درپی واکنش اتحادیه اروپا و دیپلماتها؛
رسمیت رئیسجمهوری ونزوئلا به تعلیق درآمد
فرستاده عالی نظامی ونزوئلا در سفارتخانه این کشور در آمریکا، ضمن اعلام حمایت از خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت فعلی ونزوئلا، به واشنگتن پناهنده شد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، سرهنگ خوزه لوئیس سیلوا فرستاده عالی نظامی ونزوئلا در آمریکا طی یک پیام ویدئویی از دفتر کارش در سفارتخانه واشنگتن گفت: اکنون با مردم ونزوئلا و مخصوصاً با برادرانم در نیروهای مسلح کشورم صحبت میکنم و از آنها میخواهم رئیس خوان گوایدو را بهعنوان تنها رئیسجمهور مشروع به رسمیت بشناسند.
سیلوا همچنین در تماس تلفنی با رویترز گفت دیگر نیکلاس مادورو را رئیسجمهور ونزوئلا نمیداند و خواستار برگزاری انتخابات شد.
گوایدو نیز در صفحه شخصی توئیتر خود ضمن استقبال از این حرکت وابسته نظامی ونزوئلا در آمریکا، از دیگر مردم این کشور و مخصوصاً نظامیان ونزوئلا خواست که راه او را در پیش بگیرند. این در حالی است که اولتیماتوم 72 ساعته مادورو به دیپلماتهای آمریکایی در سفارتخانه این کشور در ونزوئلا برای ترک کاراکاس، بامداد روز یکشنبه (هفتم بهمن ماه) منقضی شد و هنوز هم اقدامی متعاقب آن صورت نگرفته است.
رویترز اما گزارش میدهد که مادورو از موضع خود برای اخراج تمام دیپلماتهای آمریکایی عقبنشینی کرده و پیشنهاد داده که بهجای سفارتخانه، طی 30 روز آینده دفتر حافظ منافع در دو کشور گشوده شود. اگر دو طرف دراینباره به توافقی نرسند، دیپلماتهای آنها باید کشورهای مقابل را ترک کرده و سفارتخانهها و کنسولگریها تعطیل شوند.
گوایدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان مادورو چهارشنبه گذشته (سوم بهمن ماه) در اقدامی که از سوی دولت این کشور تلاش برای انجام کودتا خوانده شد، خود را رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی و سوگند یاد کرد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا نیز به دنبال این اقدام گوایدو، او را بهعنوان رئیسجمهور قانونی به رسمیت شناخت و در مقابل نیکلاس مادورو را رئیسجمهور غیرقانونی خواند. همزمان با حمایت برخی کشورها ازجمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند. در همین راستا نیز قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا پنجشنبه ۳۱ ژانویه (یازدهم بهمن ماه) در بخارست درباره وضعیت ونزوئلا گفتوگو کنند.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد از نزدیک وضعیت ونزوئلا را پیگیری میکند. قرار است وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه در نشستی در روز پنجشنبه (یازدهم بهمن ماه) در بخارست درباره این مسئله گفتوگو کنند.
بهتازگی، اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که این اتحادیه خشونت مقامات ونزوئلا را در اعتراضات جمعی اخیر محکوم میکند. همچنین این اتحادیه حمایت کامل خود را از کنگره ملی ونزوئلا بهعنوان نهاد مشروع و دموکراتیک این کشور اعلام کرده و خواستار انتخابات ریاست جمهوری معتبر، شفاف و آزاد در این کشور است.
به نوشته این بیانیه، اگر ونزوئلا انتخابات جدیدی با ضمانتهای لازم در روزهای آینده اعلام نکند، اروپا رهبر اپوزیسیون را بهعنوان رئیسجمهور موقت این کشور به رسمیت خواهد شناخت.
از سال 2017 و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیسجمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی کنگره که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل مجلس مؤسسان قانون اساسی در سال 2017 شد.
دیدگاه تان را بنویسید