یک فعال صنفی:
نفوذ بسازبفروشها در دولت و مجلس، مانع بیمه کارگران ساختمانی است
موضوع بیمه کارگران ساختمانی مسألهای است که تقریباٌ از سالها پیش حل نشده و میتوان گفت این قشر یکی از کمدرآمدترین و پرمشغلهترین مشاغل هستند که خطرهای بسیار شغلی در کمین آنهاست و از همین سو داشتن بیمه برای آنها امری مهم است.
«اکبر شوکت» رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی در گفتوگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی گفت: در طول سه سال گذشته بیمه حدود 300هزار کارگر ساختمانی قطع شده و در حال حاضر حدود 500هزار کارگر در صف انتظار بیمه و خواستار اجرای واقعی صدور شناسنامه فنی ساختمان هستند.
وی با بیان اینکه کارگران ساختمان همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند و استرس و اضطراب قطع شدن بیمه سه سال است همراهشان است، بیان کرد: با وجود اصلاحات جزئی در قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس، هر چند نظر کمیسیون اجتماعی و نظر نمایندگان کارگری و تامین اجتماعی چیز دیگری بود، ولی در صحن علنی به یک باره کار کارشناسی چند ساله را کنار گذاشتند و موضوع جدید را تصویب کردند اما همان هم اجرایی نمیشود. در حال حاضر هیچ کارگر جدیدی بیمه نمیشود و نزدیک به 500هزار نفر در نوبت بیمه هستند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به استفساریه جدید ادامه داد: اخیراً شاهکار جدیدی از سوی برخی افراد طرفدار بسازبفروشان ارائه شده که تلاش دارند منابع قانون موجود هم با پیشنهادی که تحت عنوان استفساریه ارائه کردهاند، نصف شود. اگر استفساریه رأی بیاورد باید امیدمان را نسبت به بیمه شدن 500هزار نفر از دست بدهیم و حداقل نصف افرادی هم که بیمه هستند بیمه آنها قطع خواهد شد. تا همین جا هم علت بیمه نکردن کارگران بهانه تأمین اجتماعی برای کمبود منابع در بیمه کردن افراد بود.
شوکت درباره مشکلات این بخش گفت: یکی از بزرگترین ضعفهای اقتصاد که بخشی از آن باعث تورم و دوقطبی شدن جامعه و شکلگیری طبقه غنی و فقیر میشود، عدم ایستادگی در برابر زیادهخواهان است. متاسفانه زور بسازبفروشها در صنف ما آن قدر زیاد است که به راحتی حق و حقوق کارگر ساختمانی را که جزو مشاغل سخت و زیانآور است زیر پا میگذارند و نادیده میگیرند. بهرغم آنکه تنها شش درصد شاغلین کشور را تشکیل میدهیم ولی 50درصد حوادث ناشی از کار متعلق به کارگران بخش ساختمان است.
دیدگاه تان را بنویسید