چند تن از اعضای فراکسیون کارگری مجلس در جشن بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی، بر پیگیری نمایندگان مجلس برای اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر مطالبات کارگران، تاکید کردند.

به گزارش ایلنا، رئیس فراکسیون کارگری مجلس در این مراسم گفت: براساس توافق حاصل شده دولت قرار است 25هزار میلیارد از طلب تامین اجتماعی را بپردازد که به محض این پرداخت، همسان‌سازی‌ حقوق بازنشستگان هم اجرا می‌شود.

علیرضا محجوب با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی متعلق به مردم است و به ویژه کارگران با اعتصابات خود نقش مهمی در این انقلاب داشته‌اند، گفت: بسیاری از کسانی که آن روزها اعتصابات کارگری را برگزار کردند، امروز به کسوت بازنشستگی درآمده‌اند. باید به این افراد توجه ویژه‌ای داشت.

وی عنوان کرد: یکی از بحث‌های مهم این روزها در رابطه با بازنشستگان بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان است که وعده‌هایی برای عملیاتی شدن آن داده شده است.

نماینده تهران در مجلس با اشاره طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت، گفت: براساس توافق حاصل شده دولت قرار است 25هزار میلیارد از این بدهی را بپردازد که به محض پرداخت همسان‌سازی‌ حقوق بازنشستگان هم اجرا می‌شود.

وی در رابطه با فرمول همسان‌سازی‌ عنوان کرد: همسان‌سازی‌ براساس فرمولی صورت می‌گیرد که کانون بازنشستگان تهیه کرده است. براساس این فرمول مقداری به پایه حقوق اضافه شده و بعد همسان‌سازی‌ گروه‌های مختلف بازنشستگان اجرا می‌شود.

بادامچی: توسعه کار از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری می‌کند

در ادامه این مراسم، نماینده دیگر تهران در مجلس گفت: در مجلس دنبال پیدا کردن راه‌هایی برای توسعه کار هستیم. اگر توسعه کار اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات رفع می‌شود و این چنین از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری می‌شود.

محمدرضا بادامچی با اشاره به اینکه کسانی که در قالب تشکل‌های صنفی فعالیت می‌کنند، پیشرو هستند، عنوان کرد: افتخار می‌کنم که در جمع اعضای یکی از تشکل‌های صنفی یعنی اعضای خانه کارگر هستم. وی ادامه داد: در شرایط کنونی مسائل مختلفی داریم. تحریم، تورم، بیکاری و... وجود دارد که این برای خانواده‌ها مشکلاتی به وجود آورده است و آنها را آزار می‌دهد. نماینده تهران در مجلس با اشاره به وضعیت کار در ایران، عنوان کرد: در حوزه روابط کار یکی از مشکلات این است که روزبه‌روز تعداد کارآفرینان کم شده است و این اتفاق بهره‌وری را کاهش داده است. تشکل‌ها می‌توانند در تشویق کارآفرینی نقش‌آفرینی کنند. وی با بیان اینکه درصد زیادی از درآمدهای کشور ازجمله درآمدهای نفتی صرف هزینه‌های جاری می‌شود، گفت: کشور ما ذخایر زیادی دارد. از منابع طبیعی مثل نفت و گاز که بگذریم، ما بیش از 20 میلیون نفر با تحصیلات عالی داریم و زیبنده نیست کشوری با این همه منابع گرفتار فقر و آسیب‌های اجتماعی باشد. باید دست به دست هم دهیم و برای جوانان کار و نشاط ایجاد کنیم. بادامچی عنوان کرد: در مجلس دنبال پیدا کردن راه‌هایی برای توسعه کار هستیم. اگر توسعه کار اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات رفع می‌شود و این چنین از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری می‌شود.

جلودارزاده: تحریم انتخابات دستاوردی برای کارگران ندارد

یک نماینده دیگر تهران در مجلس نیز با اشاره به اینکه جامعه کارگری در سال‌های گذشته بیش از همه اقشار ضربه خورده است، عنوان کرد: با این همه ما انتخابات را تحریم نمی‌کنیم، می‌ایستیم و حق‌مان را می‌گیریم. از ردصلاحیت‌های رخ داده متاسفیم اما می‌دانیم با پشت کردن به مخالف به هیچ جا نمی‌رسیم. سهیلا جلودارزاده با بیان اینکه وقتی مشکلات مردم را در جریان ملاقات‌های مردمی می‌شنویم، می‌بینیم که هر سال دریغ از پارسال است، گفت: در مجلس پنجم که من نماینده بودم مسائل مورد بحث مواردی مانند مرخصی زایمان، بیمه کارگران یا جلوگیری از تغییر قانون کار بود اما در مجالس بعد چالش‌های جدیدی ایجاد شد. وی ادامه داد: برای تشکیل مجلس ششم انتخابات خوبی برگزار شد و افرادی باسواد که از مشکلات مردم درک درستی داشتند به مجلس راه یافتند. با وجود این، در این مجلس و به‌رغم همکاری‌هایی که وجود داشت باز هم نتوانستیم سه‌جانبه‌گرایی در زمینه تامین اجتماعی را محقق کنیم و این سازمان که گردش ثروت عظیمی دارد، زیرمجموعه وزارت رفاه شد. نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه مقاومت‌هایی از طرف دولت‌ها بود تا تامین اجتماعی به صاحبان اصلی خود یعنی بازنشستگان و کسانی که حق بیمه می‌پردازند برنگردد، تصریح کرد: نتیجه این شد که امثال سعید مرتضوی مدیریت این سازمان را برعهده گرفتند و آن اتفاقاتی افتاد که نباید می‌افتاد.

وی ادامه داد: برخی گمان می‌کنند تامین اجتماعی صندوق پس‌انداز خودشان است و از یاد می‌برند که صاحب اصلی این صندوق 12 تا 13 میلیون آدمی هستند که حق بیمه پرداخته یا می‌پردازند. جلودارزاده به مشکلاتی که در مجالس هفتم، هشتم و نهم در نبود فراکسیون قدرتمند کارگری رخ داد، اشاره کرد و گفت: در مجلس دهم فراکسیون قوی کارگری تشکیل شد و ما توانستیم گام‌هایی را در راستای گرفتن حق کارگران برداریم، ازجمله اینکه همسان‌سازی‌ حقوق بازنشستگان در برنامه ششم گنجانده شد و در صورت پرداخت طلب تامین اجتماعی این طرح امروز هم اجرا می‌شود. وی ادامه داد: با این همه مشکلات ریز و درشتی هست و هر گاه فرصت کنند سراغ کارگران و بازنشستگان می‌آیند و به ضرر آنها کار می‌کنند. نمونه آن طرح واگذاری بانک رفاه بود که برای دو سال جلوی آن را گرفتیم یا موضوع واگذاری شستا که با مشکلاتی روبه‌رو است.

جلودارزاده توضیح داد: ما می‌پرسیم مگر جاهایی که واگذار شد، آباد شدند که می‌خواهید با شستا این کار را بکنید؟ همه را خوردند و بردند و کارخانه‌ها تعطیل شدند و کارگران بیکار.