رئیس فراکسیون کارگری مجلس:
دستمزد کارگران در سال ۹۸ حدود ۶ درصدکاسته شده است
رئیس فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه برای گذر موقت، در کشور تصمیم میگیریم، گفت: تصمیمات احساسی به درد مردم نمیخورد و باید تصمیم علمی، عملی و تاثیرگذار گرفته شود.
علیرضا محجوب در نشست علنی دیروز (دوشنبه، 4 آذرماه) مجلس با اشاره به موضوع طرح مدیریت مصرف سوخت گفت: با تشکر از کسانی که در این ایام متحمل مشکلاتی شدند، فشار بسیار زیادی بر جامعه وارد شده است.
وی ادامه داد: دستمزد کارگران در سال گذشته افزایش یافت اما ارزش واقعی آن 6درصد کاهش پیدا کرده است. با این تصمیم جدید باید بگوییم چقدر این دستمزد حقیقی کاهش پیدا خواهد کرد و کارگران باید چه کنند با این حقوقی که دریافت میکنند؟
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: تصمیمات ما فقط ماخذ قانونی دارد و ماخذ علمی ندارد. علم میگوید نمیتوان قیمت کالایی را اضافه کرد که تاثیری بر قیمت باقی کالاها نداشته باشد، آن هم کالایی که قیمت آن جهانی و بینالمللی است و قیمت طبیعی دارد. قیمت طبیعی را نمیشود عوض کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه برای گذر موقت یک تصمیمی در کشور میگیریم، گفت: نباید قانون مخالف علم به نمایش گذاشته شود. آیا حق داریم این قانون را روی مردم آزمایش کنیم؟ این آزمایش40 سال پیش اجرا شده و نتیجه اجتماعی، عقلی و علمی آن روشن است. آزموده را آزمودن خطاست. وی افزود: میگویند با نظارت یکسری افراد محدود، میلیونها کانون توزیع را کنترل میکنیم. چگونه ممکن است و با چه مکانیزمی انجام میشود؟
محجوب تاکید کرد: وقتی میدانیم تاثیر افزایش قیمت بنزین بیشتر از تاثیر ارز روی قیمتهاست و تاثیر فوری دارد، کدام اقدامات میتواند پاسخگو باشد؟ باید راههای علمی، عملی و تاثیرگذار در این قضیه دیده شود و نگاه عمیق به موضوع شود نه نگاه احساسی و فوری.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: وقتی راننده روی قیمت کرایهاش گذاشته است شما چه چیزی را میخواهید مهار کنید. باید اتحادیهها را دعوت میکردید و برای آنها توضیح میدادید و میگفتید تاثیر افزایش قیمت چقدر است و با نظر آنها قیمتی را اعلام میکردید.
محجوب تاکید کرد: از همه مردم نجیب ایران و مردم تهران تشکر میکنم که با وجود افزایش قیمتها، به خیابانها میآیند و از اخلالگران تبری جستند. این مردم نجیب آیا ارزش این را ندارند که در مورد اجرای این طرح توضیحاتی را بشنوند. تصمیمات احساسی به درد مردم نمیخورد. باید مسئولان به مردم بگویند بررسی آمارها و قیمتها چه شاخصی را به ما میدهد. مرکز آمار باید توضیح دهد و باید تاثیر این شاخصها را بر زندگی مردم ببینیم.
دیدگاه تان را بنویسید