کارگران ساختمانی مقابل مجلس فریاد حمایتطلبی سردادند
بیمه؛ ترجیعبند مطالبات صنفی کارگران
صدها نفر از کارگران ساختمانی به دعوت کانون انجمنهای کارگران و استادکاران ساختمانی روز گذشته (۵ بهمن) مقابل مجلس حضور یافتند تا خواستههای صنفی خود را به گوش نمایندگان مجلس برسانند.
به گزارش ایلنا، حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی و تایید نهایی اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی توسط نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس و بیمه تمامی کارگران و استادکاران ساختمانی که در نوبت بیمه هستند، مهمترین خواسته کارگران در تجمع روز گذشته بود. بهرهمند کردن کارگران ساختمانی از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور و غرامت ایام بیماری، صدور دستورالعملهای کاربردی در الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و کاهش حوادث ناشی از کار در این صنعت، لغو دستورالعملهای یکجانبه سازمان تامین اجتماعی از قبیل حذف بیمه کارگران تاسیسات، لولهکش آب و لولهکش گاز، بررسی دلایل قطع بیمه کارگران به بهانه عدم پرداخت بیمه به مدت ۳ماه و واگذاری بازرسی کارگران ساختمانی به کارگزاریها، بررسی دلایل کاهش پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی و تذکر به وزارت راه و شهرسازی، وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی برای به رسمیت شناختن تشکلهای کارگری، دیگر خواستههای این گروه از شاغلان کارگری بود.
در انی تجمع کارگران با شعارهایی مانند «مجلس انقلابی حمایت، حمایت» «کارفرما حمایت، حمایت» «تامین اجتماعی حمایت، حمایت» و «اصلاح ماده ۵ حق مسلم ماست» به بیان مطالبات صنفی خود پرداخته و از نمایندگان مجلس خواستند به این خواستهها توجه کنند.
در این تجمع، «بابایی کارنامی» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور در جمع کارگران به آنها گفت: موضوع بیمه کارگران ساختمانی و اصلاح ماده ۵ در اولویتهای مجلس است. وی گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا مسأله کارگران ساختمانی تا پایان امسال سروسامان بگیرد اما اگر این اتفاق نیفتد این موضوع برای سال آینده در اولویت مجلس خواهد بود.
همچنین «ولی اسماعیلی» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، «گودرزی» دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، «محمد طلا مظلومی» نماینده بهبهان و «بهزاد رحیمی» نماینده سقز و بانه، با حضور در جمع تجمعکنندگان قول پیگیری مشکل بیمه کارگران ساختمانی را دادند. آنها در گفتوگو با کارگران وعده دادند جلسهای با تعدادی از نمایندههای کارگران، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و نماینده وزارت راه برگزار میکنیم تا صحبتهای کارگران، شنیده و راهکارها برای حل مشکل کارگران ارائه شوند.
وعده مجلس برای بررسی سن بازنشستگی کارگران ساختمانی
همچنین «اکبر شوکت»، از فعالان کارگری صنف ساختمانی، در جمع کارگران حاضر در مقابل مجلس که پیگیر تصویب اجرای اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی بودند، گفت: ۱۴ میلیون کارگر در تمامی رستههای شغلی ۵۰درصد حوادث کار را به خود اختصاص میدهند اما یک و نیم میلیون کارگر ساختمانی ۵۰درصد دیگر حوادث را.
وی افزود: ۶۰درصد فوتیهای کار، مربوط به کارگران ساختمانی است. متاسفانه تا زمانی که خودمان حرکت نکنیم و برای پایان دادن به این وضعیت مطالبهگری نکنیم، همین روال حاکم خواهد بود.
شوکت با اشاره به ضرورت همراهی وزارت راه و شهرسازی با کارگران ساختمانی، گفت: اگر میخواهند یک و نیم میلیون مسکن بسازند باید از ظرفیت کارگران استفاده کنند.
وی افزود: به وزیر راه و شهرسازی تذکر میدهیم که نقش ناپدری را برای کارگران ساختمانی بازی نکند. وزارتخانه به انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی که به عنوان بزرگترین تشکل کشور صدها هزار کارگر را تحت پوشش دارد، مراجعه کند و با ما جلسه بگذارد تا بگوییم باید برای ساخت مسکن چه کند. همچنین از ظرفیتهای انجمنها برای آموزشهای فنی درجه ۲ و ۱ و ساماندهی رتبهبندی استفاده کند.
کارفرمایان صنعت ساختمان جزو ثروتمندین افراد جامعه هستند. سود صنعت ساختمان، پول خون کارگران است و کارفرمایان با یک بیمه مسئولیت مجوز قتل کارگران ساختمانی را دریافت میکنند
رئیس کانون انجمنهای صنفی استان قم گفت: از کمیسیون اجتماعی مجلس هم میخواهیم که موضوع حوادث کار را در دستور کار قرار دهند. داربستهای ناایمن موجب شده که کارگران مانند برگ خزان بر زمین بریزند به گونهای که سالانه حدود ۷۰۰ تا هزار کارگر ساختمانی فوت میکنند.
شوکت افزود: کارگر صدقه نمیخواهد. کارفرمایان ما جزو ثروتمندین افراد جامعه هستند. سود صنعت ساختمان، پول خون کارگران است و کارفرمایان با یک بیمه مسئولیت مجوز قتل کارگران ساختمانی را دریافت میکنند. این کارفرمایان حتی برای ۲۴ ساعت هم بازداشت نمیشوند.
وی در ادامه با اشاره به موانع بیمه کارگران ساختمانی، گفت: کارگران ساختمانی حتی در ۶۰ سالگی هم بازنشسته نمیشوند. برخی از این کارگران رنگ و بوی بازنشستگی را هم نمیبینند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی استان قم با اشاره به مذکراتی که کانون سراسری انجمنهای صنفی با نماینده شهرضا در مجلس داشته، گفت: ما در این مذاکرات بحث سن بازنشستگی را مطرح کردیم و وی پیشنهاد داد که برخورداری از سن بازنشستگی برای بازنشستگی پیش از موعد و غرامت ایام بیماری در دستور کار قرار گیرد. همچنین شغل کارگران ساختمانی باید سخت و زیانآور محسوب شود. این شغل در کنار شغل معدنکاری از سختترین کارهاست. داربستبندها و چند شغل دیگر نیز باید سخت و زیانآور محسوب شوند.
شوکت گفت: کارگران ساختمانی ضعیفترین قشر کارگران هستند و حامی خاصی ندارند. من از نمایندگان مجلس میخواهم طرح اصلاح ماده 5 را با بالاترین رای تصویب کنند. ما ارتباط خود را با نمایندگان مجلس تا حصول به نتیجه قطعی حفظ خواهیم کرد.
هر لایحهای را که به نفع کارگران باشد، تصویب میکنیم
در ادامه، «محمد دهقان» نماینده چناران در مجلس به حاضران در تجمع وعده داد که نمایندگان هر لایحهای را که به نفع کارگران ساختمانی باشد، پیگیری و تصویب میکنند.
وی افزود: اگر انقلابی هستیم باید همراه شما باشیم. هر قانونی که تصویب میکنیم باید طوری باشد که با فسادی که شما را آزار میدهد و با فسادی که شما با آن مواجه شدهاید، مقابله کند. اگر چنین نکنیم فردای قیامت باید جوابگو باشیم.
۱۴میلیون کارگر در تمامی رستههای شغلی ۵۰ درصد حوادث کار را به خود اختصاص میدهند اما یک و نیم میلیون کارگر ساختمانی ۵۰درصد دیگر حوادث را. ۶۰درصد فوتیهای کار هم مربوط به کارگران ساختمانی است
نماینده چناران افزود: مجلس یازدهم از هیچ مطالبهای کوتاه نمیآید. هر لایحهای که به نفع شما باشد را تصویب میکنیم.
به آقای رئیسی چک سفید امضا ندادهایم
«ولی اسماعیلی»، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با حضور در بین تجمعکنندگان گفت: شرمنده هستیم که نتوانستیم میزبان خوبی برای کارگران باشیم. ما دو مسأله را پیگیری میکنیم؛ اول موضوع پالایش بیمه 800هزار کارگر ساختمانی و اجازه نمیدهیم حق کارگری ضایع شود. موضوع دوم، اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی است. در این مورد وزارت راه مقاومت بسیاری میکند. آنها میگویند با این مصوبه قیمت مسکن افزایش پیدا خواهد کرد که ما با این استدلال مخالف هستیم.
وی گفت: به دنبال این هستیم که برای کارگرانی که کارت مهارت دارند، بیمه پرداخت شود.
اسماعیلی گفت: درست است که ما نمایندگان از آقای رئیسی حمایت کردیم، اما چک سفیدامضا ندادیم که مطالبهای نداشته باشیم. مشکلات کارگران باید حل شود.
وی تاکید کرد: بحث اصلاح ماده ۵ در مجلس در حال بررسی است و امیدواریم به زودی رای بیاورد.
دیدگاه تان را بنویسید