مرکز پژوهشهای مجلس:
اصلاح نظام تامین اجتماعی کشور ضروری است
مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی به بررسی بیمههای اجتماعی در قانون اساسی پرداخت.
به گزارش توسعه ایرانی، در گزارش دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز آمده است: تأمین اجتماعی یکی از ارکان اصلی رفاه اجتماعی است و در معنای جهانی عمدتاً شامل حمایتهایی است که جامعه در قبال پریشانیهای اجتماعی و اقتصادی پدید آمده به واسطه قطع یا کاهش شدید درآمد افراد، ناشی از بیماری، بارداری، حوادث و بیماریهای ناشی از کار، سالمندی، بیکاری، ازکارافتادگی، فوت و همچنین رویدادهای ناشی از افزایش هزینههای درمان و نگهداری خانواده (عائلهمندی) به اعضای تحت پوشش خود ارائه میدهد».
در این گزارش بیان شده است: طرحهای تأمین اجتماعی از طریق سازوکار بیمههای بازنشستگی (مشتمل بر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی) و بیمههای درمان (مشتمل بر خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبتهای پزشکی) تحقق مییابند. بر این مبنا و مطابق با اصول رفاهی قانون اساسی، قوانین متعددی به تصویب رسیده که در برخی حوزهها کافی و در برخی دیگر دارای نواقص است.
در نتیجهگیری این گزارش تاکید شده است: به نظر میرسد که وضعیت کنونی تأمین اجتماعی در کشور بیش از آنکه ناشی از غفلت قانون اساسی یا عدم انسجام و پراکندگی آن باشد، نشانگر عدم اجرای دقیق همین مقدار از اصول قانون اساسی و ضعف ساختارهای سازمانی در تشخیص، برنامهریزی و حل مسأله است. هرچند قوانین و هنجارهای حاکم بر نظام تأمین اجتماعی متعدد و مفصل بوده و سعی در پیشبرد اهداف تأمین اجتماعی داشته اما این نظام نیازمند اصلاحات و بازنگریهایی است.
دیدگاه تان را بنویسید