۷۰ درصد کارگاهها، طرح طبقهبندی مشاغل را اجرا نمیکنند
مطابق قانون، قرارداد آن دسته از کارگرانی که از سال ۹۸ قرارداد موقت داشتهاند، باید دائمی شود اما نمایندگان کارگری معتقدند ضمانتی برای اجرای این بند قانونی وجود ندارد.
«سمیه گلپور» رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور درباره دائمی شدن قرارداد کارگرانی که 4 سال است بهصورت موقت فعالیت میکنند، گفت: در آییننامه تبصره یک ماده هفت قانون کار تأکید شده که بعد از چهار سال یکسری از مشاغل باید از قرارداد موقت به قرارداد دائم برسند ولی متأسفانه علاوه بر عدم حسن نظارت بر اجرای آییننامهها، خود آییننامهها، بخشنامهها و قوانین، از معضلاتی هست که در جامعه کارگری دست و پای کارگران را بسته است.
وی افزود: متأسفانه در زمان حاضر شاهد هستیم بعضی از کارفرمایان قرارداد منعقد نمیکنند، یعنی کارگران بدون قرارداد مشغول کار میشوند. از سوی دیگر بهرغم اینکه مسئولان هرچند بهصورت شفاهی دریافت چک سفیدامضا و سفته از کارگر را ممنوع کردهاند، اما هنوز این کارها در حال انجام است یعنی مکانیزمی که مانع انجام این اقدامات ضدکارگری بشود، وجود ندارد. این فعال کارگری با اشاره به اجرای دائمی شدن قرارداد کارگری که 4 سال از اشتغال موقت آنها گذشته، گفت: چهضمانتی برای اجرای این تبصره از بند قانونی وجود دارد؟ طرح طبقهبندی مشاغل ازجمله موارد قانونی است اما سالهای زیادی است که اجرا نمیشود.
گلپور بیان کرد: با صراحت میگویم که 70درصد کارگاهها، حتی کارگاههای بزرگ طرح طبقهبندی مشاغل را انجام ندادند؛ طرحی که در آن متناسب با زمانی که کارگر کار میکرده و شرایط خودش را ارتقا میداده، از نظر کاری ارتقا پیدا میکند و از یک گروه به گروه دیگر میرود و لذا دستمزدش مورد تأثیر قرار میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید