اخبار کارگری
یک فعال کارگری:
راهحل معضل مسکن کارگران، اختصاص وامهای کمبهره است
یک فعال کارگری با بیان اینکه اگر طرحی در زمینه مسکن به نتیجه نمیرسد آن را به هر قیمتی اجرا نکنیم، پیشنهاد کرد: در طرح مسکن ملی کارگران، وامهای کمبهره در قالب تعاونیهای مسکن در اختیار کارگران قرار گیرد.
عبداله مختاری در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی طرح ملی مسکن کارگران گفت: اگر قرار است در این زمینه تفاهمنامهای با وزارت کار به امضا برسد و مقدمات اولیه این طرح نوشته شود، معتقدم تعاونیهای مسکن کارگری باید احیا شوند.
وی گفت: قبل از هر چیز باید موضوع مسکن، منطقهبندی شود یعنی کارگران هر منطقه به خصوص کارگران فاقد مسکن شناسایی و تقسیمبندی شوند تا هم فاصله مسافت محل کار تا محل سکونت به وجود نیاید و هم آلودگی هوا، ترافیک و خستگی کارگر را در پی نداشته باشد.
این فعال کارگری به ساخت مسکن کارگری توسط برخی از کارخانههای قدیمی اشاره کرد و گفت: سالها قبل بعضی از کارخانههای بزرگ به فکر مسکن نیروهای کار خود افتادند و در داخل کارخانه یا محدوده محل کار برای کارکنان خود خانهسازی کردند تا از این طریق رفاه حال کارگران خود را فراهم کرده باشند و هنوز هستند کارخانههایی که برای آرامش و رفاه حال نیروهای خود و نزدیکی به محل کار مجتمعهای مسکونی میسازند.
مختاری ادامه داد: در قانون کار ایجاد مسکن کارگران دیده شده و گفته شده که به تعاونیهای مسکن کارگری تسهیلات بدهند و عوارضی برای شهرداریها در نظر بگیرند ولی ما قانون را نادیده میگیریم و فقط مصوبه جدید میدهیم در حالی که باید قانون را تسهیل کنیم.
به گفته وی، اگر تسهیلات و وام ارزان در قالب تعاونیهای مسکن کارگری به تعاونیها یا کارگران داده شود هم انحرافات طرح کمتر میشود و هم کارگران زودتر صاحبخانه میشوند.
رئیس پیشین بانک مرکزی:
نجات واحدهای تولیدی در گرو حذف سود مرکب است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است اگر به دنبال نجات واحدهای تولیدی هستیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید با حذف سود مرکب موافقت کند.
«محمود بهمنی» رئیس پیشین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، دریافت سود مرکب را یکی از مشکلات تولید خواند و گفت: برخی واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانستند تسهیلات دریافتی را در موعد مقرر تسویه کنند و براساس آنچه در نظام بانکی برقرار است وام گیرنده 6درصد علاوه بر دیرکرد، جریمه پرداخت میکند که این امر به معنای دریافت سود از دیرکرد و سود است.
نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس با بیان اینکه دریافت سود از سود، مشکلات بسیاری برای تولید ایجاد میکند و شبهه ربوی نیز دارد، افزود: از آنجایی که دریافت سود مرکب توجیه ندارد مجلس، طرح الزام بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلاتگیرندگان را تدوین کرد تا از دریافت سود از سود جلوگیری شود اما از آنجایی که شورای نگهبان از آن ایراد گرفت تعیین تکلیف این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شد.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال نجات واحدهای تولیدی هستیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید با این مصوبه مجلس موافقت کند، اظهار کرد: در صورت حذف سود مرکب، بدهی تولیدکنندگان به بانکها پرداخت میشود در نتیجه منابع بانکی افزایش مییابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: با افزایش منابع بانکی امکان پرداخت تسهیلات بیشتر به تولیدکنندگان و مردم افزایش پیدا میکند، در نتیجه تولید توجیه اقتصادی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید