سیانان:
آمریکا خط قرمزی برای انتقال تسلیحات به اسرائیل ندارد
یک رسانه آمریکایی در گزارشی با اشاره به انتقادهای داخلی و خارجی از حمایت نظامی دولت بایدن از عملیان نظامی اسرائیل در غزه، مطرح کرد که واشنگتن در حال حاضر برنامهای برای مشروط کردن عرضه تسلیحات به اسرائیل ندارد. مقامات رسمی میگویند با وجود افزایش درخواستها از سوی قانونگذاران دموکرات آمریکا و سازمانهای حقوقبشری مبنی بر متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکایی به تلآویو، مگر در صورت تلاش آن برای حفظ جان غیرنظامیان غزه، دولت بایدن در حال حاضر هیچ برنامهای برای مشروط کردن کمکهای نظامی به
اسرائیل ندارد.
شبکه سیانان با این مقدمه در گزارشی آورده است: «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که این هفته در واشنگتن سخنرانی میکرد، تایید کرد که با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل گفتوگوی دشواری درباره کارزار نظامی در غزه، از دست رفتن حمایت بینالمللی از اسرائیل و ضرورت به کار بستن یک راهکار ۲ دولتی به رهبری یک حاکمیت فلسطینی داشته است. اما او گفت که حتی در طی این گفتوگو نیز اشاره کرده است که آمریکا قرار نیست «هیچ کاری جز حفاظت از اسرائیل در این روند انجام دهد. مطلقا، هیچ کاری».
مقامات رسمی آمریکایی با منعکس کردن این تفکر به شبکه سیانان گفتند که آمریکا هیچ برنامهای برای تغییر موضع خود و تعیین خطوط قرمزی برای انتقال تسلیحات و مهمات به اسرائیل ندارد. آنها اشاره کردند که دولت در حال حاضر، از متحدان و شرکا انتظار دارد که از تجهیزات و تسلیحات ساخت آمریکا، مطابق با قوانین بینالمللی استفاده کنند. یک مقام رسمی آمریکایی نیز گفت دولت آمریکا به جای آن که هر حمله اسرائیل را که نگرانکننده یا نامتناسب میداند، به طور مستقل ارزیابی کند، پافشاری میکند تا اسرائیل حملات خود را پس از وقوع توجیه کند. این مقام رسمی میگوید در حالی که بایدن ماه گذشته گفته بود مشروط کردن کمکها «ایده ارزشمندی است»، رئیسجمهور آمریکا در نهایت، معتقد است که راهبرد فشار آرام بر اسرائیل برای تغییر تاکتیکهای خود، موثرتر از تهدید به قطع عرضه تسلیحات بوده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در تاکید بر این که آمریکا تا چه اندازه نسبت به مسلح کردن اسرائیل متعهد است، شامگاه جمعه اعلانی فوری برای قانونگذاران فرستاد که فروش هزاران مهمات تانک به تلآویو را تایید کرده و در واقع، دوره ۲۰ روزهای را دور میزد که کمیتههای کنگره معمولا برای بررسی چنین فروشی نیاز دارند. یک منبع مطلع در کنگره آمریکا به سیانان گفت که وزارت امور خارجه به قانونگذاران هیچ تضمینی ارائه نکرده بود که دولت بر چگونگی استفاده از این مهمات نظارت خواهد کرد و برخی از قانونگذاران دموکرات از این اقدام ناراضی بودند.
الیزابت وارن، سناتور دموکرات در این باره میگوید دور زدن کنگره برای تایید فروش مهمات تانک به اسراییل با وجود آسیبهای غیرقابلقبول نظامی اشتباه است. انتقال تسلیحات مستلزم تحقیقات علنی و بررسیهای کامل و دقیق است. ارتش آمریکا باید مقید به پایبندی به ارزشهای ما و قوانین بینالمللی باشد. در ادامه این گزارش مطرح شد که یکی از مقامات آمریکایی میگوید این کشور کشتهشدن غیرنظامیان در نتیجه عملیات نظامی را، به خودی خود، نقض قوانین درگیری مسلحانه نمیداند.
در عوض، آمریکا مشروعیت عملیاتهای اسرائیل در غزه را با متناسب بودن حملات میسنجد و برای آنها به دنبال اهداف نظامی قانونی است. اما مقامات این کشور تایید میکنند که قادر به ارزیابی آنی هر یک از حملات اسرائیل، نوع تسلیحاتی که به کار میرود و شمار غیرنظامیانی نیستند که بر اثر آنها کشته میشوند. دو مقام رسمی نیز مدعی شدند که انجام دادن این کار در یک منطقه جنگی پرتنش، «تقریبا غیرممکن است». با این وجود، سازمانهای حقوقبشری بیان کردهاند که این ارزیابی، حتی به صورت موردی، امکانپذیر است.
دیدگاه تان را بنویسید