جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به این شهر آلمان سفر کرده بود در آنجه به دیدار «آلیس وایدل»،‌ رئیس حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» رفته و به این ترتیب تبدیل به بلندپایه‌ترین مقام آمریکایی شد که تاکنون چنین دیداری را انجام داده است. او در روزهای اخیر همچنین با رهبران دو حزب مهم دیگر آلمان که در آستانه انتخابات ۲۳ فوریه درگیر رقابت هستند نیز دیدار کرده بود. 

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، حزب «آلترناتیو برای آلمان» در تلاش است برای نخستین بار با شکستن تابوهای موجود پیرامون این حزب، به ائتلاف حاکم در آلمان بپیوندد. ونس در سخنرانی خود در ضمن کنفرانس امنیتی مونیخ با تاکید کامل بر سیاست‌های ملی ‌گرایانه و مهاجرستیزانه به محکوم کردن رهبران اروپایی شامل روسای جمهور و نخست وزیران این قاره به دلیل گوش نکردن به مطالبات رای‌دهندگان پرداخت. 

به نوشته واشنگتن پست این اظهارات جی‌دی ونس به مثابه تلاشی برای صادر کردن ایدئولوژی‌های راست افراطی جنبش «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» (ماگا) به اروپا و تاکید بر مشترک بودن آرمان‌های این جنبش با آرمانهای احزاب مهاجر ستیز در این قاره و مخالفت‌های مشترک آنها با ائتلاف‌های بین‌المللی و بسیاری از نهادهای نظام جهانی توسعه یافته بعد از جنگ جهانی دوم و سقوط کمونیسم در نظر گرفته می‌شود. ونس خاطرنشان کرد: «هیچ رای‌دهنده‌ای در این قاره پای صندوق رای نرفته تا اجازه به باز شدن سیل بندهایی که جلوی ورود میلیونها مهاجر بررسی نشده را می‌گرفت، بدهد. اما می‌دانید آنها به چه چیزهایی رای دادند؟ آنها در انگلیس به بریگزیت رای دادند. چه شما قبول داشته باشید چه قبول نداشته باشید آنها به آن رای دادند. و آنها در سراسر اروپا هر چه بیشتر دارند به رهبران سیاسی که وعده پایان دادن به مهاجرت از کنترل خارج شده را می‌دهند رای می‌دهند».

حزب «آلترناتیو برای آلمان» یا ای.اف.دی از زمان تأسیس در سال ۲۰۱۳ به سرعت پیشرفت کرده است در حالی که در این مدت دیگر احزاب سیاسی جریان اصلی آلمان از همکاری با آن خودداری کرده‌اند.  فردریش مرتز، رهبر حزب راست میانه‌روی اتحاد دموکرات مسیحی آلمان که به عنوان بخت اول انتصاب به عنوان صدر اعظم بعدی  کشور قلمداد می‌شود ماه گذشته میلادی از همکاری با این حزب استقال کرد اما با واکنش تندی از سوی آنگلا مرکل، صدر اعظم اسبق آلمان که عضو حزب مرتز است، و چهره‌های دیگر در داخل و خارج از حزب خود مواجه شد. حزب ای.اف.دی موضعی تندرو و مهاجرستیزانه داشته و می گوید آلمان امروزی باید زمان کمتری را صرف سرزنش خود به خاطر گذشته نازی خود کند.  در این راستا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز گذشته (شنبه) جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا را به دخالت غیرقابل قبول در انتخابات آتی آلمان به نمایندگی از حزبی متهم کرد که جنایات ۸۰ سال پیش نازی‌ها را کم‌اهمیت جلوه داده است. روزنامه نیویورک‌تایمز با انتشار این مطلب نوشت: یک روز پس از آن که ونس در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ رهبران آلمان را با این خواسته از آن‌ها که «دیوار آتش‌» خود را کنار گذاشته و به حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» اجازه ورود به دولت فدرال را بدهند، شوکه کرد، شولتس، ونس را متهم کرد که او عملا، تعهد نسبت به این امر را نقض کرده است که هرگز اجازه اداره آلمان توسط فاشیست‌ها داده نشود که ممکن است وحشت هولوکاست را دوباره تکرار کنند. شولتس (شنبه) در سخنرانی خود در این کنفرانس امنیتی گفت: تعهد نسبت به «هرگز دوباره» با حمایت از آلترناتیو برای آلمان سازگار نیست.  شولتس گفت که حزب آلترناتیو برای آلمان جنایات نازی‌ها مانند اردوگاه کار اجباری در داخائو را کم اهمیت جلوه داده است که ونس، جمعه گذشته، از آن بازدید کرد. صدراعظم آلمان گفت که این کشور «دستور  خارجی‌ها درباره نحوه اداره دموکراسی خود را نمی‌پذیرد و مطمئنا، با چنین حزبی نیز همکاری نخواهد کرد». او افزود: این کار، به‌ویژه میان دوستان و متحدان انجام نمی‌شود. تصمیم‌گیری درباره این که دموکراسی ما از این جا به بعد به چه سمتی می‌رود، بر عهده خودمان است. نیویورک تایمز نوشت: اظهارات شولتس آخرین مورد از انتقادات سیاستمداران آلمانی از سخنرانی ونس از جمله از سوی «فردریش مرتز» از حزب دموکرات‌های مسیحی محافظه‌کار بود که در نظرسنجی‌ها برای انتخابات صدراعظمی هفته آتی پیشتاز است. حزب سوسیال دموکرات که شولتس به آن تعلق دارد، رتبه سوم یا چهارم را در بیشتر نظرسنجی‌ها دارد. حزب آلترناتیو برای آلمان رتبه دوم را دارد و «آلیس وایدل» گزینه صدراعظمی آن، جمعه گذشته در مونیخ با ونس دیدار کرد.