بازار کار ساخت و ساز زیر چتر کارگران افغانستانی
۵ میلیون کارگر ساختمانی از امنیت شغلی محرومند
در حالیکه دولت سیزدهم مدعی شده بود تکلیف بیمه کارگران ساختمانی را تعیین کرده، بیش از 500 هزار کارگر ساختمانی بیمهنشده در کشور وجود دارند. بیتردید این موضوع، یک تهدید برای جامعه کارگری است که نه تنها باعث دلسردی نیروی کار از بازار میشود، بلکه خطر نبود نیروی کار، رشد قارچگونه کارگران افغانستانی و تهدید صنعت ساختمانی را به دنبال دارد.
شرایط اقتصادی کشور و معیشتی مردم، اصلاً حال و روز خوبی ندارد و نباید با تصمیمات و رویههای نادرست سالهای گذشته، کار اقتصاد و معیشت خانوادهها را بیش از پیش به خطر بیندازیم
حال مهمترین پرسش این است که برای خروج از این بحران چه باید کرد؟ «احمد انارکی محمدی» نماینده رفسنجان و انار در مجلس دوازدهم در این باره گفت: در ابتدا باید بگویم که شرایط اقتصادی کشور و معیشتی مردم، اصلاً حال و روز خوبی ندارد. نباید با تصمیمات و رویههای نادرست سالهای گذشته، کار اقتصاد و معیشت خانوادهها را بیش از پیش به خطر بیندازیم.
وی افزود: همه در جریان رقم بالای تورم در کشور هستیم. گرانی در همه بخشها ازجمله کالاهای اساسی بیداد میکند و برای اینکه تا حدی از این فضا خارج شویم، باید تولید و کسب و کارها را مورد حمایت بیشتر قرار دهیم. یکی از صنعتهایی که در کشور، افراد زیادی را شاغل کرده است، صنعت ساختمانی است اما متاسفانه برخی کارها، باعث شده معیشت و امنیت شغلی کارگران ساختمانی به خطر بیفتد.
انارکی محمدی تصریح کرد: متاسفانه سالهاست که نظارت درستی بر مرزها نیست و همین باعث شده مردمان زیادی از افغانستان راهی ایران شوند. عمدتاً این افراد در ایران، کار یدی انجام میدهند و گفته میشود جمعیت آنها در کشورمان از بین پنج تا 10 میلیون نفر است. جالب است که ما حتی آمار دقیق این قشر را هم نمیدانیم.
تهدید امنیت شغلی کارگران ساختمانی
با رشد مهاجران افغان
نماینده رفسنجان و انار اظهار داشت: کاش مسئولان تصمیمگیر توجه داشته باشند که در ایران، مشکل بیکاری بیداد میکند و نباید فضایی را ایجاد کرد که بیکاری تشدید شود. حتی اگر جمعیت این قشر را پنج میلیون نفر هم در نظر بگیریم، یعنی پنج میلیون نفر ایرانی را از داشتن شغل محروم کردیم.
وی یادآور شد: نکته دیگر که به جد باعث نگرانی است، عدم پرداخت مالیات و استفاده از یارانههای کشور توسط افغانستانیهای مقیم ایران است. همه این دغدغهها را گفتم تا به این برسیم که دولتمردان وظیفه دارند به کارگران ساختمانی، بیش از پیش توجه کنند و بیمه کردن این افراد، از اوجب واجبات است.
حق هر ایرانی داشتن بیمه اجتماعی است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد: ایجاد رضایت در بین مردم، اصلیترین وظیفه دولتهاست. از اینرو از دولت چهاردهم میخواهم در همان ماههای ابتدایی کارش، برای تعیین تکلیف کردن بیمه همه کارگران ساختمانی، فکری اساسی کند. اینکه گفته شود 500 هزار نفر کارگر ساختمانی، از داشتن بیمه محروم هستند، حقیقتاً جای نگرانی دارد، مخصوصاً که کار این عزیزان، کار سخت و پرخطری است.
دولت چهاردهم در همان ماههای ابتدایی کارش، برای تعیین تکلیف بیمه همه کارگران ساختمانی، فکری اساسی کند. اینکه 500هزار نفر کارگر ساختمانی، از داشتن بیمه محروم هستند، حقیقتاً جای نگرانی دارد
انارکی محمدی گفت: فردی که ایرانی است و کارگر ساختمانی است، جزو قشر آسیبپذیر مملکت محسوب میشود و نیاز مبرم به حقوق و بیمه دارد. نباید نسبت به این موضوع بیتفاوت بود، چون بحران را عمیقتر میکند. این قشر زحمتکش در چند نوبت برای رساندن صدای اعتراضشان به جلوی مجلس مراجعه کردند و مطالبه آنها هم به حق است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در شهرستان رفسنجان، حدود یکسوم جمعیت را، مردم افغانستان تشکیل دادهاند و ما حقیقتاً نگران این وضعیت هستیم. از آقای پزشکیان و تیم همراهش میخواهم به این موضوع اقتصادی که ابعاد امنیتی هم به خود گرفته است، توجه ویژه کنند.
دیدگاه تان را بنویسید