در نخستین جلسه سرپرست وزارت کار با تشکلهای کارگری مطرح شد:
امنیت شغلی و معیشت، دغدغههای اصلی کارگران
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: تعامل جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با کارگران، یکی از مطالبات جامعه کارگری است رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران: حفظ استقلال تامین اجتماعی و شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی هم یکی از مهمترین موضوعاتی که جامعه کارگری انتظار دارد موردتوجه قرار گیرد رئیس هیات مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار: امروز با توجه به فراز و نشیبی که در بازار بوجود آمده، دغدغه اصلی ما معیشت کارگران است که انتظار داریم دولت و وزارت کار در این خصوص چارهاندیشی کنند سرپرست وزارت کار: امنیت و ثبات شغلی یکی از موضوعات اصلی و اساسی وزارتخانه است و در بحث امنیت شغلی موضوع افرادی که بصورت دائم کار میکنند، ولی قرارداد موقت دارند را پیگیری میکنیم عضو شورای عالی کار: تشکلیابی، تامین معیشت و امنیت شغلی سه ضلع پیشرفت حوزه کارگری است و شورای عالی کار بهعنوان مهمترین نماد و معرف این سهجانبهگرایی است
نخستین جلسه تشکلهای کارگری سراسر کشور با انوشیروان محسنی بندپی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
برگزار شد.
به گزارش تسنیم، در این جلسه مطالبات کارگری در حوزههای معیشت، امنیت شغلی، تأمین اجتماعی، نظام سلامت، سامانه روابط کار، آییننامه تبصره ماده 7، تقویت قدرت خرید کارگران و... مطرح شد.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست، گفت: مطالبهگری کارگران به حق است و ما آمادگی داریم که با همه تشکلهای کارگری همفکری داشته باشیم تا موضوعات مطروحه از سوی آنان به نتیجه برسد.
محسنی بندپی افزود: نکات مهمیکه امروز از سوی تشکلهای کارگری بهعنوان دغدغههای اصلی آنان عنوان شد را مورد تاکید قرار میدهیم. یقینا امنیت شغلی و ثبات شغلی یکی از موضوعات اصلی و اساسی این وزارتخانه نیز هست. در بحث امنیت شغلی موضوع افرادی که بصورت دائم کار میکنند، ولی قرارداد موقت دارند را پیگیری میکنیم.
وی تصریح کرد: در بحث معیشت هم همانطور که اطلاع دارید هماکنون دو برنامه را از سوی دولت دنبال میکنیم. این برنامهها به نحوی است که همه آحاد جامعه بتوانند در شمول آن قرار گیرند. از سوی دیگر سعی میکنیم کمکهای ویژه به اقشار آسیبپذیر را هم از طریق دولت پیگیری کنیم.
وی افزود: درخصوص استقلال تامین اجتماعی نیز اتخاذ هرگونه تصمیم باید مبتنی بر تایید و حمایت از سوی جامعه کارگری و کارفرمایی باشد.
بندپی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در بحث امنیت شغلی به طور جدی پیگیری کردهایم، ایجاد ستاد صیانت از اشتغالهای موجود است. در رابطه با ادامه فعالیت سامانه جامع روابط کار نیز تاکیدمان بر ارائه خدمات از سوی این سامانه به جامعه کارگری و کارفرمایی کشور است.
سرپرست وزارت کار در ادامه به کاهش حوادث ناشی از کار در افزایش بهرهوری بنگاههای تولیدی نیز اشاره کرد و گفت: با مجموعه اقداماتی که با همفکری شرکای اجتماعی در بنگاههای تولیدی صورت گرفته خوشبختانه شاهد کاهش حوادث ناشی از کار در کشور هستیم که علاوه بر تداوم این روند، گسترش و توسعه برنامههای کاهش حوادث ناشی از کار را نیز دنبال خواهیم کرد.
لزوم طرح و پیگیری مطالبات جامعه کارگری
رئیس هیاتمدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور در این نشست، گفت: طرح مطالبات کارگری یکی از اولویتهای اصلی و اساسی جامعه کارگری است.
علی اولیابیگی خطاب به سرپرست وزارت کار، افزود: با شناختی که از جنابعالی داریم امیدواریم دغدغههای جامعه کارگری نیز مورد پیگیری قرار گیرد. درحالحاضر اصلیترین و مهمترین مشکل جامعه کارگری بحث امنیت شغلی است. امروز بیش از 95 درصد کارگران که درقالب ماهیت دائم مشغول به کار هستند، متاسفانه با قراردادهای موقت به کار گرفته شدهاند. بنابراین ایجاد امنیت و ثبات شغلی بهعنوان مطالبه جدی مطرح است و کارگران انتظار دارند که سرپرست وزارت کار آن را اولویت اصلی خود بداند. رئیس هیات مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور افزود: بحث دیگر معیشت کارگران است. امروز با توجه به فراز و نشیبی که در بازار بوجود آمده، معیشت کارگران با مشکل مواجه شده است که انتظار داریم دولت و جنابعالی در این خصوص چارهاندیشی کنید.
ضرورت تعامل جدی
وزارت کار با کارگران
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز در ادامه این نشست، گفت: آقای بندپی شروع خوبی را با تشکلهای کارگری داشتند و البته نمایندگان تشکلها امروز دغدغه کارگران را به درستی عنوان کردند.
حسن صادقی، تعامل جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با کارگران را یکی از مطالبات جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: یقینا این نشست شروع خوبی برای دستیابی به نقاط مشترکی است که شرکای اجتماعی و دولت میتوانند با یکدیگر داشته باشند. جایگزین کردن قانون به جای بخشنامه و دستورالعمل در حوزه روابط کار هم به نظر مهم است که باید بر آن تأکید کرد. وی تدوین ماده 7 قانون کار در مورد قراردادهای موقت کار را با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: استقلال صندوقها و ورودی و خروجی آنها و بویژه تقویت حوزه تامین اجتماعی از سوی شورای عالی تامین اجتماعی با اضافه کردن یک متمم به ماده 17 تامین اجتماعی موجب استقلال تامین اجتماعی میشود.
دولت از حقوق کارگران پشتیبانی کند
همچنین در ادامه این نشست، رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران امنیت شغلی و معیشت کارگران را از اولویتهای اصلی جامعه کارگری دانست و گفت: دولت باید پشتیبانی لازم را از حقوق کارگران
داشته باشد.
فتحالهی خطاب به بندپی افزود: توزیع سبد کالا و حمایت از کارگران در این مسیر میتواند دغدغه کارگران را کاهش دهد. امنیت شغلی هم بهعنوان دغدغهای است که از سوی کارگران همواره مطرح بوده است که امیدواریم و انتظار داریم در دوره جنابعالی نیز بیش از پیش شاهد حمایتهای وزارت کار از کارگران باشیم.
وی یادآور شد: حفظ استقلال تامین اجتماعی و شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی هم یکی از مهمترین موضوعاتی که جامعه کارگری انتظار دارد از حمایتهای سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه برخوردار شود.
تشکلیابی، یکی از سه ضلع پیشرفت حوزه کارگری
عضو شورای عالی کار هم گفت: تشکلیابی، تامین معیشت و امنیت شغلی سه ضلع پیشرفت حوزه کارگری است و شورای عالی کار بهعنوان مهمترین نماد و معرف این سهجانبهگرایی است.
علی خدایی افزود: امنیت شغلی کارگران، مهمترین دغذغه جامعه کارگری است. درخواست نمایندگان کارگری پیگیری موضوع تبصره 1 ماده 7 قانون کار در دولت است که یک گام مهم در جهت امنیت شغلی کارگران
تلقی میشود.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی با تأکید بر تقویت تشکلهای کارگری بهعنوان دیگر مطالبه جامعه کارگری، یادآور شد: معیشت کارگران بهعنوان یکی از دغدغههای مهم جامعه کارگران و تشکلهای کارگری است که با توجه به نوسانات قیمت و تورم بوجود آمده در حال حاضر حقوق کارگران فقط بخشی از هزینه زندگی آنان را تامین میکند. رئیس هیاتمدیره کانون عالی شوراهای اسلامی استان تهران گفت: در این شرایط که همه مولفههای تولید افزایش یافته موضوع افزایش دستمزد کارگران بهعنوان یکی از مولفههای تولید هم موضوعیت یافته و تشکیل جلسه شورای عالی کار برای ترمیم دستمزد کارگران ضروری است.
خدایی افزود: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، جلوگیری از به حاشیه بردن سامانه جامع روابط کار است. این سامانه به عنوان یک ابزار شفافسازی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و از دستاندازی و به حاشیه بردن آن توسط اشخاص یا نهادهای دیگر باید جلوگیری شود.
گفتنی است، تاجیک، عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگران جمهوری اسلامیایران و رئیس هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگران استان تهران نیز در پایان این نشست به بیان دیدگاههای جامعه کارگری و مطالبات آن در حوزه امنیت شغلی و معیشت کارگران پرداخت.
دیدگاه تان را بنویسید