روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت، سربازان ارتش اوکراین دیگر باور ندارند که بتوانند در جنگ با روسیه به پیروزی برسند. 

این روزنامه  به نقل از منابع مطلع در ارتش اوکراین نوشت نظامیان اوکراینی از حدود سه سال جنگ خسته شده و هر چه بیشتر خواستار مذاکرات و پایان جنگ با روسیه هستند. در گزارش این روزنامه آمریکایی آمده است، در حالی که سربازان ارتش اوکراین تا پیش از این آماگی خود را برای جنگ تا زمان بازپس گیری تمامی اراضی واگذار کرده به روسیه ابراز می‌کردند حالا بر این باورند که این هدف دیگر قابل تحقق نیست.  

به نوشته این روزنامه، معاون فرمانده یکی از لشگرهای مکانیزه ارتش اوکراین با نام «کریل» که در منطقه «دنپروپتروفسک» مستقر است به واشنگتن پست گفت: «ما تا پیش از این عادت داشتیم که از پیروزی حرف بزنیم اما حالا دیگر وضعیت مبهم است». او تاکید کرد: «دیگر روحیه خوبی در میان سربازان ارتش اوکراین وجود ندارد. روحیه‌ آنها به طور مداوم بیشتر و بیشتر افت کرده و بدتر و بدتر می‌شود». 

همچنین یک عضو دیگر واحد وی به نام «فلیکس» درخصوص وضعیت موجود در خط مقدم نبرد گفت: «دیگر نمی‌توان با این وضعیت ادامه داد. ما در حال عقب نشینی هستیم و روس‌ها جلوتر و جلوتر می‌آیند. چه نوع پیروزی قرار است اتفاق بیفتد؟». 

او خاطرنشان کرد: «سربازان ما کاملا خسته شده‌اند و می‌خواهند این جنگ متوقف شود. اگر مقام‌های کی‌یف نمی‌توانند به آن پایان دهند شاید ترامپ (رئیس جمهور منتخب ایالات متحده)‌ بتواند». 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده پیش از این وعده داده با شروع ریاست جمهوری دوم خود سریعا با یک راه‌حل دیپلماتیک به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. با این وجود به گزارش واشنگتن پست، گروهی از نظامیان اوکراینی حالا نگران هستند دولت جدید آمریکا احتمالا برای وادار کردن اوکراین به دادن امتیازات ارضی به روسیه در چارچوب توافق صلح آینده کمک نظامی به کی‌یف را قطع کند. 

یک سرباز اوکراینی عضو لشگر سی وسوم مکانیزه ارتش اوکراین به واشنگتن پست گفت: «من نگرانم که ما به حال خودمان رها شویم. این افکار حالا به ذهن ما خطور کرده که پشتیبانی‌ها و محموله‌های کمک‌های متحدان همچون مهمات متوقف خواهند شد. اگر ما این کمک‌ها را نداشته باشیم دیگری چیزی برای شلیک کردن نخواهیم داشت». 

به نوشته واشنگتن پست، موضوع کمبود نیروی انسانی نیز یک معضل دیگری در ارتش اوکراین بوده که تضعیف روحیه نیروهای این ارتش را تشدید کرده است. 

یک اپراتور پهپاد ارتش اوکراین به نام «دنیس» نیز به این نشریه آمریکایی گفت: «آیا ما اصلا پیاده‌نظامی در حال حاضر داریم؟ فقط چند نفری برای ما باقی مانده که آنها هم بالای ۵۰ سال سن دارند. آنها قرار است چه کار کنند؟».

 چند روز پیش «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو مشکلی با مذاکرات با تیم دونالد ترامپ بر سر حل‌وفصل جنگ اوکراین ندارد اما این مذاکرات باید «معنادار» بوده و دلایل ریشه‌ای جنگ و اصولی که اوایل سال جاری میلادی از سوی «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه تصریح شد را در نظر بگیرند. 

پوتین در ماه ژوئن گفت، اوکراین برای آنکه مذاکرات برای توقف جنگ آغاز شود باید متعهد به نپیوستن به ائتلاف ناتو و عقب کشیدن نیروهایش از اراضی که در پی برگزاری یک همه‌پرسی به خاک روسیه ملحق شدند شامل دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا شود. 

در این راستا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای با وبسایت خبری T-Online گفت: «ما باید هرکاری از دستمان بر می‌آید برای تضمین این مساله انجام دهیم که اوکراین تنها نمی‌ماند و همچنان یک کشور مستقل باقی خواهد ماند». 

وی خاطرنشان کرد: «ما تا حد امکان از اوکراین حمایت می‌کنیم. در عین حال، ما محتاطانه عمل می‌کنیم تا جنگی بین روسیه و ناتو رخ ندهد. به همین دلیل به صراحت گفتم موشک کروز تاروس را به کی‌یف تحویل نخواهم داد». پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمک‌های نظامی و مالی برای اوکراین را که می‌تواند از اروپا انتظار داشته باشد، مورد توجه قرار داده است. ترامپ کمک‌های آمریکا به اوکراین را زیر سوال برده و به دنبال توقف این جنگ است که از ۲۰۲۲ آغاز شده است.  

شولتس در ادامه از متحدان غربی اوکراین خواست تا حمایت‌های نظامی خود به اوکراین را بیشتر کنند. وی افزود: «آنچه در حال حاضر اهمیت دارد، تضمین این است که اوکراین تنها نمی‌ماند و ما به تامین تسلیحات ادامه می‌دهیم. آنچه اکنون مهمتر است این است که همه ببینند که آیا می‌توانند برای حمایت بیشتر از اوکراین کارهای بیشتری انجام دهند یا خیر». صدراعظم آلمان در ادامه تاکید کرد اکنون زمان آن رسیده که اقدامی را برای یک صلح پایدار و با دوام انجام دهیم.