنیم. تهدید شدن، کتک خوردن و حتی چاقو خوردن همکاران در این مأموریت‌ها مورد دور از ذهنی نیست و بارها اتفاق افتاده است.

آنها می‌گویند: با وجود سختی کار، نه سختی کار به ما تعلق می‌گیرد و نه حتی پول اضافه‌کاری، جمعه‌کاری و حق تخصصمان را دریافت می‌کنیم. همکاران مجرد با مدرک فوق‌لیسانس و دکتری کمی بیشتر از ۱۲میلیون تومان حقوق می‌گیرند و بیشترین حقوق برای یک فرد متاهل با حق اولاد و حق تاهل حتی به ۱۵ میلیون تومان هم نمی‌رسد. در واقع اگر اضافه‌کار و جمعه‌کار را حساب کنیم، باید بگوییم که ما حتی حقوق یک کارگر ساده را هم دریافت نمی‌کنیم.

نیروهای پیمانکاری اورژانس اجتماعی می‌گویند: هیچ‌کس مسئولیت نیروی پیمانکاری را برعهده نمی‌گیرد. بهزیستی ما را نیروی کلینیکی یا همان شرکتی می‌داند و به هیچ‌کدام از اعتراضات قانونی ما توجه نمی‌کند. اعتراضات نیروها برای شرکت‌های پیمانکاری هم اهمیتی ندارد و آنها به دنبال سود خود از واسطه‌گری هستند. به ما بگویند هر کلینیک برای هر نیرو چه رقمی از بهزیستی دریافت می‌کند و این شرکت‌ها دقیقا چه کاری انجام می‌دهند؟

آنها می‌گویند: افزایش حقوق امسال نیروهای پیمانکاری مطابق با قانون کار صورت نگرفته و قراردادی که با ما بسته شده یکی از بدترین قراردادهای کاری است. امسال چیزی حدود یک میلیون تومان به حقوق ما اضافه شده که این رقم فاصله بسیاری با ۳۵درصد مصوب شورای عالی کار دارد.

نیروهای اورژانس اجتماعی ادامه می‌دهند: حتی دو سال است که یک وعده غذا را قطع کرده‌اند در حالی‌که دادن یک وعده غذا حق قانونی است و به خصوص برای نیروهایی که کار شیفتی انجام می‌دهند و ۱۲ ساعت مدام کار می‌کند، لازم است.

نیروهای پیمانکاری اورژانس اجتماعی می‌گویند: خیلی از همکاران متأهل هستند و بچه دارند و با حقوقی که دریافت می‌کنند، از پس تأمین مخارج خود برنمی‌آیند. به همین دلیل نیروها اغلب دوشغله هستند و در زمان استراحت خود یا در اسنپ کار می‌کنند یا در مراکز دیگر مشغول به کار می‌شوند.

این نیروها در پایان با اشاره به طرح ساماندهی کارکنان دولت می‌گویند: قرار بود با تصویب این طرح شرکت‌های واسطه حذف شوند تا کمی از مشکلات نیروها کم شود اما این طرح بعد از سه سال هنوز مصوب نشده است. کسانی با این طرح مخالفت می‌کنند که احتمالا از حضور این شرکت‌ها سود می‌برند. برای اینکه برخی به سود کلان برسند، از حقوق ناچیز نیروها کم می‌شود.