رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با گلایه اهمال وزارت کار در بررسی ترمیم مزد ۹۷ گفت: کارگران پس‌اندازی برای خرید مسکن ندارند، چراکه از هزینه‌های روزمره خود عقب هستند.

به گزارش افکارنیوز، ابوالفضل فتح‌الهی، درباره بی‌تفاوتی دولت نسبت به حمایت از جامعه کارگران گفت: در زمینه ترمیم دستمزد سال 97 کارگران هیچ اقدام مثبتی از سوی دولت دیده نمی‌شود. حال آنکه هم کارفرمایان و هم دولت در ترمیم دستمزد کارگران باید مشارکت کنند.

 وی ادامه داد: دولت معتقد است اگر دستمزد به صورت نقدی باشد افزایش تورم ایجاد می‌کند. بحث این است که سبدمعیشت کارگران تأمین شود. اگر دولت می‌گوید پول نقد تورم می‌آورد، سبد معیشت کارگران را به صورت سبد کالا تأمین کند.

 فتح‌الهی ادامه داد: سال گذشته هزینه سبد معیشت خانوار کارگری2 میلیون و 600 هزار تومان بود. در حال حاضر تأمین این سبد 800 هزار تومان گران‌تر شده است. یعنی 31 درصد افزایش هزینه‌ داشته‌ایم. تمام هزینه‌های زندگی کارگران گران شده است. افزایش اجاره‌بها، افزایش هزینه درمان و امور بهداشتی، افزایش هزینه‌های آموزشی و افزایش هزینه‌های خوراک باعث شده است که مردم دچار مشکلات متعدد شوند. یک زمان کارگری با فعالیت در دو شغل هزینه‌های زندگی خود را تأمین می‌کرد؛ اما به جایی رسیده‌ایم که فعالیت در دو شغل هم جوابگوی زندگی نیست. افزایش قیمت نفت و قیمت دلار به نفع دولت است. دولت باید از این امتیاز استفاده کند و شرایط را برای کارگران به حالت اول بازگرداند. مشکلات کارگران از پُرکاری، چندشیفت‌کاری و دستفروشی گذشته است و اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: انتظار داریم مجلس به‌عنوان قانونگذار و یک مرجع تأثیرگذار دولت را در حمایت از کارگران همراهی کند. اگر تا چند سال گذشته جامعه کارگری با قرض و گرفتاری می‌توانست منزلی در ابعاد کوچک را خریداری کند، افزایش قیمت مسکن طی چند ماه گذشته به سمتی رفت که در حال حاضر کارگران برای تأمین اجاره بهای مسکن غصه‌دار هستند. اکثر کارگران به حاشیه شهرها رفته تا شاید بتوانند مسکنی با قیمت مناسب تهیه کنند. امکان خرید مسکن برای کارگران دیگر وجود ندارد. کارگران پس‌اندازی برای خرید مسکن ندارند، چراکه از هزینه‌های روزمره خود عقب هستند. افزایش دستمزد سال 97 کارگران نتوانست پوشش تمام هزینه‌های زندگی را بدهد، تا حد بسیار اندک عقب‌ماندگی مزدی سال 96 را جبران کرد.

 فتح‌الهی با تاکید بر اینکه هیچ قانونی مبنی بر اینکه دستمزد کارگران تنها یک بار در سال افزایش یابد وجود ندارد، گفت: در جلسه‌های آینده شورای عالی کار قطعا بحث افزایش مجدد دستمزد را بررسی خواهیم کرد. با توجه به شرایطی که تمام کالاها گران شده‌اند، درخواست بررسی مجدد افزایش دستمزد را داریم.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به تعدی‌های متعدد در سال 97 گفت: تولیدکنندگان با مشکلات متعدد در افزایش قیمت مواد اولیه و رکود در فروش محصولات خود مواجه هستند و در حال حاضر تورم بالایی در بازار و جامعه دیده می‌شود، اما تولیدکنندگان برای کنترل هزینه‌های خود از اولین اهرم که تعدیل نیروی کار است استفاده می‌کنند.

کارگران در کنار گرانی‌ها و عق‌ماندگی مزدی مشکل بیکاری و عدم امنیت شغلی را نیز دارند.