یک منبع نزدیک به رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد «آموس هوکشتاین» یکی از مقام‌های ارشد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا پس از سفرش به سرزمین‌های اشغالی، فضای مثبتی را پیرامون پیشنهاد توافق آتش‌بس ایجاد کرده است. این منبع نزدیک به نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در جریان گفت‌وگو با شبکه خبری روسیا الیوم اعلام کرد، هوکشتاین دوباره با عین التینه (مقر اقامت رئیس پارلمان لبنان) ارتباط برقرار و پس از سفرش به سرزمین‌های اشغالی فضای مثبتی را ایجاد کرد. وی در ادامه افزود، تمامی امور به نتیجه نهایی بستگی دارد و این توافق در چارچوب قطعنامه ۱۷۰۱ باقی می‌ماند. در همین رابطه، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نوشت که هوکشتاین شامگاه پنجشنبه به واشنگتن بازگشت و برآوردها در سرزمین‌های اشغالی این است که اگر جزئیات کوچکی باقی بماند، توافق آتش‌بس با لبنان طی روزهای آتی اعلام می‌شود. 

روزنامه «نیویورک تایمز» نیز به نقل از ۲ مسئول منطقه‌ای و آمریکایی نوشت که شرایط کلی برای توافق آتش‌بس پیشنهادی بین حزب‌الله لبنان و اسرائیل شروع به شکل‌گیری و آشکار شدن کرده است و دلایلی برای خوش‌بینی محتاطانه در مورد حل و فصل بحران در لبنان وجود دارد. این روزنامه نوشت: جزئیات اجرای توافق در مورد لبنان همچنان به توافق‌نظر نیاز دارد؛ این توافق احتمالی شامل آتش‌بس ۶۰ روزه است که اسرائیل طی آن از لبنان عقب‌نشینی می‌کند. نیویورک تایمز به نقل از مسئؤولان آمریکایی گزارش داد: به نظر می‌رسد که اسرائیل بیشتر به حصول توافق آتش‌بس در لبنان تمایل دارد تا غزه. این روزنامه به نقل مسؤولان آمریکایی گزارش داد، اسرائیل معتقد است که راحت‌ترین راه برای بازگرداندن صهیونیست‌ها به شمال اراضی اشغالی این است که توافق آتش‌بس حاصل شود.

نیویورک تایمز نوشت، مذاکره‌کنندگان امیدوار هستند که آتش‌بس موقت طی ۶۰ روز پایدار بماند تا در زمان دولت دونالد ترامپ به آتش‌بس دائم تبدیل شود؛ این توافق شامل استقرار ارتش لبنان و هیئت حافظ صلح در منطقه مرزی طی آتش‌بس ۶۰ روزه می‌شود. این توافق همچنین شامل مکانیسم جدیدی به ریاست آمریکا برای تضمین ابقای نیروهای حزب‌الله و نیروهای اسرائیل در خارج از منطقه مرزی است. در همین رابطه، خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام ارشد لبنانی گزارش داد که لبنان به دنبال عقب‌نشینی فوری اسرائیل از جنوب لبنان و تضمین حق دفاع از خود به محض اعلام آتش‌بس است.

از سوی دیگر، یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق اسرائیل با هوکشتاین دیدار کرد و در جریان این دیدار از نماینده ویژه بایدن به خاطر تلاش‌های مداومش در راستای حصول توافق میان این رژیم و لبنان تشکر کرد. گالانت تصریح کرد که در جریان دیدارش با هوکشتاین در خصوص دستیابی به توافقی که بازگشت امن ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی به خانه‌هایشان را تضمین کند، پیشرفتی حاصل شد. وزیر جنگ سابق اسرائیل این نشست را «موفقیت‌آمیز» توصیف کرد. وی در ادامه افزود: طی یک سال گذشته، از طریق ده‌ها تماس و نشست با هوکشتاین و رهبری آمریکا، سه اصل را تعیین کردم که اسرائیل از آنها دست نخواهد کشید و تنها در صورت پایبندی به این اصول امکان تغییر وضعیت امنیتی وجود دارد. 

گالانت همچنین گفت: این سه اصل شامل دوری گزیدن نیروهای حزب‌الله از شمال رود لیتانی، «نابودی تمام ساختارهای تروریستی» در شمال رود لیتانی، ایجاد مکانیسم اجرایی برای از بین بردن «ساختارهای تروریستی» در منطقه و ممانعت از هرگونه تلاش برای بازسازی و افزایش توانمندی‌های حزب‌الله با حفظ آزادی عمل کامل ارتش اسرائیل با حمایت تمام‌قد دولت آمریکا است که امکان تحمیل این توافق را در صورت نقض این اصول و قطع راه‌های حمایت از حزب‌الله و دوری گزیدن لبنان از هوا، دریا و خشکی برای جلوگیری از انتقال تجهیزات جنگی به حزب‌الله فراهم می‌سازد. وی در ادامه اظهاراتش ادعا کرد: به لطف دستاوردهای امنیتی و نظامی در دوره‌ای که من سازمان امنیتی را راهبری می‌کردم، اسرائیل می‌تواند به سمت توافق و بازگشت ساکنان شمال به خانه‌هایشان پیش برود؛ این اقدام ایران و حزب‌الله را به شدت تضعیف خواهد کرد و اجازه خواهد داد اسرائیل برای بازگرداندن گروگان‌ها و تکمیل اهداف جنگی در غزه عملیات بیشتری اجرا کند.

پیشتر، رسانه‌های اسرائیل مدعی شدند که «آموس هوکشتاین» که پس از لبنان به اراضی اشغالی سفر کرده است، مذاکرات «سازنده‌ای» داشته و اعلام کرده که در مذاکرات آتش‌بس پیشرفتی حاصل شد. هوکشتاین چهارشنبه مذاکراتی با «ران درمر» مشاور ارشد «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر امور استراتژیک این رژیم داشت که رسانه‌های عبری آن ‌را «سازنده» توصیف کردند. این رسانه‌ها همچنین گزارش دادند که هوکشتاین پنج‌شنبه نیز به مذاکرات خود ادامه داد و با نتانیاهو و یسرائیل کاتس، وزیر جنگ اسرائیل دیدار کرد. هوکشتاین پس از انجام مذاکراتی در لبنان و دیدار با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان گفت که فضای گفت‌وگوها مثبت بوده و پیشرفتی حاصل شده است.