رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی:
شوک اقتصادی بازار کار، کودکان را متاثر میکند
رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی از انتشار جدیدترین گزارش سیاستی این موسسه با عنوان «کرونا و کودکان؛ یافتههای جهانی آثار کووید19 بر کودکان» خبر داد.
به گزارش روابطعمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، روزبه کردونی اعلام کرد: در شرایط کنونی با توجه به همهگیری بیماری کرونا و شوک اقتصادی بازار کار ناشی از آن و تأثیر آن بر زندگی و وضعیت افراد جامعه، بدون شک کودکان نیز جزو گروهی خواهند بود که از این وضعیت متأثر خواهند شد، بنابراین مقابله با این وضعیت برای یاری رساندن به این کودکان آسیبپذیر، در شرایط کنونی، دارای اهمیت فراوانی است و اهتمام و عزم ملی میطلبد.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی ادامه داد: در بخشهایی از این گزارش آمده همهگیری کووید19 میتواند بستر زندگی کودکان را به سرعت تغییر دهد. معیارهای قرنطینه مثل بسته شدن مدارس و محدودیتهای جابهجایی کودکان، زندگی روزمره و محافظت از آنها را مختل میکند و همزمان عوامل تنشآفرین جدیدی برای والدین و مراقبین ایجاد میکند که باید در پی یافتن امکانات جدیدی برای مراقبت از کودکان باشند.
وی افزود: انگ و تبعیض کووید19 میتواند کودکان را نسبت به خشونت و فشارهای روانی و اجتماعی آسیبپذیرتر کند و کودکان و خانوادههایی که از گذشته نیز به دلیل انزوای اجتماعی- اقتصادی آسیبپذیرتر بودهاند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند، بهعلاوه، آسیبهای ناشی از این همهگیری توزیع برابر نخواهد داشت و انتظار میرود که برای کودکان فقیرترین کشورها، فقیرترین محلات و برای آنهایی که پیش از این هم در محرومیت و شرایط آسیبپذیری قرار داشتهاند، مخربترین آثار را داشته باشد. رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: براساس این پژوهش، کودکان از سه مسیر اصلی شامل اثر مستقیم ویروس که ناشی از آلودگی به خود ویروس است، اثرات غیرمستقیم آن شامل تأثیرات اجتماعی و اقتصادی اقدامات سرکوبکننده انتقال ویروس و کنترل همهگیری و اثرات درازمدتتر آن و ایجاد تأخیر در تحقق اهداف توسعه پایدار از این بحران تأثیر میپذیرند.
کردونی تاکید کرد: پیش از بحران هم ما در دنیایی ناتوان از مراقبت کامل از کودکان زندگی میکردیم؛ جاییکه هر 5 ثانیه یک کودک کمتر از 15 سال میمیرد، از هر پنج کودک یکی سوءتغذیه دارد، جایی که بیش از نیمی از کودکان 10ساله در کشورهای کمدرآمد و دارای درآمد متوسط (تا 80 درصد در کشورهای فقیر) قادر به خواندن و درک داستانهای ساده نیستند و یکی از هر چهار کودک کمتر از 5 سال تولدش ثبت نشده است. بنابراین هر چه بحران جاری طولانیتر شود، تأثیرات آن بر این کودکان چشمگیرتر میشود و این آمارها بالاتر میروند.
وی به تعطیلی جهانی بیسابقه مدارس در پی شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: بالغ بر 188 کشور، مدارس خود را تعطیل کردهاند که تحصیل بیش از یک میلیارد و نیم کودک و نوجوان یعنی 91درصد از دانشآموزان جهان را با اختلال مواجه کرده به نحوی که حدود 155 میلیون کودک پیشدبستانی، 691 میلیون دانشآموز دبستانی، 537 میلیون دانشآموز راهنمایی و 191 میلیون دانشآموز دبیرستانی را تحت تأثیر قرار داده است.
کردونی همچنین در مورد مراقبتهای بهداشتی و مرگ و میر کودکان در این رابطه افزود: در زمینه بحران فعلی کووید19، مطالعهای که در 118 کشور با سطح درآمد پایین و متوسط صورت گرفته نشان داده است که طی شش ماه به دلیل کاهش سطح پوشش خدمات روتین بهداشتی درمانی و افزایش مرگومیر نوزادان، تعداد یک میلیون و 200هزار مرگ زیر پنج سال میتواند به آمارهای قبلی اضافه شود. وی افزود: تخمین پایه از وجود خدمات اولیه آب، سیستم فاضلاب و بهداشت در مدارس نشان میدهد که در سطح جهان از هر سه مدرسه یک مدرسه (حدود 570 میلیون کودک) با کمبود آب آشامیدنی، بیش از یکسوم مدارس (حدود 620 میلیون کودک) با کمبود سیستم فاضلاب و تقریباً نیمی از مدارس (حدود 900 میلیون کودک) با کمبود خدمات بهداشتی اولیه شستوشوی دست مواجه هستند.
دیدگاه تان را بنویسید