قانون جدید، وضع کارگران ساختمانی را بهتر نکرد؛ شوکت: بیمه ۲۰۰ هزار کارگر در دولت رئیسی قطع شده است
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی تا این لحظه تاثیری در روند بیمه کردن کارگران ساختمانی نگذاشته و حتی وضعیت با صدور بخشنامههای جدید بدتر از قبل شده است.
به گزارش ایلنا، حدود یک ماه از ابلاغ قانون بیمه کارگران ساختمانی برای اجرا میگذرد؛ قانونی که بعد از کشمکشهای بسیار بالاخره توانست از مجلس و شورای نگهبان رأی مثبت بگیرد آن هم در شرایطی که با پیشنویس اولیه مورد توافق کمیسیون اجتماعی، مرکز پژوهشهای مجلس و فعالان کارگری تفاوت فاحشی داشت. از زمانی که طرح برای اجرا ابلاغ شد، بیم آن میرفت که نتواند مشکل کمبود منابع تأمین اجتماعی را برای بیمه کارگران ساختمانی حل کند و تأمین اجتماعی به همان روال سابق، با بخشنامههای متعدد به دنبال حذف کارگران ساختمانی از لیست دریافت بیمه باشد.
حال بعد از یک ماه از ابلاغ قانون، سوال این است که آیا تأمین اجتماعی بیمه کارگران ساختمانی را آغاز کرده و از زمان ابلاغ تاکنون، چند کارگر ساختمانی بیمه شدند؟ «اکبر شوکت» رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در پاسخ به این سوالها میگوید: در این مدت نه تنها کسی بیمه نشده بلکه قطع بیمه کارگران ساختمانی همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: با صدور بخشنامه جدیدی از سوی سازمان تأمین اجتماعی، وضعیت کارگران ساختمانی برای قرار گرفتن در لیست بیمه بدتر شده است. در این بخشنامه آمده کارگران ساختمانی باید در ساختمانی کار کنند که پروانه ساخت داشته باشد یا آنها ملزم به فعالیت در رشتهای هستند که در آن پروانه مهارت دارند، در غیر این صورت مشمول بیمه اجتماعی نمیشوند.
شوکت گفت: این بخشنامه کارگران بسیاری را از بیمه محروم میکند. ممکن است یک کارگر ساختمانی به عنوان سنگکار در پروژهها حاضر شود و مدرک فنی و حرفهای هم در این زمینه داشته باشد اما خیلی اوقات هم پیش میآید که در رشته تخصصی خود کار پیدا نکند و مجبور شود کار دیگری در ساختمان برعهده بگیرد. این اتفاق در کار ساختمانی کاملا طبیعی است و بارها برای هر کارگر اتفاق افتاده است. همه اینها مشاغل ساختمانی هستند و در کارگاه ساختمانی کار میکنند پس چرا باید چنین بخشنامهای گذاشت؟ آیا غیر از این است که تأمین اجتماعی رویه صدور بخشنامههای نامربوط خود را آغاز کرده است؟!
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: همین امروز هم امنیت شغلی کارگران ساختمانی بسیار پایین است و با این بخشنامه مجبور میشوند، از قید کار در مشاغل دیگر بزنند تا بیمه آنها قطع نشود. با این وضع نه تنها مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل نشده که به نظر میرسد مشکلات جدیدتری هم سر راهشان گذاشتهاند!
شوکت گفت: در دوره جدید تشکلهای کارگری بیش از پیش از سوی وزارت کار ضعیف شدهاند و به نظر میرسد تأمین اجتماعی از این ضعف برای یکهتازی هر چه بیشتر بر ضد کارگران ساختمانی استفاده کند و بخشنامههای خود را برای محدود کردن کمترین حق کارگران ساختمانی یکی پس از دیگری صادر کند.
این فعال کارگری گفت: در این دو سال بیمه نزدیک به ۲۰۰هزار کارگر ساختمانی قطع شده است.
دیدگاه تان را بنویسید