اخبار کارگری
عضو کمیسیون صنایع:
اخراج مدیران رشوهگیر بهتر از اخراج کارگران است
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اخراج مدیران رشوهگیر به جای تعدیل کارگران شرکتهای خودروساز از ضریب اثرگذاری به مراتب بیشتری در کاهش هزینههای سرباری خودروسازان برخوردار است.
محمدرضا منصوری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برای فائق آمدن بر بحران ناشی از نابسامانیهای بازار خودرو باید از تنوع محصول که اثر معکوس در بازار داشته، کاست. نیاز مشتریان داشتن یک دستگاه خودروی مناسب است. بسیار طبیعی است در شرایط تحریم با چالش تهیه خودرو روبرو باشیم. اگر قرار باشد خودروها از رده خارج شود و ورودی نداشته باشیم قیمت خودرو افزایش پیدا میکند.
منصوری با بیان این ادعا که شرکتهای خودروسازی داخلی زمین، املاک و داراییهای فراوانی در داخل و خارج از کشور دارند، گفت: بخش قابل توجهی از این داراییها صرفا برای حفظ سرمایه از چرخه تولید خودروسازان خارج شد. وقت آن است که این سرمایهگذاریها به داخل صنعت خودرو بازگردانده شود و صرف تامین نیازهای مالی خودروسازان و بازپرداخت مطالبات قطعهسازان شود.
نماینده ساوه در مجلس، تعطیلی دفاتر و نمایندگیهای غیراقتصادی خارج از کشور ایرانخودرو و سایپا را خواستار شد و افزود: این دفاتر و نمایندگیها به جز بلعیدن منابع ارزی خودروسازان، درآمدی برای شرکتهای خودروساز ندارند. با تعطیلی آنها باید از خروج ارز و هدر رفتن بیشتر آنها جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: مدیران دولتی صنعت خودروسازی و مدیران عامل شرکتهای خودروسازی کشور به جای جراحی اقتصادی و خروج صنعت خودرویی از نابسامانیهای متعدد مالی، اجرایی و مدیریتی، مسکندرمانی را تجویز کردند و سال به سال بر حجم بدهیهای این شرکتها افزودند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان به این پیشنهادات را خواستار شد و ابراز عقیده کرد: بیش از چهار دهه است که هر فردی، مدیرعامل شرکتهای خودروساز شد با دریافت تسهیلات از نظام بانکی، برای این شرکتها بدهی روی بدهی انبار کرده است. براساس آمارهای مختلف مجموع بدهی شرکتهای خودرویی مرز ۵۰ هزار میلیارد تومان را رد کرده و مرتبا رو به افزایش است.
کارگران فصلی واحد بهرهبرداری هفت تپه تجمع کردند
صبح دیروز (یکم دی ماه) گروهی از کارگران واحد بهرهبرداری مجتمع نیشکر هفتتپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ورودی شرکت خواستار پیگیری فعالیت شغلی خود با کارفرما شدند.
به گزارش ایلنا، معترضان مدعی هستند که کارگران واحد بهرهبرداری بعد از پایان فصل بهربرداری نی در مزارع نیشکر بیکار شده و درآمدی ندارند به همین در حال حاضر که فصل برداشت نیشکر آغاز شده برای تامین معاش زندگی خانوادگی خود نیاز به کار دارند از این رو از مدیریت مجتمع هفت تپه درخواست دارند هر چه سریعتر با تجهیز کارخانه، وضعیت شغلی و استخدامی آنها را مشخص کند.
آنها میگویند: دستکم ۲۵۰۰ کارگر فصلی با آغاز فصل بهربرداری نیشکر مشغول کار میشوند و از این جمعیت، حدودا ۱۵۰۰ نفر به صورت روزمزدی و تحت مسئولیت پیمانکاران مشغول کار خواهند شد.
به گفته یکی از کارگران هفت تپه، حرفه یک کارگر بهرهبردار همانند نیبری یک شغل فصلی و موقت تلقی میشود. کارگرانی که این حرفه را انجام میدهند تنها در طول فصل برداشت به صورت موقت استخدام میشوند و طبیعیست که بعد از اتمام کار برداشت نی درآمد و شغل خود را از دست بدهند.
او میگوید: یکی دیگر از مشکلات اساسی کارگران فصلی در مجتمع نیشکر هفت تپه وضعیت پرداخت بیمه اجتماعی آنهاست. کارگرانی که بهصورت فصلی در مزارع نی مشغول به کارند به دلیل آنکه حق بیمه آنها تنها نیمی از سال پرداخت میشود برای دوران بازنشستگی دچار مشکل خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید