مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی:
افزایش سن بازنشستگی بخشی از بسته اصلاحی صندوقهای بازنشستگیست
نشست خبری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی روز گذشته در ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد.
به گزارش «توسعه ایرانی»، هاشم موسوی با بیان اینکه پیش از انقلاب تنها ۲۰درصد از مردم تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند و ما با وجود آرمان پوشش سراسری و همگانی بیمهای، به پوشش بیش از ۷۰درصدی رسیدهایم، گفت: این رقم در برنامه دولت رئیسی باید به ۱۰۰درصد برسد.
وی تاکید کرد: ما هرچه به سمت افزایش سن صندوق میرویم، چالش ناپایداری منابع را باید در اولویت قرار دهیم. قبل از انقلاب ما پوشش اقشار خاص را نداشتیم و پس از انقلاب علاوه بر سهم سه درصد برای حمایت از کسب و کار و اقشار خاص آنها را هم تحت پوشش بیمه قرار داد. همچنین بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر در کارگاههای زیر ۵ نفر کمک بیمهای دریافت میکنند.
مدیرعامل تامین اجتماعی گفت: ۷۶۰هزار راننده بیمه هستند که دولت ۵۰درصد سهم کارفرمایی آنها را تقبل میکند. در بحث قالیبافان (۲۷۰هزار نفر) و بسیاری از اقشار دیگر نیز همین خدمات ارائه میشود.
موسوی تاکید کرد: عدالت و تحقق عدالت و تولید سرمایه اجتماعی برای نظام از اهداف راهبردی ما در سازمان است و ناترازی منابع و کژکارکردیهای سازمانی دو چالش ماست که باید اصلاح شود.
وی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون بیمهشده جدید ثبت کردیم و امسال نیز هدفگذاری ثبت یک میلیون بیمهشده دیگر را داریم. بخشی از مشکلات امروز صندوقهای بیمه ناشی از عدم استفاده درست از محاسبات بیمهای و اکچوئری است. بحث اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی نیز انجام شده و ایراد شورای نگهبان رفع شد و از پایان امسال برای اجرا ابلاغ میشود. این مسیری است که میتواند با راهبرد اصلاح و توانمندسازی، مشکلات صندوق را تا سالهای طولانی حل کند.
موسوی تصریح کرد: متوسط عمر بعد از بازنشستگی در کشورهای پیشرفته حدود ۱۲ سال است اما این رقم در ایران بیش از ۲۰ سال است که به دلیل افزایش امید به زندگی در ایران به منابع سازمان تامین اجتماعی فشار میآورد که در این زمینه نیاز به اصلاح سن داریم.
وی با اشاره به بحث عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: هنوز مشخص نیست عیدی با حقوق بهمن یا اسفند پرداخت شود. باید بررسی کنیم اما حتما زودتر از کارمندان خودمان به بازنشستگان تامین اجتماعی عیدی خواهیم داد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: اصلاح سن بازنشستگی و دو سال آخر ملاک پرداخت مستمری بخشی از پکیج و بسته اصلاحی است. ما مشکل بازنشستگی پیش از موعد در کشور داریم که در تکالیف پیشنهادی به عنوان طرح به دولت، دنبال اصلاح قانون بازنشستگی پیش از موعد هستیم. ما در بحث مشاغل سخت و زیان آور به جای نگاه فنی نگاه حمایتی داریم و به جای زدودن شرایط سخت و زیانآور فقط نیروی کار را با بازنشستگی پیش از موعد از محیط سخت و زیانآور خالی میکنیم.
وی در زمینه شستا و بحث کاهش سود آن عنوان کرد: ما سال گذشته ۲۲هزار میلیارد تومان از سود شستا را وارد صندوق کردیم درحالی که این رقم باید به ۶۰هزار میلیارد تومان برسد. این درحالی است که بودجه سالانه نظام بیمهای ما در تامین اجتماعی ۶۴۰ همت است و شستا بخش کوچکی از نیاز خانواده بزرگ تامین اجتماعی را تامین میکند.
موسوی تصریح کرد: ما حدود هزار همت (هزار هزار میلیارد تومان) دارایی داریم که در پایان سال ۱۴۰۰ محاسبه شده است. مطالبات ما از دولت در سال آینده ۲۱۴هزار میلیارد تومان داریم که تنها در سال ۱۴۰۲ ایجاد میشود اما از محل هدفمندسازی یارانهها و دیگر منابع باید بخشی از آن را تسویه کنیم. این درحالی است که بودجه ما سال آینده ۶۴۰هزار میلیارد تومان باید باشد.
وی در مورد جلوگیری از تکرار اختلاف بین هیات وزیران و سازمان تامین اجتماعی بر سر افزایش حقوق بازنشستگان گفت: باید ببینیم که بحث افزایش مزد در شورای عالی کار چگونه خواهد بود و هیات مدیره نیز پس از آن تصمیم خواهد گرفت و قطعا اختلافی با دولت نداریم.
وی درباره تعهدات اقشار خاص گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰هزار نفر بیمهشده اقشار خاص داریم که باید براساس «آزمون وسع» تعدادی از آنها کم شود. ما در این زمینه با وزارتخانهها تعامل داریم تا جمعیت بیمهشده اقشار خاص مدیریت شود.
موسوی در زمینه مولدسازی و سهم سازمان از خصوصیسازیهای جدید گفت: در مورد هر نوع خصوصیسازی در دولت این حق سازمان تامین اجتماعی است که در مذاکره با دولت بخشی از مطالبات خود را از ناحیه خصوصیسازی و واگذاری اموال دولت طلب کند و تلاش ما جذب اموال سودده است.
دیدگاه تان را بنویسید