رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری می‌گوید: آیا دولت سن و سابقه بازنشستگی را بالا برده تا پول تأمین اجتماعی را خرج بازیکنان فوتبال کند؟! این دیگر چه تصمیمی است؟ در مقابل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کم آورده‌اند، بعد به دنبال پرداخت هزینه‌های بازیکنان فوتبال استقلال و پرسپولیس هستند.

حسن صادقی در گفت‌وگو با ایلنا از تصمیم دولت برای واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به صندوق‌های بازنشستگی انتقاد کرد و گفت: تنها دو هفته به پایان سال مانده اما هنوز دولت ۷۰هزار میلیارد تومانی که در بودجه سال ۱۴۰۲ به عنوان بدهی به سازمان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شده، را پرداخت نکرده است. مقصر اصلی این ماجرا مدیران دولتی سازمان تأمین اجتماعی هستند که اصلا به سراغ مطالبات این سازمان نمی‌روند. رویکرد مدیریت این سازمان، آینده‌فروشی و فروختن اموال سازمان تأمین اجتماعی است تا سراغ مطالبات خود از دولت نروند.

صادقی گفت: مجلس، تصویب و دولت را مکلف کرده است که در بودجه سال جاری، ۷۰هزار میلیارد تومان به صورت رد دیون در قالب سه- دوازدهم به سازمان پرداخت کند اما هنوز هیچ مبلغی پرداخت نشده است. در مقابل می‌خواهند باشگاه استقلال و پرسپولیس را به صندوق‌های بازنشستگی واگذار کنند و پول آن را هم بگیرند و در جیب خود بگذارند! می‌خواهند باشگاه‌های ورشکسته‌ای را که جز هزینه چیزی برای ما ندارند، به تأمین اجتماعی و دیگر صندوق‌ها تحمیل کنند.

وی گفت: در دولت قبل، بودجه مصوب پرداخت شد و بعد هپکو نیز به صورت جداگانه به سازمان واگذار شد. «هپکو» شرکتی کارگری بود و ما هم می‌خواستیم مشکلات کارگران هپکو حل شود اما واگذاری پرسپولیس این‌گونه نیست. مگر ما مسئول حل مشکل فوتبالیست‌ها هستیم؟! مگر تأمین اجتماعی و طبقه کارگر که به شامِ شب خود محتاج است، مسئول وضعیت باشگاه پرسپولیس است؟

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: سازمان تأمین اجتماعی هیچ مدافعی ندارد و حتی مدیرعامل این سازمان هم به دلیل آنکه چند صباحی بر مسند مدیریت بماند، از آن دفاع نمی‌کند. تشکل‌های کارگری هم پوشالی هستند و توان حمایت از این سازمان را ندارند. این اتفاق اگر در کشوری مثل ترکیه می‌افتاد، کارگران اعتراض می‌کردند اما ما نشسته‌ایم و فقط نگاه می‌کنیم!

صادقی گفت: اگر دولت طلب ۷۰هزار میلیارد تومانی را پرداخت می‌کرد و بعد این باشگاه را روی آن می‌گذاشت، باز این اقدام کمی توجیه‌پذیر بود اما واگذاری این باشگاه را به جای مطالبه نمی‌پذیریم. این باشگاه درآمدی برای سازمان ندارد که هیچ، بلکه با واگذاری آن هزینه‌های سنگین فوتبالیست‌ها از جیب فقیرترین اقشار این جامعه پرداخت می‌شود.

صادقی تأکید کرد: این تصمیمات، نشأت گرفته از نبود یک نگاه حمایتی از جانب دولت، نبود یک نگاه پاسخگو از ناحیه وزارت کار و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی است. مشکل ما مدیرعاملی است که بیش از آنکه خود را متعهد به سازمان و حفظ اموال کارگران و بازنشستگان بداند، متعهد به دولت می‌داند.

وی گفت: کارگران و بازنشستگان در صورتی می‌توانند به این تصمیم راضی باشند که دولت، همراه با واگذاری این باشگاه، تمامی بدهی خود را به سازمان پرداخت کند. دولت باید ۷۰هزار میلیارد تومان بدهی را پرداخت می‌کرد تا تامین اجتماعی بتواند از عواید آن در سال جاری بهره ببرد.

صادقی گفت: من به عنوان رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و به نمایندگی از کارگران و بازنشستگان به این اقدام اعتراض می‌کنم و از دولت می‌خواهم ۷۰هزار میلیارد تومان بدهی را بپردازد. وی خطاب به مسئولان گفت: سن و سابقه بازنشستگی را بالا می‌برید تا پول تأمین اجتماعی را خرج بازیکنان فوتبال کنید؟! این چه تصمیمی است؟! شما در مقابل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کم می‌آورید، بعد به دنبال پرداخت هزینه‌های بازیکنان پرسپولیس هستید؟ وظیفه وزارت کار تأمین رفاه کارگران و اقشار ضعیف جامعه است، نه تأمین هزینه‌های تیم‌های فوتبال حرفه‌ای که باید توسط بخش خصوصی اداره شود.

صادقی گفت: دولت و وزیر کار به تأمین هزینه تیم‌های فوتبال از جیب بیمه‌شدگان افتخار می‌کنند اما به وظیفه و تکلیف قانونی خود در بودجه ۱۴۰۲ عمل نمی‌کنند. واگذاری باشگاه پرسپولیس، افتخاری برای دولت، وزیر کار و رئیس سازمان تأمین اجتماعی ندارد. حق ندارید منابع ما را فدای افتخارات و هزینه‌های این باشگاه‌ها کنید.