شبکه کان اسرائیل گزارش داد طرح «روز بعد از جنگ» در شورای امنیت داخلی اسرائیل بررسی شده و به زودی در کابینه مطرح خواهد شد. این طرح شامل کنترل نظامی و غیرنظامی تل‌آویو بر غزه برای یک دوره موقت بین ۶ ماه تا یک سال است و در نهایت اداره غزه به طرف‌های محلی که با «اسرائیل» دشمن نباشند، منتقل می‌شود. براساس این طرح خدمات برای ساکنان غزه از طریق شرکت‌های عربی خصوصی فراهم می‌شود. در این راستا، کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داد: تا زمانی که یک رویکرد سیاسی وجود نداشته باشد که خلایی را که بعد از عقب نشینی ارتش از غزه ایجاد می‌شود، پر کند، ارتش در نوار غزه گرفتار خواهد بود.

این کانال افزود: باید جایگزینی برای حماس ایجاد شود. تا زمانی که سیاستی وجود نداشته باشد احتمالا ارتش باید به مناطقی که قبلا وارد آن شده بود، بازگردد. سایت واللا نیز گزارش داد: پیش بینی‌های ارتش حاکی از این است که با به نتیجه نرسیدن مذاکرات درباره آزادی اسرا، دستاوردها در غزه به تدریج از دست برود. ارتش، کابینه بنیامین نتانیاهو را به عدم بهره برداری از دستاوردهای عملیاتی در غزه برای تحقق پیشرفت سیاسی متهم کرده است. طبق گزارش کانال ۱۳ عبری زبان، هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل از بنیامین نتانیاهو به دلیل جنگی که ارتش در غزه به راه انداخته است، انتقاد کرد. 

این کانال عبری افزود این انتقادات و اظهارات تند در یکی از گفت‌وگوهایی که در آخر هفته انجام شد، صورت گرفت. هالوی گفت، ارتش دوباره به جبالیا حمله می‌کند زیرا «هیچ تحرک سیاسی که منجر به ایجاد یک نهاد حاکم غیر از حماس در نوار غزه شود، وجود ندارد» و ما باید بارها و بارها در آنجا (جبالیا) و در مناطق دیگر (در نوار غزه) به منظور برچیدن زیرساخت‌های حماس کار کنیم. او در اشاره به اینکه حمله ارتش اسرائیل به غزه خسته کننده، ناامیدکننده و بیهوده است، آن را یک تلاش «سیزیفی» خواند. به گزارش کانال ۱۳ عبری، مقامات ارشد ارتش اسرائیل نیز از نتانیاهو و دولتش خواستند تا در جنگ با غزه تصمیم بگیرند و استراتژی تدوین کنند. مقامات ارشد اسرائیل همچنین در هفته‌های اخیر به نتانیاهو هشدار داده‌ و گفته‌اند که رفتار اسرائیل و این واقعیت که دولت در مورد «روز بعد» در غزه تصمیم نمی‌گیرد به سادگی جان مردم را به خطر می‌اندازد.

این در حالیست که روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به اینکه اسرائیل نمی‌تواند به هدف خود برای نابودی کامل حماس دست یابد، حمله به رفح را یک اشتباه بزرگ دانست و خواستار برقراری آتش‌بس شد. به گزارش این روزنامه انگلیسی، اسرائیل با یک عملیات نظامی در گذرگاه رفح بین غزه و مصر تنش‌ها را تشدید کرد؛ اقدامی که به ماه‌ها انتظار و گمانه‌زنی درباره قصد تل‌آویو برای حمله به رفح پایان داد. این تصمیم در جامعه بین‌المللی با نگرانی گسترده‌ای روبرو شده است و بسیاری هشدار دادند ممکن است وضعیت بیش از یک میلیون فلسطینی را که به رفح پناه آورده‌اند، بدتر از قبل کند. گاردین می‌گوید اسرائیل در حالی وارد رفح شده که بسیاری از کارشناسان، از جمله مقامات اطلاعاتی سابق آن نسبت به موفقیت‌آمیز بودن عملیات رفح تردید داشته و هشدار داده‌اند که این عملیات نمی‌تواند یک شکست استراتژیک بزرگ را به حماس تحمیل کند، بلکه تنها دستاوردهای تاکتیکی کوتاه‌مدتی خواهد داشت. بااین‌حال نتانیاهو حمله به رفح را برای رسیدن به «پیروزی کامل» حیاتی دانسته است؛ اصطلاحی که او از آن برای توصیف نابودی کامل قدرت نظامی و سیاسی حماس و همچنین آزادسازی اسرای اسرائیل استفاده می‌کند. با این‌حال، واقعیت‌های میدانی این سناریو را رد می‌کند.