مدیرکل اشتغال اتباع خارجی:
خروج نیروی کار بیگانه، باعث افزایش هزینه تولید میشود
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برخی تصور میکنند اتباع خارجی مشاغل ایرانیها را اشغال کردهاند که درست نیست، زیرا عدم حضور آنها موجب افزایش هزینه تولید و خدمات میشود.
«محسن ابراهیمی» در گفتوگو با ایرنا گفت: بیشتر مهاجران را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند که خود به چند دسته تقسیم میشوند. برای نمونه امسال ۸۰۰هزار نفر از آنها را پناهندگان تشکیل میدهند.
وی افزود: برای امسال ۲۰۷هزار پروانه کار برای پناهندگان صادر شده که در مقایسه با سال گذشته پنج درصد ریزش داشته که تغییر محسوسی را نشان نمیدهد.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی اضافه کرد: ۴۰۷هزار نفر از اتباع افغانستانی به صورت غیرمجاز در کشور فعالیت میکنند.
ابراهیمی اظهار داشت: مشاهدات میدانی حاکی از آن است که حدود ۶۰درصد اتباع افغانستانی فعال در صنعت ساختمان از کشور خارج شدهاند.
وی تاکید کرد: خروج این افراد به معنای ایجاد فرصتهای شغلی نیست چرا که فرهنگ کار در سالهای اخیر تغییر کرده و جوانان کشور تمایل به اشتغال در برخی بخشها مثل کشاورزی، دامپروری، دامداری، ساختمان، تولید چرم و... را ندارند.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی درباره مشکلات اتباع خارجی در کشور گفت: مهمترین مساله این افراد، عدم آگاهی از قوانین کار کشور است طوریکه بدون اطلاع، اقدام به اخذ گواهینامه اشتغال کردهاند و بنابراین در هنگام بروز سوانح نتوانستهاند از مزایای قانون کار بهرهمند شوند.
وی توضیح داد: بسیاری از افراد کشور حاضر نیستند در برخی رشتهها با توجه به سختی کار و دستمزد پایین کار کنند و در نتیجه کمبود نیرو خواهیم داشت و با افزایش دستمزدها هزینه تولید افزایش مییابد.
سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) گزارشی از خروج شهروندان افغانستان از ایران را ارائه کرد که براساس آن در سال ۲۰۱۷ تعداد ۴۶۲هزار و سال ۲۰۱۸ حدود ۷۷۰هزار نفر از اتباع افغانستانی، ایران را به مقصد کشورهای ترکیه و اتحادیه اروپا ترک کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید