مدل سرآمدی EFQM چارچوبی کلان برای کلیه سازمان‌ها فراهم می‌آورد تا به واسطه آن سطح فعلی سرآمدی خود را ارزیابی نمایند. این مدل برای سازمان نگرشی جامع بر عملکرد خود را میسر می‌سازد و به سازمان در این موارد کمک می‌کند:

۱) دستیابی به درک مناسبی از میزان اثرگذاری سازمان در جاری‌سازی استراتژی‌ها ۲) شناسایی روابط علی و معلولی میان اقدامات سازمان و نتایج حاصل از آن‌ها ۳) شناسایی قوت‌ها و فرصت‌های اولویت‌دار حال حاضر سازمان برای ارتقا در جهت اهداف استراتژیک ۴) شناسایی فرصت‌های الگوبرداری و آنچه سازمان می‌تواند با سایرین تسهیم کرده یا از آن‌ها بیاموزد ۵) تعیین مبنایی که با کمک آن سازمان روند پیشرفت خود را

اندازه‌گیری کند.

ارزیابی نشان سازمان سرآمد ایران (Iran National EFQM Excellence Award) بر اساس الگوی EFQM و به طور رسمی زیر نظر بنیاد EFQM اروپا هر ساله در کشور از سوی نمایندگی EFQM در ایران برگزار می‌شود. ارزیابی سازمان و تدوین گزارش تحلیلی اختصاصی سازمان در این ارزیابی توسط ارزیابان رسمی EFQM اروپا صورت گرفته و سازمان‌های برنده نشان سازمان سرآمد ایران می‌توانند در ارزیابی نشان سرآمدی EFQM اروپا شرکت نمایند. جهت حضور در این ارزیابی سطح نشان، سازمان‌های متقاضی باید سطح ۵ ستاره شناخته شدن به سرآمدی را از EFQM کسب کرده باشند.

ارزیابی شناخته شدن به سرآمدی (Recognised for Excellence) در سه سطح سه ستاره، چهار ستاره و پنج ستاره برگزار شده و بستر یادگیری را برای کلیه افراد درگیر در فرآیند سرآمدی کسب و کار سازمان فراهم می‌آورد. این بستر با ارائه ورودی‌های لازم به ارزیابان EFQM از طریق مصاحبه‌ها و بازدیدهای به عمل آمده در محل سازمان و نیز در گزارش تدوین شده از سوی ارزیابان فراهم می‌شود. مشارکت فعال کلیه سطوح سازمان، بازخورد دقیق، تقدیر در سطح بین‌المللی و ارتقای ارزش‌آفرینی به ذی‌نفعان از ویژگی‌های بارز این ارزیابی است.

در نخستین دوره ارزیابی رسمی سرآمدی بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (EFQM) در ایران در سال ۱۳۹۶، شرکت فولاد امیرکبیر کاشان موفق به اخذ تندیس و تقدیرنامه سطح ۴ ستاره سرآمدی EFQM و نیز برنده جایزه جانبی نشان سرآمدی EFQM شد.