یک هفته پیش «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه آمریکا در مصاحبه‌ای پیشنهاد استفاده از ارتش این کشور در روز انتخابات با هدف برخورد با آنچه که او «دشمن درونی» خواند را داده و گفت هیچ نگرانی درباره آشوب‌آفرینی از سوی حامیان یا عوامل خارجی نداشته بله نگران «دیوانه‌های چپ افراطی» است. 

شبکه سی.‌ان.‌ان آمریکا گزارش کرد این اظهارات ترامپ بار دیگر نگرانی‌ها را درباره دستورات احتمالی او به نظامیان آمریکایی در صورتی که برای بار دوم فرماندهی کل قوای ایالات متحده را به دست آورد برانگیخته است. به نوشته این شبکه رهبران نظامی ارشدی که در زمان ریاست جمهوری نخست دونالد ترامپ خدمت کرده‌اند حالا به واضح‌ترین شکل زنگ خطر را علیه چشم‌انداز رسیدن دوباره او به ریاست جمهوری ایالات متحده بعد از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر به صدا در می‌آورند. ژنرال «مارک میلی»، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا به «باب وودوارد»، خبرنگار سرشناس آمریکایی در کتاب جدید این خبرنگار تحقیقی تحت عنوان «جنگ» گفته است: «ترامپ اکنون خطرناک‌ترین فرد برای آمریکا است که ذاتا فاشیست است. او نمی‌توانست تمایلات استبدادی خود را در زمان حضور در کاخ سفید کنترل کند». 

از سوی دیگر وودوارد روز پنجشنبه در گفتگویی با پادکست «بولوارک» گفت ژنرال «جیم ماتیس»، وزیر دفاع اسبق دولت اول ترامپ در یک ایمیل به او گفته که کاملا با ارزیابی که میلی درباره خطرناک بودن ترامپ داشته هم‌عقیده است. به نوشته سی‌ان‌ان‌ وودوارد در این پادکست گفت مخلص کلام حرف‌های ماتیس درباره ترامپ این بود: «بیایید اطمینان حاصل کنیم که تهدید را کم‌اهمیت نمی‌دانیم چون تهدید (ترامپ)‌ شدید است». 

این شبکه آمریکایی خاطرنشان می‌کند که ترامپ از زمان کودکی تا به حال همواره شیفته ارتش آمریکا و ژنرال‌های آن بوده در حالی که به رغم این شیفتگی از خدمت نظامی در طی جنگ ویتنام با کسب معافیت خودداری کرد. ترامپ بعد از رسیدن به ریاست جمهوری برای نخستین بار، چندین ژنرال را وارد کابینه خود کرد. او ماتیس را که یک ژنرال چهار ستاره بازنشسته است برای رهبری پنتاگون منصوب کرد و در ادامه «جان کلی»، یک ژنرال چهار ستاره بازنشسته دیگر را نیز به رئیس دفتری خود منصوب کرد. «مایکل فلن» و «هربرت مک‌مستر»، ۲ تا از مشاوران امنیت ملی دولت اسبق او نیز ژنرال سه ستاره هستند. یکی دیگر از کارهایی که ترامپ در راستای نشان دادن شیفتگی خود به ارتش انجام داد تلاش برای برگزاری رژه نظامی بزرگ ارتش آمریکا در دوره ریاست جمهوری‌اش بود اما نهایتا این رژه هرگز 

برگزار نشد. 

سی‌ان‌ان تصریح داشته است: «هر چند ترامپ علاقه زیادی به ارتش دارد اما ژنرال‌ها و دریادارهای ارشد بازنشسته علاقه چندانی به او ندارند. حتی تعدادی از آنها معتقدند که دشمن درونی واقعی آمریکا خود ترامپ است». ماتیس چهار سال قبل در یک بیانیه که از سوی مجله «آتلانتیک» منتشر شد گفته بود: «دونالد ترامپ اولین رئیس جمهوری در عمر من است که تلاشی برای متحد ساختن مردم آمریکا نکرده و حتی وانمود هم به چنین تلاشی نمی‌کند. او به جایش تلاش دارد تا در میان ما تفرقه به وجود بیاورد». جان کلی هم سال گذشته میلادی به «جیک تپر»، مجری سی‌ان‌ان گفت ترامپ «کسی است که چیزی به جز تحقیر را نثار نهادهای دموکراتیک، قانون اساسی و حاکمیت قانون ما نخواهد کرد». 

هربرت مک‌مستر در کتاب خاطراتش از زمان خدمت خود در دولت ترامپ تحت عنوان «در جنگ با خودمان» نوشته است: «ترامپ از روی تکبر و خودشیفتگی بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ سوگند خود برای حمایت و دفاع کردن از قانون اساسی را که بالا ترین وظیفه رئیس جمهور آمریکا است کنار گذاشت». ژنرال «استنلی مک‌کریستال» که به اعمال اصلاحات انقلابی در فرماندهی‌ عملیات‌های ویژه مشترک ارتش آمریکا، واحد مسئول ترور «اسامه بن‌ لادن» رهبر سابق القاعده در سال ۲۰۱۱، شهرت دارد در مقاله‌ای که سه هفته پیش در نیویورک تایمز منتشر کرد نوشت در انتخابات ۲۰۲۴ به «کامالا هریس» به دلیل «شخصیت» او رای خواهد داد. او در این مقاله ارزیابی درباره ترامپ ارائه نکرد اما سابق بر این گفته بود که رئیس جمهور سابق آمریکا «فردی غیراخلاقی و ناصادق» است. 

دریادار «بیل مک‌ریون»، رهبر عملیات ترور اسامه بن‌ لادن  در سال ۲۰۲۰ در یک مقاله در «واشنگتن پست» درباره ترامپ اظهار کرد: «وقتی تکبر رئیس جمهور و میل به حفظ خودش اهمیتی بیشتر از امنیت ملی پیدا کند پس دیگر چیزی برای متوقف کردن پیروی شیطان باقی نمی‌ماند». دریادار «مایک مولن»، رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در اوایل ژوئن ۲۰۲۰ هم در مجله آتلانتیک درباره سرکوب اعتراضات علیه خشونت پلیس این کشور علیه سیاهپوستان در دولت ترامپ نوشت: «اینکه اعتراضات صلح آمیز علیه قتل جورج فلوید به دست پلیس آمریکا با توسل به زور و خشونت از اطراف کاخ سفید حذف شد من را منزجر کرده است». 

سی‌ان‌ان ارزیابی می‌کند که در تاریخ ایالات متحده آمریکا خیلی کم سابقه داشته که رئیس جمهوری تا این میزان مورد نکوهش و انتقاد این تعداد زیاد از مقام‌های نظامی قرار گرفته باشد.