اخبار کارگری
عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی بهمن ماه واریز میشود
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی گفت: عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی بهمن ماه به حسابشان واریز میشود.
عادل دهدشتی گفت: این سازمان نیازمند همراهی شرکای اجتماعی خود است که بخشی از آن بازنشستگان هستند. وی گفت: خبر خوش برای بازنشستگان این است که علاوه بر پرداخت سر وقت حقوق ماهیانه آنها، به همت مدیریت سازمان منابع لازم برای پرداخت عیدی بازنشستگان نیز تهیه شده و در بهمن ماه به حساب آنها واریز خواهد شد.
دهدشتی با اشاره به طرحهای فرهنگی و اجتماعی این سازمان گفت: یکی از این طرحها طرح کرامت رضوی است که در قالب آن ۳۰هزار نفر از بازنشستگان به سفر سیاحتی و زیارتی مشهد مقدس اعزام میشوند و هزینه سفر و اقامت آنان پرداخت خواهد شد. معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی افزود: همچنین با اعتبار ۱۰۰میلیارد تومان در قالب ۲۰هزار فقره تسهیلات بانکی ۵میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت خواهد شد.
اعزام ۵هزار نیروی کار به خارج از کشور تا پایان سال آینده
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار، از هدفگذاری اعزام ۵ هزار نیروی کار جهت اشتغال در خارج از کشور برای سال آینده خبر داد.
محمد اکبرنیا در گفتوگو با مهر اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای بازار کار کشور و افراد جویای کار به ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی، در سال آینده اعزام ۵ هزار نفر نیروی کار ایرانی جهت اشتغال به خارج از کشور، هدفگذاری شده است و در دستور کار قرار داد. وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۳۰ دفتر کاریابی خارجی، در کشور فعالیت دارند و سیاست وزارت کار این است که اعزام نیروی کار از طریق دفاتر کاریابی که مجوزهای لازم را دارند، انجام شود. این مقام مسئول در وزارت کار افزود: کاریابیهای خارجی در کشورهایی که پذیرش نیروی کار دارند، فعالیت و با کشورهایی که متقاضی نیروی کار هستند، ارتباط برقرار میکنند.
کارگران ساختمانی دو سال است سهمیه بیمه ندارند
عضو انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: دغدغه اصلی کارگران ساختمانی، بیمه و کارشناسی اشتباه کارگزاریها در تشخیص هویت است که موجب شده با مشکلات بسیاری مواجه شوند.
رحمان تیموری در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در دو سال گذشته سهمیه بیمهای برای کارگران ساختمانی اعلام نشده است.
وی افزود: بحث سهمیه بیمه کارگران ساختمانی غیرقانونی است زیرا در قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ افرادی که کارت مهارت دارند پس از مراجعه به تامین اجتماعی و تایید بازرسان مشمول بیمه تامین اجتماعی میشوند.
عضو انجمن صنفی کارگران گفت: در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ سامانه رفاهی راهاندازی و پس از کارگروه رفع موانع اجرایی تشکیل شد و کارگران موظف بودند در سامانه مربوطه ثبتنام کنند و پس از طی مراحل مربوطه بیمه شوند در حالی که از همان سالها در شهرستانی همچون ملارد تا کنون یک هزار تا ۱۲۰۰ نفر در نوبت بیمه هستند و افرادی که در بازرسیها تایید شدند هنوز سهمیهای برای بیمه آنها تخصیص داده نشده است.
وی درباره دیگر مشکلات این قشر گفت: تامین اجتماعی بخشی از بازرسیها را به کارگزاریها واگذار کرده و چون این افراد تخصصی در این زمینه ندارند در این سالها همواره مشکلاتی برای کارگران ایجاد میکنند و برای رفع این مسائل یک تا دو ماه زمان صرف میشود و در این بین حق بیمه آنها پرداخت نمیشود و ممکن است در این مدت آسیب ببینند در حالیکه تحت پوشش بیمه نیستند.
تیموری با اشاره به ماده ۱۸ قانون بهبود فضای کسب و کار، گفت: در این ماده به صراحت اعلام شده که طبقهبندی و تشخیص هویت کارگران ساختمانی با انجمنهای صنفی است و کارگزاریها نمیتوانند در این زمینه دخالت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید