ارسال گزارش محرمانه فقر به هیات دولت
عسگریان: جمعیت زیر خط فقر در سال گذشته ۲۰۰هزار نفر کاهش یافت
معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که جمعیت زیر خط فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰هزار نفر نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
علیرضا عسگریان در گفتوگو با ایسنا گفت: بر پایه تکلیف آییننامه چتر ایمنی رفاه اجتماعی، این وزارتخانه همانند سالهای قبل در سال جاری نیز پس از انتشار دادههای هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران خط فقر مطلق و خط فقر شدید سال ۱۴۰۱ را محاسبه و برآوردی از سال ۱۴۰۲ را نیز طی گزارشی مجلد برای هیأت دولت ارسال کرده است. البته امسال برای اولین بار براساس دادههای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نسبت به شناسایی فقرا با اولویتدهی به گروههای آسیبپذیر نیز اقدام کرده است.
به گفته وی، براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۱ از تعداد افراد زیر خط فقر کاسته شده، طوریکه براساس محاسبات پایش فقر، با وجود تورم قابل ملاحظهای که در سال گذشته و سال جاری با آن مواجه هستیم، جمعیت زیر خط فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰هزار نفر نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
عسگریان یادآور شد: در محاسبه خط فقر شدید، حداقل میزان درآمد خانوار برای دریافت ۲۱۰۰ کیلوکالری در روز در نظر گرفته شده که در همین راستا محاسبه خط فقر شدید غذایی با همکاری کمیته امداد و وزارت بهداشت انجام شده است. معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: همزمان با افزایش تورم طی دهه اخیر در کشور، روند کالری دریافتی خانوار کاهشی بوده، طوریکه روند کالری دریافتی خانوار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰ حدود ۱۹.۱درصد و سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۴.۶درصد کاهش داشته است. آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نیز نشان میدهد که قیمت خوراکی و دخانی برای خانوار شهری ۵۲.۸درصد و برای خانوار روستایی ۵۲.۷درصد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
معاون رفاه وزارت کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در گامی دیگر، معاونت رفاه و امور اقتصادی، برای اولین بار برنامه رفع فقر مطلق با شناسایی فقرا و اولویتدهی به گروههای آسیبپذیر را با اولویت رفع فقر شدید تدوین کرده که جهت دریافت نظرات کارشناسان به تمامی وزارتخانهها و نهادهای ذیربط در مسئله رفع فقر با رعایت محرمانگی ارسال شده است. امید است در سال آتی منابع لازم برای اجرای این برنامه تأمین و شاهد رفع فقر شدید در کشور باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید