گوترش در داووس هشدار داد؛
جهان در آستانه یک فاجعه
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس، گفت: روابط میان آمریکا، روسیه و چین در وضعیت نگران کنندهای قرار گرفته و جهان با یک تجزیه نگران کننده روبهرو است.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: تاکنون سابقه نداشته روابط بین سه قدرت مهم جهانی یعنی روسیه، آمریکا و چین به اندازه امروز دارای اختلال بوده باشد.
گوترش تصریح کرد: وضعیت فعلی که ما در حال فاصله گرفتن از یک جهان تحت سلطه دو ابرقدرت سابق مربوط به زمان جنگ سرد هستیم، باعث به وجود آمدن یک وضعیت تا حدی پر آشوب شده است.
وی خاطر نشان کرد: ما دیگر در یک جهان دو قطبی و یا تک قطبی زندگی نمیکنیم، اما هنوز هم در جهان چند قطبی قرار نداریم. روابط بین قدرتها در حال از دست دادن شفافیت خود است.
دبیرکل سازمان ملل از کشورها خواست تا با یکدیگر همکاری کرده و از چند جانبهگرایی نیز حمایت کنند.
این صحبتهای گوترش در حالی مطرح شده که آمریکا درگیر یک جنگ تجاری با چین و کشورهای دیگر شده است که بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده و نگرانی از بابت کند شدن اقتصاد جهانی را در پی داشته است.
وی هشدار داد درصورت ادامه اخلال در روابط ابرقدرتها جهان در مسیر یک فاجعه قرار دارد که نگران کننده است.
روابط آمریکا با روسیه هم تحت تاثیر اختلافاتی از جمله بر سر ادعای مداخله روسیه در سیاست آمریکا و خارج شدن از یک معاهده کنترل تسلیحات مربوط به زمان جنگ سرد قرار گرفته است.
دبیرکل سازمان ملل در این باره اظهار کرد: اختلال در اقتصاد آشکار است، اما این اختلال هر چند در شورای امنیت نیز صحت دارد. او نسبت به تکرار شدن وضعیت فلج در این نهاد سازمان ملل، اظهار تاسف کرد.
گوترش در ادامه گفت: ما در جهانی به سر میبریم که در آن چالشهای جهانی هر چه بیشتر چند تکه شده و پاسخها نیز هر چه بیشتر چند تکه هستند، اگر این وضعیت رفع نشود، یک نوع دستور ایجاد فاجعه خواهد بود.
دبیرکل سازمان ملل همچنین تصدیق کرد بسیاری از مردم جهان احساس قطع ارتباط با کسانی که در قدرت قرار دارند و همچنین جدا افتادگی از کارهای سازمانهای بینالمللی نظیر سازمان ملل را دارند و این وضعیت به ملیگرایی و پوپولیسم دامن زده است.
او اظهار کرد: ما نیاز داریم به همه آنهایی که این احساس را دارند و فکر میکنند رها شدهاند نشان دهیم سیاستها، ایدهها و برنامههای ما هدفش کمک به آنها برای حل مشکلات است.
مجمع جهانی اقتصاد برای اولین بار در ژانویه سال ۱۹۷1( دی ماه) سال 1349 شمسی و در شهر داووس توسط کلاوس شواب به عنوان جایی برای جمع شدن رهبران اقتصادی و سرمایهداران اروپایی راه اندازی شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس میکرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریهپردازان و هنرمندان انتخاب کرد. ایده اصلی اجلاس این بود که این افراد در یک جا جمع شوند تا درباره مسائل روز اروپا تبادل نظر کنند.
بیش از یک هزار شرکت نامآور جهان با پرداخت حق عضویت، هزینههای این مجمع را تأمین میکنند که حداقل آن 500/42 فرانک سوئیس در سال است. حضور رؤسای شرکتها در نشست داووس 18هزار فرانک هزینه ورودی دارد. 250 هزارتا 500 هزار فرانک هم هزینه شراکت در برنامهها و طرحهای کنفرانس است.
دیدگاه تان را بنویسید