بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور:
حذف دفترچه بیمه، هزینههای درمان را افزایش داده است
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور با اشاره به اینکه چالش جدید کارگران، حذف دفترچه بیمه و افزایش هزینههای درمانی است، گفت: این مشکل در کنار عدم امنیت شغلی، عقبماندگی مزدی و افزایش فقر به مشکلات کارگران اضافه شده است.
حمیدرضا امامقلیتبار در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: در یکی دو دهه اخیر جامعه کارگری کشورمان به دلایل مختلف، مشکلات بیشماری را تجربه کرده است. با توجه به اینکه این قشر به همراه افراد تحت تکفل خود بیش از نیمی از جمعیت کشورمان را شامل میشوند، بنابراین بررسی و حل چالشهای این قشر یعنی کاهش دغدغههای اکثریت جامعه که متأسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.
وی ادامه داد: وجود مشکلات بالادستی این قشر که عدم امنیت شغلی، عقبماندگی مزدی و افزایش فقر ازجمله آن است، نیازمند اراده دولت و مجلس و مستلزم اصلاح یا ایجاد زیرساختهای مورد نیاز است. مشکلات پاییندستی جامعه کارگری هم به وفور در زندگی روزمره این قشر مشهود است که با نظارت دستگاههای ذیربط به حداقل میرسد که در بخش بهداشت و درمان به چشم میخورند.
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور افزود: با اجرای طرح حذف دفترچهها در مراکز درمانی، گرچه در ظاهر انتظار میرفت فرآیند دریافت خدمات برای خدمتگیرندگان بهتر شود اما متاسفانه برخی خبرها نشان از خروجی معکوس برای بعضی مراجعهکنندگان دارد. عدم استقرار برخی مراکز خصوصی به سامانه استعلام اعتبار بیمه تامین اجتماعی و بهانه قطع بودن ارتباط سیستم با سرور تامین اجتماعی باعث پرداخت هزینه مضاعف به صورت تعرفه آزاد برای مراجعهکنندگان شده که از هنگام اجرای طرح یاد شده انتقاداتی از سوی این قشر مناطق مختلف کشور را به دنبال داشته است.
استفاده از مراکز درمانی و آزمایشگاهی و داروخانههای خصوصی و پرداخت هزینههای یاد شده به نرخ آزاد هم در شرایط بحرانی کرونا که مراکز دولتی با سیل مراجعهکنندگان و محدودیت مواجه هستند، اجتنابناپذیر است. امامقلیتبار بیان کرد: مشکل دیگر جامعه کارگری در بحث درمان، خرید برخی اقلام دارویی تشخیصی صرفاً بیمارستانی است که برای تشخیص بیماری کارگران و افراد تحت تکفل آنان است. متأسفانه این داروها در بیمارستانها و مراکز درمانی در دسترس نبوده و آنها را مجبور میکند، به واسطه نیاز خود با دهها برابر قیمت نرخ بیمارستانی از فروشگاههای خصوصی تهیه کنند.
وی ادامه داد: اینکه چرا یک داروی بیمارستانی در مراکز مربوطه موجود نبوده ولی در مراکز خصوصی با قیمتی گزاف به راحتی در دسترس است چالشی است که خدمتگیرندگان از آن به عنوان مشکلی اساسی برای درمان بیماری خود یاد میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید