رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار: فقدان امنیت شغلی، دغدغه اول جامعه کارگری است
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده، ابراز امیدواری کرد که با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم و با همراهی مجلس، ساماندهی قراردادهای کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.
به گزارش توسعه ایرانی، اولیا علیبیگی که در یک گفتوگوی رادیویی سخن میگفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسألهای که کارگران را آزار میدهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند ولی همچنان با قراردادهای سهماهه، ششماهه و بعضاً یکماهه فعالیت میکنند. رواج قراردادهای موقت ناشی از نقص قانون است و تبصرههای ماده قانون کار به درستی تبیین و اجرا نشده است. وی ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب میشود ولی ایرادهایی دارد که به واسطه آن باعث شده قراردادهای موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود. علیبیگی افزود: سال گذشته رئیسجمهور دستور داد که وزارتخانههای کار و صمت نسبت به ساماندهی قراردادها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشستهای سهجانبهای را برگزار کرد. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروههای تخصصی روی جزئیات کار میکنند. وی تصریح کرد: متاسفانه تا امروز اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکارهای متعددی هست که به موضوع قراردادها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قراردادها را برطرف کرد.
لزوم تفکیک قراردادهای با ماهیت مستمر از غیرمستمر
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قراردادها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قراردادها یعنی کارهایی که ماهیت مستمر دارند، شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت و سویی برویم که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه و بهرهوری ایجاد کند. وی در پایان گفت: در کارهایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد بنابراین باید بین کارهای با ماهیت مستمر و کارهای با ماهیت غیرمستمر تفکیک قائل شویم و این کارها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.
دیدگاه تان را بنویسید