گزارش‌ها از غرب روسیه حاکی از آن است که اوکراین پس از حمله زمینی سه روز گذشته خود به منطقه مرزی کورسک، عملیات نظامی خود را در عمق خاک روسیه گسترش داده است و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته که مسکو باید عواقب تهاجم خود به اوکراین را «احساس» کند. بی.بی.سی گزارش داد که فرماندار منطقه لیپتسک که در سیصد کیلومتری شرق منطقه کورسک قرار دارد، دستور تخلیه چهار روستا را پس از آنچه او حمله «گسترده» هواپیماهای بدون سرنشین اوکراینی خواند، صادر کرده است. رسانه‌های دولتی روسیه همچنین از آتش سوزی در یک فرودگاه نظامی در لیپتسک خبر داده‌اند.

 در این میان، عملیات اوکراین در کورسک نیز همچنان ادامه دارد. روسیه می‌گوید هزار سرباز و بیش از ده‌ها خودروی زرهی و تانک وارد این کشور شده و به نظر می‌رسد این یکی از بزرگترین حملات به خاک روسیه از زمان آغاز جنگ باشد. فرماندار کورسک دستور به تخلیه‌ گسترده‌ ساکنان با اتوبوس‌ها و قطارها را داده است. زلنسکی در سخنرانی عصر پنجشنبه خود بدون اشاره مستقیم به حمله اوکراین گفت: «روسیه جنگ را به سرزمین ما آورد و باید احساس کند که چه کرده است.» او افزود: «اوکراینی‌ها می‌دانند چگونه به اهداف خود برسند و ما دستیابی به اهداف خود را در جنگ 

انتخاب نکردیم.»

 ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشتر اوکراین را به یک «تحریک بزرگ» متهم کرده بود. به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که وضعیت نیروگاه هسته‌ای کورسک را زیر نظر دارد. مؤسسه مطالعات جنگ که یک اندیشکده معتبر در این خصوص است گفته براساس تصاویر موقعیت‌یابی جغرافیایی خودروهای زرهی اوکراینی در دو روز اول حمله توانسته‌اند به عمق ۱۰ کیلومتری منطقه کورسک پیشروی کنند. 

الکسی اسمیرنوف، فرماندار منطقه کورسک، روز پنجشنبه در یک تماس ویدیویی عمومی با آقای پوتین گفت که از اتوبوس‌ها و قطارها برای تخلیه مردم به سایر مناطق روسیه استفاده شده است. او در عین حال گفت که به دلیل گلوله باران اوکراین، این تلاش‌ها با مشکل مواجه شده است. وزارت دفاع روسیه صبح جمعه در بیانیه‌ای در تلگرام اعلام کرد که ۷۵ فروند موشک و پهپاد که بر فراز مناطقی از جمله کورسک به پرواز درآمده بودند را رهگیری و منهدم کرده است. 

خبرگزاری‌های دولتی روسیه بامداد روز گذشته (جمعه) گزارش دادند که یک آتش‌سوزی در فرودگاه نظامی در منطقه لیپتسک که در مجاورت منطقه کورسک قرار دارد نیز رخ داده است. هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث آتش‌سوزی شده و آیا این آتش سوزی مربوط به درگیری‌ها در کورسک است یا خیر. رهبران محلی در مناطق مجاور کورسک، در روسیه و اوکراین به ساکنان گفته‌اند که برای امنیت خود، آنجا را ترک کنند. 

روز چهارشنبه، رئیس منطقه سومی اوکراین دستور تخلیه مناطق هم مرز با کورسک را صادر کرد. فرماندار منطقه بلگورود روسیه نیز روز پنجشنبه گفت که شهرک‌های سراسر این منطقه طی ۲۴ ساعت گذشته مورد حمله نیروهای اوکراینی قرار گرفته است.

این در حالیست که وزارت دفاع روسیه اعلام کرد از زمان شروع حمله اوکراین به منطقه کورسک در خاک روسیه تا کنون ۹۴۵ سرباز و ۱۰۲ خودروی نظامی نیروهای مسلح اوکراین از بین رفته است و تلاش نیروهای روسیه برای مقابله با پیشروی اوکراینی‌ها همچنان با قدرت ادامه دارد. 

در بیانیه وزارت دفاع این کشور با اشاره به اینکه اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته تقریبا ۲۸۰ سرباز و ۲۷ خودروی نظامی را از دست داده، آمده است: «در مجموع، از زمان آغاز درگیری‌ها در کورسک، تلفات دشمن به ۹۴۵ نفر نیروی نظامی و ۱۰۲ دستگاه خودروی زرهی رسیده است، از جمله ۱۲ فروند تانک، ۱۷ نفربر زرهی، ۶ خودروی رزمی پیاده‌نظام و ۶۷ خودروی رزمی زرهی». 

وزارت روسیه افزود «عملیات برای شکست دادن تشکیلات نیروهای مسلح اوکراین ادامه دارد» و ارتش روسیه همچنان به دفع تلاش‌های اوکراین برای نفوذ در منطقه کورسک ادامه می‌دهد. بر اساس این بیانیه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که نیروهای هوایی و موشکی این کشور به نیروهای مسلح ذخیره اوکراین در منطقه «سومی» حمله کرده‌اند. منابع در این باره به اسپوتنیک گفتند شواهد حاکی از آن است که آمبولانس‌های فراوانی به منطقه سومی اعزام شده و مقامات از همه درخواست کرده‌اند خون اهدا کنند. 

به موازات این وضعیت و طولانی شدن جنگ یوری دوچنکو، رئیس اتحادیه نانوایان کل اوکراین و مدیر شرکت «کی‌یف خلیب» دیروز (جمعه) اعلام کرد قیمت‌های نان در این کشور در ماه اوت در نتیجه افزایش قیمت برق ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت در حالی که برخی کارخانه‌ها همین الان میزان تولید خود را کاهش داده‌اند. 

دوچنکو در مصاحبه با شبکه «کی‌یف ۲۴» خاطرنشان کرد: «این افزایش قیمت در حد ۱۰ تا ۲۰ درصد خواهد بود. این یک اقدام ضروری است برای آنکه نانواها بتوانند به کار خود ادامه دهند. برخی کارخانه‌ها هم‌اکنون دارند به صورت تک شیفت کار می‌کنند. آنها همین الان نیز میزان تولید را کاهش داده‌اند. متاسفانه اگر وضعیت به همین منوال به پیش برود پیش‌بینی می‌شود که در ماه سپتامبر به کمبود محصولات نان بربخوریم».