رئیس خانه معدن لرستان:
نیروی کار نیمی از معادن لرستان از نان خوردن افتادهاند
رئیس خانه معدن لرستان میگوید: ۲۰۴ معدن در استان وجود دارد که ۴۰درصد آنها غیرفعال است.
به گزارش ایسنا، مصطفی جهانی تصریح کرد: کشور از لحاظ ذخایر معدنی در دنیا دارای ظرفیت بالایی است و در حال حاضر اکنون هفت درصد ذخایر معدنی جهان در کشور ایران وجود دارد. لرستان در زمینه وجود معادن رتبه پنجم کشور را دارد و حدود ۲۵درصد از ذخایر سنگ معدنی در استان وجود دارد.
وی بیان کرد: تولید سنگ گوهره از یک میلیون تن در سال به ۲۰۰هزار تن کاهش پیدا کرده که باعث بیکاری کارگران شده که علت آن کاهش ساخت و ساز است.
رئیس خانه معدن لرستان با بیان اینکه 16 معدن در بروجرد وجود دارد، خاطرنشان کرد: همچنین 9 کارخانه ماسهشویی در شهرستان وجود دارد که دو کارخانه غیرفعال است.
جهانی بیان کرد: عدهای بر این باور هستند که در معدن، خامفروشی انجام میشود اما محصولاتی که تولید میکنیم محصولات نهایی بوده و به معنای خامفروشی نیست. در معدن، خامفروشی را رانت مینامند که باید بگویم خوشبختانه در سطح معادن لرستان این رویه وجود ندارد بلکه مواد معدنی تولید شده باید به مناطق دیگر صادر شوند تا ظرفیتهای معدنی استان و به تبع آن بروجرد برای دیگران آشکار شود.
در ادامه معاون امور معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز با اشاره به اینکه اساس کار معدنداران با سازمانهای محیط زیست و منابع طبیعی در تضاد است، گفت: معدن یعنی «تخریب و بهرهبرداری» و محیطزیست به دنبال احیا و نگهداری است. وظیفه اصلی ما از بین بردن این تضاد نظارت بر استخراج اصولی از معادن است.
مهدوی با اشاره به اینکه در حال حاضر لرستان از لحاظ تعداد واحدهای سنگبری مقام دوم را در میان استانهای کشور داراست، تصریح کرد: با ادامه تعطیلی واحدها به زودی شاهد کاهش میزان اشتغال و درآمدزایی در استان خواهیم بود.
اردوان کاظمی، معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز گفت: در لرستان با توجه به بالا بودن میزان بیکاری و پایین بودن سطح درآمد مردم، با وجود اینکه بخش اعظمی از اراضی استان را مناطق جنگلی تشکیل میدهند، در سالهای اخیر تخریب بسیاری نیز در نتیجه احداث معادن در این مناطق صورت گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید