حقوق کارگران و تامین ۳۰درصد از هزینههای زندگی
داوود میرزایی، دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه
جامعه کارگری در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی نقش بهسزایی داشت و در دوران دفاع مقدس با تقدیم ۱۴هزار شهید کارگری و پس از آن نیز حضوری موثر داشت.
این جامعه خدوم در جنگ اقتصادی نیز اجازه نداد دشمن با تحریمهای ظالمانه بخواهد توطئههای خود را عملیاتی کند و در سنگر اقتصادی از اقتصاد کشور دفاع کردند و حتی در شرایط کرونایی نیز یک دقیقه تولید را تعطیل نکرده و صادقانه به عنوان سربازان جبهه اقتصادی چرخ های تولید را به حرکت درآوردند.
با این حال متاسفانه حمایت واقعی از جامعه کارگری صورت نمیگیرد. صرف سر دادن شعار انقلابیگری نمیتوان مطالبات جامعه کارگری را برآورده کرد بلکه باید در عمل و با گوش دادن به منویات رهبری در حمایت از تولید و سربازان جنگ اقتصادی که همانا کارگران هستند، مطالبات آنان را برآورده کرد.
این روزها به ایام پایانی سال و مطرح شدن موضوع حقوق و معیشت کارگران در سال آینده نزدیک میشویم. از نمایندگان مجلس درخواست میشود که چنانچه اشراف کامل به وضعیت اقتصادی جامعه کارگری ندارند، از گمانهزنی بیمورد و اعلام اعداد و ارقام غیرکارشناسی خودداری کرده و اجازه دهند شورای عالی کار به استناد ماده ۴۰ قانون کار نسبت به تعیین حقوق و دستمزد جامعه کارگری اقدام کند. با این حال اگر نمایندگان مجلس در راستای کمک به جامعه کارگری دولت را مکلف و ملزم کنند که در شورای عالی کار به عنوان یک کارفرمای بزرگ در کنار بخش خصوصی حضور پیدا نکرده و به عنوان یک عضو بیطرف تلاش کند تا کارفرما و کارگر در تعیین حقوق و دستمزد به یک توافق عادلانه دست پیدا کنند، بزرگترین لطف را به کارگران کردهاند.
درباره سبد معیشتی 9 میلیون تومانی در نظر گرفته شده برای جامعه کارگری نیز باید گفت که کارگران روزهای سختی را از نظر معیشتی سپری میکنند و دولت باید با نگاه حمایتی نسبت به تقویت سبد معیشتی با در نظر گرفتن تمامی نیازهای کارگران اقدام کند. حقوق دریافتی کارگران با هزینههای آنان همخوانی ندارد و تنها ۳۰درصد نیازهای زندگی روزمره آنان را تامین میکند و حتی برخورداری از سرپناه و حتی خودرو برای کارگران به یک رویا تبدیل شده است. به دلیل شرایط دشوار اقتصادی و پایین بودن میزان حقوق دریافتی کارگری، ازدواج برای آنها سخت شده و پس از ازدواج نیز از فرزندآوری امتناع میکنند.
از همین رو خواستار مشخص شدن حقوق عادلانه برای جامعه کارگری توسط شورای عالی کار هستیم و از دولت میخواهیم با برطرف کردن مشکل کارفرمایان، اجازه ندهد که مشکل کارفرمایان باعث تحمیل هزینه روی دوش جامعه کارگری شود.
همچنین معتقدم که دولت و مجلس نباید در مواجه با معضلات، صرفا صورت مساله را پاک کنند. اینکه گفته میشود ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادآور بوده و موجب رانت خواهد شد، میطلبد که دولت و مجلس بر این موضوع نظارت کامل داشته باشند. باید دانست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث خواهد شد که صنایع مادر و بزرگ برای تامین مواد اولیه ارز گرانتری را هزینه کنند که در نتیجه قیمت تمامشده محصول افزایش یابد و عمده مصرفکنندگان که قشر متوسط یا کارگران هستند با مشقت و دشواری فراوان باید کالای گران تهیه کنند.
معتقدم پویایی اقتصاد، منوط به انگیزه بالای کارگران در حوزه تولید است و تشکیل شوراهای اسلامی کار و احیای تعاونیهای مصرف و مسکن در صنایع موجب تقویت انگیزه و روحیه کارگران در حوزه تولید است. همچنین کمبود نیروی کار در صنعت، نتیجه ارزان قیمت بودن نیروی کار است. امروز هیچ جوانی حاضر نیست با حقوق چهار میلیون تومانی در صنعت مشغول به کار شود بنابراین باید علاوه بر افزایش حقوق و دستمزد، امکانات رفاهی و تعاونیهای مصرف و مسکن ایجاد شود تا نیروی کار با انگیزه بالا وارد صنعت شود.
دیدگاه تان را بنویسید