فعال کارگری با انتقاد از سکوت آماری وزارت کار، خبر داد:
جمعیت انبوه کارگران قرارداد موقت در کشور
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی کشور، گفت: امروز حداقل ۹۶ درصد از کارگران شاغل کشور با قراردادهای موقت مشغول به کار هستند و از امنیت شغلی هیچ بهرهای ندارند.
به گزارش ایلنا، فتحالله بیات تنها راه تغییر شرایط فعلی را ابطال دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت و الزام همهی کارفرمایان کشور در همهی کارگاهها به عقد قرارداد دائم در کارهای با ماهیت مستمر دانست. او اضافه کرد: دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت، دست کارفرما را برای اینکه در کارهای با ماهیت مستمر هم «مدت» قید کنند، باز گذاشت بنابراین قراردادهای موقت کار مثل قارچ در سراسر کشور گسترش یافت و قراردادهای دائم کار به تاریخ پیوست. این فعال کارگری داد: از آن تاریخ، ورق برگشت، هر که قبل از آن استخدام بود که هیچ، اما کارگرانی که بعد از صدورِ آن دادنامه وارد بازار کار کشور شدند، مجبور به عقد قرارداد موقت شدند؛ یعنی بعد از آن تاریخ با نیروی کار حتی در کارهای مستمر، قرارداد موقت بستند؛ لذا با یک دو دوتا چهار تای ساده، آمارها مشخص میشود؛ آن نیروهای قدیمی که قبل از دهه ۷۰ استخدام شدند و قرارداد دائم داشتند، امروز یا بازنشست شدهاند یا درصد بسیار کمی، ۲ تا ۳ درصد از آنها هنوز شاغل هستند؛ این ۲ یا سه درصد هم یقیناً امروز در آستانهی بازنشستگی هستند.
آمار کارگران قرارداد موقت کشور
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در پاسخ به این سوال که این کارگران قرارداد موقت چند نفر هستند، گفت: براساس آمار وزارت کار، امروز حدود ۱۵ میلیون کارگر شاغل شاید کمی بیشتر در کشور داریم؛ بنابراین با احتساب نرخ ۹۶ درصدیِ موقتیکاران به این نتیجه میرسیم که چیزی حدود ۱۴ میلیون کارگر یا حتی کمی بیشتر در کشور قرارداد موقت دارند؛ بخش عظیمی از این کارگران در کارهای با ماهیت مستمر مشغول به کارند با این حال از امنیت شغلی بهره ندارند و مجبورند هر فصل یا هر نیمسال قرارداد خود را تمدید کنند البته اگر کارفرما به این تمدید تمایل داشته باشد و به بهانههای واهی عذر کارگر را نخواهد!
وزارت کار آمار نمیدهد
رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی کشور در پاسخ به این سوال که چرا وزارت کار آمار مشخصی از توزیع قراردادهای شغلی ارائه نمیدهد؛ میگوید: خیلی ساده بگویم چون رویشان نمیشود که بگویند معادلات روابط کار کشور را در دهههای اخیر به سمتی کشاندهاند که امروز نزدیک به صد درصد کارگران امید به آینده ندارند و با قراردادهای موقت و بدون امنیت شغلی زندگی میکنند؛ اگر آمار ارائه بدهند، مشخص میشود که اوضاع چقدر بد است! اگر بخواهند صادق باشند باید بگویند این ۲ یا ۳ درصد کارگر قرارداد دائمِ باقیمانده اگر بازنشست شوند، دیگر کارگر قرارداد دائم در هیچ کجای کشور نخواهیم داشت.
او تاکید کرد: احیای امنیت شغلیِ از دست رفته هیچ راه دیگری ندارد؛ البته به موازات آن باید برای بیمه شدن همهی کارگران کشور تلاش شود؛ باید اقتصاد غیررسمی و کارگاههای زیرپلهای و راهپلهای کامل برچیده شود.
دیدگاه تان را بنویسید