نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:
همسانسازی هم شکاف بین درآمد و هزینه بازنشستگان را پر نمیکند
نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: حتی با اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان، شکاف درآمد و هزینه این قشر پر نمیشود.
علیرضا حیدری با اشاره به عمیق شدن شکاف درآمد و هزینه بازنشستگان به ایلنا گفت: براساس محاسباتی که در شورای عالی کار شد، سبد معاش در سال گذشته نزدیک به پنج میلیون تومان بود که این سبد امسال به هفت میلیون تومان رسیده است. حداقل دستمزد و حداقل مستمری بسیار پایینتر از این رقم است و بر این اساس باید اذعان کرد که شکاف عمیقی بین درآمد و هزینه بسیاری از خانوارهای ایرانی ازجمله مستمریبگیران تامین اجتماعی وجود دارد.
وی ادامه داد: شکاف میان درآمد و هزینه اساسا به دنبال سبقت گرفتن شاخص تورم از افزایش درآمدها به وجود میآید. در مواردی به دلیل بالا بودن نرخ تورم و متناسب نبودن افزایش دستمزد، این شکاف عمیقتر میشود. در سالهای اخیر به دلیل نوسانات اقتصادی، بالا رفتن قیمت ارز و اتخاذ برخی سیاستها شاهد عمیقتر شدن این شکاف بودهایم.
این فعال کارگری با بیان اینکه دریافتی اکثر بازنشستگان کفاف ۵۰درصد از هزینههای آنها را هم نمیدهد، تصریح کرد: این اتفاق نتیجه نابهسامانی در شاخصهای کلان اقتصادی است. تورم چیزی است که در سطح کلان اتفاق میافتد و اگر به دنبال کاهش شکاف درآمد و هزینه هستیم باید فکری برای کنترل لجامگسیخته تورم کنیم.
وی با اشاره به عدم افزایش متناسب دریافتیها با نرخ تورم گفت: اتفاقی که امسال درباره افزایش مستمری بازنشستگان شاهد بودیم این بود که در قانون تاکید شد که کف دریافتی بازنشستگان باید دو میلیون و ۸۰۰هزار تومان باشد. با حمایت دولت از صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری، دریافتی این افراد به این میزان رسید اما در مورد بازنشستگان تامین اجتماعی این اتفاق رخ نداد. حیدری با انتقاد از این تبعیض بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده اگر منابع لازم را داشته باشد، مستمریها را افزایش میدهد. این سازمان طلب زیادی از دولت دارد و به دنبال دریافت بخشی از آن برای افزایش مستمری بازنشستگان است. وی ادامه داد: مذاکراتی درباره تامین منابع لازم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان صورت گرفته، اما واقعیت تلخی که وجود دارد این است که حتی با اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان، شکاف درآمد و هزینه این قشر پر نمیشود.
به گفته حیدری، اگر به دنبال پر کردن این شکاف هستیم باید در سطح کلان در سیاستهای اقتصادی بازنگری شود. وی تصریح کرد: در نتیجه سیاستهای اتخاذ شده طی سالیان متمادی تورم از افزایش دستمزد سبقت گرفته و سال به سال شاهد کاهش قدرت خرید مزدبگیران بودهایم. در این میان آن دسته از مزدبگیران که دریافتی حداقلی دارند بیشتر از دیگران نتیجه افزایش مدام قیمتها را احساس میکنند. به صورت مقطعی میتوان با افزایش پرداختیها شکاف به وجود آمده را پر کرد اما اگر شرایط همین باشد و تورم و افزایش قیمتها ادامه یابد دوباره شکاف عمیقتر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید