نماینده اراک در مجلس:
اخراج کارگران نتیجه اقتصاد بحرانزده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تولیدکنندگان و تجاری که میخواهند در بازار کار و تولید، سالم حرکت کنند به گرد پای رانتخواران و مفسدان نمیرسند و ورشکست میشوند.
به گزارش ایلنا، علیاکبر کریمی با ابراز تاسف تعطیلی برخی بنگاههای اقتصادی در شهرکهای صنعتی اراک گفت: درصد بسیاری از بنگاهها هم با کمتر از ظرفیت اسمی کار میکنند که این واقعیت را هیچ مرجعی نمیتواند انکار کند.
وی با تاکید بر اینکه بحران بنگاههای اقتصادی باید تحلیل شود، گفت: بخش اصلی بحران بنگاههای اقتصادی به ساختارهای اقتصادی برمیگردد که سالهاست شکل گرفته و یکشبه قابل رفع نیست.
کریمی به تشریح تبعات ورشکستگی بنگاههای اقتصادی پرداخت و گفت: اگرچه کارفرمایان زیاندیدگان مالی هستند اما در اصل تاوان ورشکستگی و بحران صنایع را کارگرانی میدهند که نه سرمایه برای راهاندازی کار دارند و نه توان پیدا کردن کار جدید در شرایط بیکاری جدید را دارند. نماینده اراک در مجلس با اعلام اینکه امروزه ناکارآمدی دولت در اشتغالزایی و ناتوانی در حل بنگاههای اقتصادی را کارگران با اخراج میدهند، گفت: شاهد رشد آمار بیکاری ناشی از ناتوانی در اشتغالزایی و تعدیلها و اخراجهای گسترده هستیم و این فشار مضاعف به کارگرانی است که ضعیفترین اقشار جامعه هستند.
وی با تاکید بر میزان بالای بیکاری گفت: اگر یک نفر از کارگاهی اخراج شد و کارش را از دست داد، به سادگی نمیتواند به بنگاه اقتصادی دیگری برود و کار پیدا کند، زیرا بنگاههای اقتصادی دیگر نیز همین شرایط را دارند و نه تنها استخدامی در کار نیست بلکه آنان نیز در فکر تعدیل نیرو هستند. در این شرایط وقتی کارگری اخراج میشود، از هستی ساقط میشود و بسیاری از زندگیها با این اخراجها متلاشی میشود. کریمی با اشاره به بروز طلاقهای گسترده در نتیجه اخراج کارگران تصریح کرد: اخراجها باعث میشود فشار به جامعه بیاید و البته کارگران خسارتهای زیادی میبینند. نماینده اراک در مجلس با اعلام اینکه کارگران اخراج شده ناتوان از پیدا کردن کار، از نظر روحی - روانی به هم میریزند، گفت: کارگر بیکار شده گاه حتی معضل فرهنگی پیدا میکند و به ناهنجاریهای اجتماعی میرسد.
وی پرداختن به حل مشکلات واحدهای بحراندار را یک موضع حیاتی برای کشور دانست و گفت: اگر میخواهیم مشکلاتی همچون دومینو روز به روز افزایش پیدا نکند، باید تلاش کنیم مشکلات بنگاههای اقتصادی را حل کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید