یک فعال صنفی:
امید به زندگی کارگران به صفر رسیده است
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به اینکه قراردادهای موقت آسیب جدی به امنیت شغلی کارگران وارد کرده، گفت: کارگری که وضعیت چند ماه دیگر خود را نمیداند، چه طور و با چه امیدی خواهد توانست برای بقیه کاری انجام دهد؟
هادی ابوی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه معیشت و امنیت شغلی کارگری از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: در کل کشور بیش از 50درصد جمعیت را خانوادههای کارگران تشکیل میدهند. قراردادهای موقت باعث شده این قشر امنیت شغلی نداشته باشد و سالهاست که در عرصه اجتماعی و شغلی کارگران اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: وقتی کارگری بعد از 15 سال سابقه، سه ماه به سه ماه با او قرارداد میبندند امنیت شغلی ندارد و هر زمان که میل کارفرما باشد آن کارگر کار خود را از دست میدهد و چنین کارگری هیچ گاه نمیتواند برای خود زندگی بسازد و باید با حداقل دستمزد زندگی را ادامه بدهد و پساندازی نداشته باشد.
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: امید به زندگی برای کارگران صفر است. وضعیت معیشت امروز کارگران با هزینههای بالای مسکن و اقلام خوراکی بسیار دردناک است. کارگران همواره قربانیان آسیبهای تحریم، کرونا و تورم هستند. در حوزه خدمات هم خیلی از این کارگران بیمه نیستند و وضعیت آنها بستگی به امرار معاش صاحب اصلی مغازه و بنگاه دارد.
وی ادامه داد: حقوق فعلی تنها نیمی از زندگی یک کارگر را تامین میکند. شرایط طوری است که نگران هستیم. وضعیت طبیعی نیست و خطرناک است.
ابوی گفت: بعضی از کارگران، روزمزد و به اصطلاح زیرپلهای هستند و از هیچجا حمایت نمیشوند که کارفرمایان آنها اعتقادی به پرداخت مزایای شغلی ندارند.
ابوی افزود: وقتی سیل و حادثه میآید دولت کمک میکند. در این شرایط هم دولت باید کمک کند. سیستم کوپنی را برای اقشار پایین ایجاد و کالای رایگان توزیع کند تا کارگر بتواند برای کارفرما کار کند. دولت باید از صندوق ذخیره بردارد و به خانوادههای کارگری بدهد. ما شرکای اجتماعی دولت هستیم و دولت در این مقطع حساس باید به فریاد کارگر برسد. در جریان کرونا حقوق هیچ کارمندی قطع نشد اما خانوادههای بسیاری از کارگران چندین ماه بدون دستمزد کار کردند.
دیدگاه تان را بنویسید