تحلیل یک کارشناس بازار کار از تاخیر در اجرای مصوبه حق مسکن
دولت سیزدهم با قانون لجاجت میورزد
کمتر از چند روز به پایان نیمه اول سال ۱۴۰۱ باقی مانده و گفته میشود احتمالا از مهرماه حق مسکن کارگران به اندازه ۱۰۰هزار تومان زیاد خواهد شد.
به گزارش خبرآنلاین، دولتیها در حال حاضر وعده افزایش حق مسکن کارگران را دادهاند و کارگران در انتظار اعمال آن نشستهاند. این در شرایطی است که گروهی، احتمال محدود شدن آن را برای نیمه دوم سال میدهند. تجدیدنظر در این مزایای مزدی کارگران بعد از آن اتفاق افتاد که دولت تحت فشار مجلس، ناچار به پذیرش ابطال مصوبه افزایش حق مسکن کارگری شد. دلیل این اقدام مجلس، مغایرت مصوبه هیات دولت با مصوبه شورای عالی کار بود. شورای عالی کار برای سال ۱۴۰۱ حق مسکن کارگران را ۶۵۰هزار تومان در ماه تعیین کرد اما هیات دولت در زمان ابلاغ این مصوبه آن را تا ۵۵۰هزار تومان تقلیل داد.
در همین رابطه «حمید حاجاسماعیلی» کارشناس بازار کار اظهار داشت: میشود گفت حق مسکن کارگران هم مبتلا به همان مشکلی شد که ناشی از مداخله غیرقانونی دولت در تغییر مصوبه شورای عالی کار برای افزایش مستمری بازنشستگان بود. در واقع دولت قصد داشت با تنزل حق مسکن کارگران، اقدام غیرقانونی خود در خصوص مستمری بازنشستگان را به نوعی توجیه کند.
وی افزود: به این معنا که دولت میخواست ثابت کند حق دارد مصوبات شورای عالی کار یا مصوبه سازمان تامین اجتماعی را تغییر دهد؛ کاری که مسبوق به سابقه نبود و یک بدعت جدید بود.
این کارشناس بازار کار تصریح کرد: فکر میکنم که در واقع حق مسکن کارگران گروگان توجیه غیرقانونی دولت در خصوص افزایش مستمری بازنشستگان شد.
حاجاسماعیلی عنوان کرد: در حال حاضر این ابهام و عدم پاسخگویی در مورد حق مسکن کارگران طی ۵ ماه گذشته ادامه پیدا کرده و دولت حاضر به پاسخگویی نیست.
وی متذکر شد: آنچه که در مورد حق مسکن برخلاف افزایش پایه مزدی کارگران و بن و خواروبار آنها اتفاق میافتد، این است که قانون تاکید کرده این مصوبه باید به تایید هیات دولت برسد اما آنچه که در گذشته انجام میشده، یک روند تشریفاتی بود که دولت به طور معمول حق مسکن را پس از مدتی با تاخیر تصویب میکرد و در قالب حقوق کارگران به آنها پرداخت میشد.
این کارشناس بازار کار گفت: دولت فعلی چند ماه با تاخیر این کار را انجام داد و بعد هم مبلغ را کاهش داد که رویه معمولی نبود چون مجموع افزایش حق مسکن در یک مذاکرات سهجانبه بین نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران انجام میشود که مجموع حداقل حقوق کارگران را تامین میکند بنابراین بخشی از حقوق حقه کارگران است که در قالب حداقل تعریف شده است. حاجاسماعیلی افزود: اینکه بعدا دولت بیاید مجددا آن را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد، واقعا جای تعجب داشت. دولت باید هر چه سریعتر این مصوبه را اجرایی کند. وی تصریح کرد: کاری که دولت میکند، لجاجت با قانون است. این اولین باری است که دولت در مصوبات شورای عالی مداخله میکند.
این کارشناس بازار کار متذکر شد: ما انتظار داریم که دولت دست از ابهام و تردید بردارد و هر چه سریعتر اعداد و ارقام مصوب را اعلام و ابلاغ کند. دولت باید مدافع قانون و حقوق مردم باشد.
دیدگاه تان را بنویسید