یک فعال صنفی خبر داد:
فاصله ۲۰ میلیون تومانی حقوق بازنشستگان با خط فقر
یک فعال صنفی بازنشستگان میگوید: هر سال که جلوتر میآییم، فاصله مزد و مستمری با خط فقر بیشتر میشود چون به خصوص در یکی دو سال اخیر، لزوم تطابق افزایش حداقل دستمزد با نرخ تورم رسمی نیز نادیده گرفته شده است.
حسین غلامی در گفتوگو با ایلنا در ارتباط با عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و واقعیتی تحت عنوان سرکوب دستمزد در سالهای اخیر و فاصله عمیق مزد و حقوق با خط فقر گفت: صولت مرتضوی در جلسه اخیر مجلس به طرح دستاوردهای دولت سیزدهم در مقوله افزایش حقوق کارگران و به تبع آن بازنشستگان پرداخت و ادعا کرد که حقوقها را بیش از تورم افزایش داده و وضعیت کارگران در این دوره بهبود یافته است. باید گفت وی در این آمار هیچ توجهی به حقایق و واقعیتهای آشکار زندگی کارگران و بازنشستگان که با احتساب خانوادههایشان بیش از ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل
میدهند، ندارد.
او افزود: وزیر کار در گزارش خود گفت که طی دوره سه ساله، بیش از ۱۷۰درصد حقوق کارگران افزایش یافته و افزایش حقوق از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ به ترتیب ۵۷درصد، ۲۸درصد و در سال آخر حدود ۳۶درصد بوده است. باید پرسید وی چگونه با سه رقم فوق توانسته عدد ۱۷۰درصد و بیش از ۱۷۰درصد را استخراج کند!
به گفته غلامی، اگر سه عدد مربوط به افزایش حقوق در سه سال متوالی را ساده جمع بزنیم به عدد ۱۲۱درصد میرسیم و اگر به صورت مرکب و تصاعدی حساب کنیم، عدد ۲۷۰درصد به دست میآید، یعنی در طول سه سال، مزد و حقوق ۲.۷ برابر افزایش
یافته است.
او با بیان اینکه در طول این سه سال، فاصله مزد و حقوق و خط فقر به صورت تصاعدی افزایش یافته و هر سال بیشتر از سال قبل شده، یکسری دادهها از دستمزد، تورم و خط فقر ارائه داد و گفت: در سال ۱۴۰۰، افزایش حقوق ۴۰درصد بود و حداقل مزد و مستمری ۴ میلیون و ۱۰۰هزار تومان. در آن سال تورم رسمی نیز ۴۰درصد بود و خط فقر چیزی حدود ۱۰ یا ۱۱ میلیون تومان. سال بعد (۱۴۰۱)، افزایش ۵۷درصدی، حداقل مزد و مستمری را به حدود 5.6میلیون تومان رساند و در آن سال خط فقر چیزی حدود ۱۵ میلیون تومان یا کمی بیشتر بود.
به گفته غلامی، هر سال که جلوتر آمدیم، فاصله مزد و مستمری با خط فقر بیشتر شد و البته اینها در حالیست که در یکی دو سال اخیر، لزوم تطابق افزایش حداقل دستمزد با نرخ تورم رسمی نیز نادیده گرفته شد.
این فعال صنفی بازنشستگان ادامه داد: تورم رسمی، برای ۴۸۶ قلم کالاست در حالیکه حقوقبگیران تنها میتوانند مواد خوراکی تهیه کنند و متوسط تورم مواد خوراکی ۷۰ تا ۸۰درصد است پس تورم زندگی مزدبگیران بیشتر از تورم رسمی است. با این حال، همین تورم رسمی هم در افزایش حقوقها نادیده گرفته شد. در مذاکرات مزدی ۱۴۰۳، حداقل دستمزد حدود ۳۶درصد زیاد شد در حالیکه تورم رسمی در همان زمان بیش از ۴۵درصد بود.
او با بیان اینکه «این عقبماندگی تصاعدی افزایش مزد از خط فقر و سپس نرخ تورم رسمی، موجب بروز شکاف عمیق معیشتی شده است»، میگوید: وزیر کار چطور مدعی بهبود معیشت مزدبگیران میشود؟ وقتی دولت سیزدهم و آقای وزیر کار شروع به کار کردند فاصله حقوق با خط فقر حدود ۷.۵ میلیون تومان بود اما این فاصله امروز به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده است، یعنی یک افزایش سه برابری داشته است.
دیدگاه تان را بنویسید