بازرس کانون سراسری کارگران ساختمانی خبر داد:
قطع بیمه ۱۴۰۰ کارگر در استان قم
بازرس کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور از معطلی اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس انتقاد کرد.
عباس شیری در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه نمایندگان مجلس تصویب اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی را معطل امور خود کردهاند، گفت: چرا با وجود اینکه این طرح با دو فوریت مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت، ۶ ماه است که بدون روشن ساختن تکلیفش، در مجلس و به طور خاص، در کمیسیون اجتماعی خاک میخورد؟
وی افزود: تنها سه جلسه است که به دلیل بیماری «علیاصغر عنابستانی» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، این اصلاحیه مورد موافقت قرار نگرفته است. این ظلمی آشکار در حق کارگران فصلی ساختمانی است چرا که از یک طرف سازمان تامین اجتماعی بیمه کارگران ساختمانی را بدون اعلام دلیل آن قطع میکند و از طرفی مجلس، تکلیف کارگران ساختمانی را روشن نمیکند.
رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی استان قم افزود: برای نمونه در استان قم بیمه ۱۴۰۰ کارگر ساختمانی قطع شده است. بهانه سازمان تامین اجتماعی برای قطع بیمه کارگران این است که بازرس به محل کار کارگر اعزام شده و او را نیافته است، در حالیکه ماهیت کاری صنعت ساختمان ایجاب نمیکند که کارگر هر روز در محل کارش حاضر باشد، حالا یک روز مصالح تامین نمیشود و یک روز کارگر بیمار است.
شیری با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی برای بیش از یک سال است که بیمه کارگران را قطع میکند و هیچ سهمیه جدیدی هم اختصاص نمیدهد، گفت: سهمیههای قطع شده به این بهانه که مجلس در حال بررسی اصلاحیه ماده ۵ و تصویب آن است، جایگزین نمیشوند. در این شرایط که کرونا در فضاهای صنعتی بیداد میکند، مجلس و سازمان تامین اجتماعی هیچ حمایتی از کارگران ساختمانی انجام نمیدهند و آنها را بدون درمان رایگان رها کردهاند.
به گفته این فعال صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی، از آنجا که کارگران ساختمانی هیچ نمایندهای در مجلس ندارند، به نظر میرسد که هر تصمیمی برای حمایت از آنها خیلی زود نقش بر آب میشود. از طرفی سازمان تامین اجتماعی بدون اینکه به شرکای اجتماعیاش اطلاعرسانی کند، بیمه کارگران ساختمانی را قطع میکند. در نتیجه به نظر میرسد که این سازمان در حال سوءاستفاده از سکوت مجلس است.
وی با بیان اینکه هر کارگری که کارت مهارت دارد، باید مشمول بهرهمندی از بیمه شود، گفت: تامین اجتماعی باید پس احراز اشتغال کارگر و برخورداری او از کارت مهارت، بیمه کارگر را برقرار کند و در شرایط توقف کار و خانهنشینی بیمه او را به ناحق قطع نکند.
شیری افزود: با این حال بیاهمیت انگاشتن موضوع برای مجلس، بهانهای به دست سازمان تامین اجتماعی و به طور مشخص اداره کل نامنویسی داده تا بدون در نظر گرفتن ملاحظات، بیمه کارگران را به ناحق قطع کنند.
دیدگاه تان را بنویسید